Widok
Rozbita szyba w piekarniku
Dziewczyny dzisiaj zamknęłam drzwi piekarnika i zewnętrzna szyba poszła w drobny mak! Wszystko poleciało... Znacie kogoś kto sie zajmuje takimi naprawami? Widziałam ze sama szyba potrafi kosztować 400 zł o do tego robocizna. Zastanawiam sie czy nowego piekarnika nie kupić jeśli naprawa ma wyjść tak drogo?
Kupiłam Electrolux z pyrolizą (sam się czyści - spala zanieczyszczenia, nie trzeba szorować zapieczonego tłuszczu). Kosztował około 2000 pln.
Uważam, że generalnie piekarniki Electrolux mają ładny design (zwłaszcza w porównaniu do konkurencji), są w dobrych cenach.
Mój ma też tzw. zimną szybę (dzieci mogą bezpiecznie jej dotykać podczas pracy piekarnika). Sam piekarnik bardzo szybko się nagrzewa. Nie ma jakichś specjalnych udziwnień i wodotrysków.
Uważam, że generalnie piekarniki Electrolux mają ładny design (zwłaszcza w porównaniu do konkurencji), są w dobrych cenach.
Mój ma też tzw. zimną szybę (dzieci mogą bezpiecznie jej dotykać podczas pracy piekarnika). Sam piekarnik bardzo szybko się nagrzewa. Nie ma jakichś specjalnych udziwnień i wodotrysków.
Hmm
Znów ciekawe minusy -pewnie znawcy tematu, serwisaci czy też pracownicy sklepów z agd- minusują. ...
Niestety popełniłam ten błąd i kupiłam piekarnik electrolux z pyrolizą i zimną szybą. I w ciągu gwarancji trzy razy był w naprawie,różne usterki. Niestety serwisanci mówili że to bardzo często się zdarza i to nie jest wyjątek.
Znów ciekawe minusy -pewnie znawcy tematu, serwisaci czy też pracownicy sklepów z agd- minusują. ...
Niestety popełniłam ten błąd i kupiłam piekarnik electrolux z pyrolizą i zimną szybą. I w ciągu gwarancji trzy razy był w naprawie,różne usterki. Niestety serwisanci mówili że to bardzo często się zdarza i to nie jest wyjątek.
serwisanci firmy Electrolux mówili, że piekarniki Electrolux mają częste awarie? ;) Chyba, że oddawałaś do serwisu innego niż Electrolux, ale wtedy nie masz gwarancji na naprawę i nie wiadomo, czy kolejne naprawy nie były skutkiem poprzedniej, zrobionej źle.
A które piekarniki serwisanci Elecrolux chwalili, tak na marginesie? ;)
A które piekarniki serwisanci Elecrolux chwalili, tak na marginesie? ;)
Wyobraź sobie ze mieli licencje na naprawę kilku firm..... i po prostu dostawali zlecenia od danej firmy. I z jej klientami się kontaktowali.
Ostatnio tak coraz częściej działa ze firmy outsourcują naprawy. A serwisy z kolei są coraz większe (obslugują kilka firm)-mają wtedy większą możliwość ustalenia dobrych cen za naprawę.
Ostatnio tak coraz częściej działa ze firmy outsourcują naprawy. A serwisy z kolei są coraz większe (obslugują kilka firm)-mają wtedy większą możliwość ustalenia dobrych cen za naprawę.
Aby nie być gołosłownym - przykład - http://www.eldombis.pl/sklep/viewpage.php?page_id=3 - obsługa kilku różnych producentów.
Ale Ty pewnie wiesz lepiej i się na wszystkim znasz ... forumowa encyklopedio :)
Ale Ty pewnie wiesz lepiej i się na wszystkim znasz ... forumowa encyklopedio :)