Widok

Róża Wiatrów w Gdyni

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam prośbę :-)
Jeśli któś ma coś do powiedzenia na temat restauracji "Róża Wiatrów" to prosze o parę słów bo mam dylemat czy rezerwować tam salę czy nie.

Z góry dzięki
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z jedzeniem w Róży Wiatrów jest tak, że tydzień przed weselem idzie się tam i omawia się co i jak ma wyglądać. Ile gości będzie, co ma być podane a co nie, jak z napojami itp itd.

Tydzień przed weselem idziecie, bierzecie swoja umowę, resztę pieniędzy do wpłacenia i umawiacie się co i jak - jedzenie, picie, alkohole, wystrój, i wszystkie inne sprawy.

A co do tych napoi gazowanych: one są. Jeśli gość poprosi o cole, tonic czy coś innego gazowanego - kelner mu to przyniesie. Nie ma po co stawiać na stole gazowanych napoi bo uleci gaz i na prawdę będą nie do picia.
Wystarczy powiedzieć gościom że gazowane są i jak coś to o nie prosić kelnerów - tak samo jak o kawę czy herbatę.

A co do reszty napoi to były momentalnie dolewane do dzbanków, jak tylko w naczyniu było go mało.

image

http://kozlowskagnieszka.wordpress.com/
up. moze jakies nowe opinie?
nom;) ja również czekam na nowe opinie. Pozdrowionka

image
image
no to up ;)

to ja podbijam, bo już za tydzień moje wesele w rózy....

zapomniałam sie tylko dowiedzieć ile vat-u należy doliczyć do ceny za osobe? czy dziewczyny, które miały tam swoje przyjęcia moga mi podpowiedzieć? mamy menu za 120 netto- czyli w rezultacie ile zaplacimy?

będę wdzięczna za pomoc, bo jutro idziemy podpisać umowę, a nie wiem ile mamy wziąć pieniędzy :/

dziękuję i pozdrawiam

image

image
22% vat, wiec 120x1.22= 146.4

image

Bizuteria autorska i na zamowienie - zapraszam na maila
zdaje się, że VAT jest 7%

7%
Eeee...racja:) Wowczas 120x 1.07= 128.4:D

image

Bizuteria autorska i na zamowienie - zapraszam na maila
no to ja już sama nie wiem.... jesteście pewne, że 7%??

image

image
tak :)

Mam nadzieje, że w 2009 roku też będzie 7%:-)

image

tya dziewczyny wszystko pieknie ładnie...tylko modlcie sie zeby w waszwymarzony dzień w trakcie wesela nie bylo jakiegos koncertu na skwerze z big sceną...bo muzyka przebija zespół ijest nieciekawie.Wiem bo byłam..na takimweselu..częśc gości wychodziło na balkon słuchać koncertu..
chyba ze wam mieszana muzyka na weselu odpowiada..;/
jak niema to spoko...
słyszałam o tym... mam nadzieję, że data mojego wesela nie pokryje się z datą żadnego koncertu... bo będzie lipa... =/

hop dla ohmy :D

image

image
Nie straszcie...heh my mamy ślub 22.08 więc końcówka wakacji. Ja słyszałam różne opinie. jedni mówili, że słychać inni że nic nie słychać. To można dowiedzieć się jakoś w Urzędzie Miasta w Gdyni czy będzie jakiś koncert, prawda? Tylko kiedy pytać?

image

mieszkam w Gdyni i z tego co wiem w Róży Wiatrów robi się głównie stypy... przepraszam, sama byłam na 1

na pewno - dobre jedzenie, nieciekawe wnętrze...
z "głównie stypy' bym nie przesadzała... bo o dziwo bardzo dużo wesel się tam odbywa, co widać na weselniku ;) są i komunie ;) a stypy - cóż poradzić - w wielu lokalach i te i te "imprezy" się odbywają siłą rzeczy... A wnętrze to rzecz gustu.

dziewczyny wtrące się tylko tak a propo koncertów, byliśmy w Rodizio na weselu 2 sierpnia, akurat był bodajże na bulwarze Haineken - było słychać owszem i to bardzo, ale tylko jak się stało na tarasie, w środku nie, a pozatym co to za goście którzy będą woleli koncert niż wesele :) co do wnętrz to akurat uważam, że Róża ma bardzo ładne i eleganckie, miałam tam okazję dekorować jedną z sal; a wesel jest tam mnóstwo bo co tydzień widać jakąś Parę, ja akurat też byłam tam na stypie, ale to normalne, że w takiej restauracji robi się różne imprezy także myślę, że nie macie się czym martwić :)

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
cześć mieliśmy wesele w ostatnią sobotę i było jeszcze gorzej. Podano mięsa drugiego dania, ziemniaki, frytki i surówki a po pół godzinie warzywa na ciepło, po obiedzie były ciasta które odstawiono po chwili i przez ponad godzinę mieliśmy na stołach wódkę i napoje, kierownik winił za to orkiestrę, wszelkie interwencje pozostały bez echa pomieszano kolejność potraw i godziny podawania. Wszystkie przekąski były w galarecie chociaż w umowie wyraźnie zaznaczyliśmy ze ma być inaczej . Dania były ze stołów sprzątane i odstawiane gdzieś na stoliki poustawiane pod ścianami, nikt nie umiał wyjaśnić po co. Pracowało tylko dwóch kelnerów na 85 osób. Może to wszystko było i ładne i smaczne ale sposób w jaki się to odbyło popsuło cały efekt Mąż próbował sprawę po weselu wyjaśnić ale został z lokalu wyproszony.

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry