Widok

Rozczarowanie GAMETA

Centrum Zdrowia Gameta Temat dostępny też na forum:
Witam chciałam się podzielić doświadczeniem jakie spotkało nas w nowej otwartej klinice w Gdyni, z mężem staramy się o nasze maleństwo już 3 rok, ja się leczę on też. Mąż miał zrobić ponownę już badania nasienia poprzednie robił w Invicie a teraz gdy dowiedzieliśmy się że otworzyli klinikę w Gdyni to zrobił je tu bo dużo bliżej dzwonił 2 razy jeszcze przed badaniem pytał się czy badanie nasienia jest takie same jak w Invicie panie z recepcji zapewniały że tak identyczne tyle samo nawet kosztowało. Jakie zdziwienie było mojego męża jak odebrał wynik! w porównaniu z Invictą gdzie wszystko jest wyszczególnione z 20 pozycji opis tutaj na kartce ręcznie wypisane podstawowe dane 5 pozycji!!! oburzony mąż wrócił tam i powiedział że panie zapewniały go że to są kompletne wyniki! a tu takie coś panie tylko powiedziały że jak mu to nie odpowiada to może zgłosić reklamacje! No szlak nas trafia badanie kosztują fortunę co miesiąc idzie na nie dużo kasy gdy małżeństwo ma takie problemy a ile stresu przeżyć a tu robią Cię w konia badanie trzeba będzie powtórzyć bo gdybym chciała takie to mogłam iść do przechodni i koszt o wiele mniejszy a nie do kliniki niepłodności jestem wściekła W lutym mieliśmy iść pierwszy raz na wizytę tam ale teraz się obawiam jak oni wszystko robią tak na odpiernicz kolejne miesiące stracone oj ciężko cały czas pod górkę pozdrawiam wszystkie staraczki i powodzenia w Nowym Roku!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 29
Początkowo sprawa jedynej słusznej apteki tez wydawała mi się dziwna, dlatego stwierdziłam, że kupię leki w Gdańsku. Objechałam i obdzwoniłam kilkanaście aptek (nawet tą przy Invicie) i dowiedziałam się jedynie, że mogą mi je sprowadzić za 5 tygodni, bo im się nie opłaca przechowywać takich drogich i specjalistycznych leków w ciągłym obrocie.
Sprawdziłam w internetowych aptekach ile co powinno kosztować i z tą wiedza udałam się do sugerowanej przez Gametę apteki. Ceny były niższe (!) niż te w sklepach internetowych, a na dodatek wszystkie lekarstwa były dostępne od reki. Nie uważam takiego postępowania Gamety za nieetyczne, a powiem więcej, bardzo dobrze, że polecają aptekę w której te leki można dostać. Proszę sobie wyobrazić bieganie po trójmiejskich aptekach w celu nabycia lekarstw, które trzeba zażyć dokładnie za kilka godzin.

Jeszcze w temacie leków, nie raz się słyszy, że kobieta wydała 6 tys zł na leki, z czego połowę musiała wyrzucić, bo skończyła stymulację wcześniej. Mój lekarz zawsze na wizycie pytał się ile jakich leków mi jeszcze zostało i nie naraził mnie na dodatkowe koszty.

Za wizytę u anestezjologa nie płaciłam.

Zastrzyki robiłam w domu sama, bo było ich po prostu za dużo, żeby tyle razy jeździć do kliniki, ale nigdy nie spotkałam się (a leczę się w gamecie od ponad półtora roku) żeby pielęgniarki lub położna odmówiły mi informacji lub zabiegu.

Odnośnie płacenia za różne usługi to fakt, że jest pewien chaos, wynikający jak mi się wydaje po części ze sformułowań programu rządowego, po części z przyzwyczajeń biurokratycznych Gamety w przypadku pełnopłatnych pacjentów (np. umowy mrożenia zarodków). W moim przypadku zdarzyło się, że pobrali opłatę za coś za co nie powinni, ale nie było problemów ze zwrotem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
A możesz powiedzieć, który to był lekarz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dr Śliwiński
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
po pierwsze nie ma żadnej apteki przy invikcie, chyba, że chodzi Ci o aptekę w madisonie, ale to nie jest apteka invicty. Invicta ma u siebie leki ale sprzedaje je tylko swoim pacjentom w jakichś dobrych cenach. Żałuje, że zdecydowałam się podejść w programie rządowym w gamecie zamiast tak gdzie się wcześniej leczyłam, ale teraz sie nie przeniose bo wyląduje na końcu kolejki :/ aha i u mnie był wielki problem ze zrotem śmiesznej kwoty :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam was dziewczyny.
Ja jestem już w programie rządowym i niestety jestem po pierwszym nie udanym podejściu :-(
Do programu podeszłam w Invi Medzie, byłam tam bardzo zadowolona z pracyjących tam osób, szczególności z lekarza który mnie prowadził, niestety lekarz zrezygnował z pracy w tej klinice i zasugerował mi żebym przeniosła się do Gamety bo w Invi Medzie już nikt nie jest wstanie mi pomóc. Niewiem co mam myśleć bo piszecie tu że leki trzeba samemu wykupywać w aptece a ja w Invi Medzie zapłaciłam fakturę 4,500 zł i wszystkie leki dostawałam od nich. Po zakończeniu ( po transferze) zwrócono mi reszte pieniędzy bo nie wykorzystałam wszystkich leków.
Trochę przerarza mnie fakt że muszę sama latać po aptekach, nie jestem z trójmiasta i nieznam Gdyni, więc ciężko mi berzie znaleść konkretną apteke.

I niewiem który lekerz jest mi wstanie pomóc bo jestem podatna na hiperstymulacje
(odnośnie hiperstymulacji)
Mi w Gamecie pomógł doktor Czech, więc mogę Ci go z czystym sumieniem polecić. Przy pierwszym podejściu do procedury miałam dużo zdolnych do zapłodnienia komórek, ale okupiłam to balansowaniem na granicy hiperstymulacji. Przy obecnym (drugim ) podejściu lekarz wiedział, ze jest takie ryzyko i zmienił dawki leków do stymulacji i od razu po pick-upie dostałam Dostinex i Clexane. Hiperstymulacji nie było.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
odnośnie hiperstymulacji - nie wiem jaki gameta ale w invimedzie mnie stymulowali a nie zauważyli, że już byłam w ciąży - zaszłam naturalnie.. trzymam się od nich z daleka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć - idź do dr. Czecha. Pozdrawiam,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam,
ja także jestem pacjentką Gamety. Wcześniej kilka lat leczyłam się w gdańskiej Invikcie (do której mam bardzo blisko)!Niestety, w Invikcie nie czułam się pacjentką, a raczej workiem z pieniędzmi. Niby miałam lekarza prowadzącego, ale często go nie było i - dopiero po opłaceniu wizyty - okazywało się, iż mam się udać do innego lekarza i opowiadać mu swoją historię od nowa. Mało tego, każdy z nich zapisywał mi leki wg swego, nowego i lepszego pomysłu (dodam, że wyniki miałam super!). Oczywiście całe leczenia łącznie z inseminacjami itd - brak efektów! Panie w recepcji Invicty, to komunistyczny żart! Nie zainteresowane pacjentem i tym żeby mu pomóc - nie ma wizyty i już!! Do tego niemiłe i opryskliwe - żenada! Wiecznie zajęte - szkoda, że nie pacjentami !!!!
Gameta zaś od początku mnie miło zaskoczyła! Panie w recepcji bardzo miłe (oprócz młodej rudej :)), położne też. Zawsze mają czas, zrobią zastrzyk, zważą, zmierzą i pomogą. Można tam jeździć na zastrzyki nieodpłatnie.
Lekarze bardzo kompetentni i życzliwi. Jeśli się już leczysz u kogoś, to zawsze wygospodaruje czas w potrzebnym terminie i Cię przyjmie. Zdarzało mi się pisać sms-a wieczorem a następnego ranka być na wizycie. Oczywiście taka konieczność musi być uzasadniona! Leczę się u dr. Wójcika- cudowny człowiek z doświadczeniem i indywidualnym podejściem do pacjenta, a przede wszystkim doskonały specjalista! Polecam wszystkim.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja jestem byłą pacjentką Gamety - byam, zobaczyłam i zwiałam od nich jak najszybciej. Nigdy więcej nie zaufam tej klinice. Lekarze nie umieli odpowiedzieć na moje pytania i zbywali tylko pólsłówkami. Badania są zlecane z metra ale nikt ich potem nie ogląda. Jak powiedziałam, ze chcę zmienić lekarza wszyscy patrzyli na mnie jak na kosmitkę. A nie byłam zadowolona z opieki, zresztą opieka to bardzo na wyrost powiedziane... Najchętniej chyba kasowaliby za każdą rozmowę i telefon... I jestem bardzo zaskoczona, że masz takie pozytywne wrażenia, bo moje są wprost przeciwne. Koleżanka się uparła, ze też będzie się u nich leczyć - mimo tego, że jej odradzałam. i potem wypłakiwała mi się w rękaw, że takiego traktowania sie nie spodziewała, wydała tylko na nic masę pięniędzy. Jak najdalej od Gamety...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5
Hej mogłabyś mi napisać co było u Ciebie przyczyną poronień? Ja poronilam 4 razy najpierw 2 razy potem donosiłam ciąże i teraz też 2 razy. Mam zamiar udać się do Gamety. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
witaj, ja do gamety chodziłam dwa miesiące. Sugerowałam lekarzowi, żeby zrobić poste badanie tsh i w ogóle badanie tarczycy..nie widział potrzeby, powiedzial, że nie ma sensu, bo przyczyna leży gdzie indziej i trzeba isę tym zająć...Nie dawało mi to spokoju, więc na własną rękę zrobiłam badania i to na nfz...okazało się, że mój prolem tkwił właśnie w tym szczególe...Stąd mój wniosek, że od początku lekarz założył, że będzie mi robić in vitro bez względu na wyniki...czyli oby wyciągnąć jak najwięcej kasy..poprostu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też płaciłam za badania potrzebne na wizytę u anestezjologa (49 zł). I owszem zastrzyków nie ma w żadnej innej aptece, w której pytałam, ale sprawdzając cenę w internecie, okazało się, że gdyńska apteka oferuje dobrą cenę. Zastrzyki wolę wykonywać sama, robię to co rano o stałej porze (ok 6:00) i nie wyobrażam sobie, żebym musiała jeszcze udawać się do ośrodka na wykonanie tych iniekcji. Choć przyznam, że początkowo też byłam tym przerażona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak, panie tam są nie miłe, zwłaszcza ta przy kości! Nigdy jeszcze mnie tak nikt bezczelnie nie potraktował. Świadkiem był dr Zabul i nie zareagował, więc to pewnie takie ich standardy obsługi klienta.. :/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
oni chyba w ogóle nie mają żadnych standardów....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chodziłam do Gamety w Gdyni od samego początku jej istnienia i niestety i klinika się zmieniła i zachowanie ludzi tam pracujących.Lekarz ,którego poleciłam wielu pacjentkom aktualnie bardzo stracił w moich oczach.Teraz mam wrażenie ,że nie ja się liczę a niestety pieniądz.Biznes to biznes.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Joanno zgadzam sie z Tobą...ale co zrobić...jak widać niektórym woda sodowwa uderzyła do mózgu. Jeśli chodzi o ich diagnozy - to błądzenie po omacku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z mężem straciłam 2 lata przez dr Czecha w Gamecie. Nie stwierdził u mnie PCO (powiedział, że "nie wyglądam na pco" i tyle). Kasy zostawiliśmy tam całą masę. Kilka inseminacji, in vitro. Wszystko bez skutku. Za każdym razem słyszałam, że jestem zdrowa i trzeba w kółko robić in vitro, bo "w końcu się uda". Ile przepłakałam to moje. Przy in vitro mnie przestymulował, niepotrzebnie. Badań odpowiednich nie zlecał, bo nawet ich nie znał (głupie AMH kazał robić obojętnie w którym dniu cyklu, a to trzeba robić w 3-5 dc, jak się później dowiedziałam). Insuliny mi wcale nie zlecił badać, mutacji też nie. Ech, szkoda gadać. Dopiero później poszukałam prof. z Warszawy, która po pokazaniu jej wyników stwierdziła, że mam pco, dała mi odpowiednie leki i po 1 m-cu zaszłam naturalnie w ciążę! Gdzie w Gamecie to się nigdy nie udało ani normalnie ani sztucznie! Obecnie jestem w 7 m-cu :) Dlatego odradzam Gametę, a szczególnie dr Czecha, który się kompletnie nie zna na szukaniu przyczyn niepłodności, a umie tylko wyciągać kasę i namawia na in vitro!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jestem po jednej ciazy naturalnej,w ktora zaszlam bez wiekszych problemow. W druga ciaze nie moge zajsc od ponad poltora roku. W Gamecie jestem od prawie dziewieciu miesiecy. Najpierw dr Cz. Jego odpowiedz na moje problemy, to ze skoro mam juz jedno dziecko to pewnie sie uda w swoim czasie,a jak nie to zawsze pozostaje in vitro. Z badan zlecil mi jedynie progesteron, AMH i HSG, dla M badanie nasienia. TSH i FT4 mialam juz zrobione na wizyte. Po trzech wizytach i dobrych wynikach kazal trzy kolejne miesiace starac sie naturalnie. Ewidentnie nie czulam tego lekarza,a wrecz mialam wrazenie,ze chce sie mnie pozbyc. Na pytania odpowiadal zdawkowo, albo odpowiadal ignorancko,unikal odpowiedzi. Moj mąż mial obnizone parametry nasienia. Na pytanie o leczenie- powiedzial,ze mężczyzn sie nie leczy. Nie poddalam sie i dzieki wielu artykulom medycznym udalo mi sie stworzyc taki zestaw witamin i mikroelementów,ze po paru miesiacach wyniki bardzo sie poprawily i sa prawidlowe. Dla dr jedyna odpowiedzia na slabe nasienie bylo in vitro i inseminacja. Odnioslam wrazenie,ze skoro nie jestem "typowa" pacjentka, ktora mozna od razu zakwalifikowac do in vitro,to szkoda na mnie czasu doktorowi Cz.

Postanowilam zmienic lekarza,na dr Ś. Zupelnie inne podejscie, sluchal to co mowie i cierpliwie odpowiadal na pytania. Na pierwszej wizycie od razu zaproponowal plan leczenia. Jedyne co mnie martwi,to brak zalecenia dodatkowych badan w celu wyjasnienia problemu zajscia w ciaze. Jedno dziecko mam ,wiec z drugim nie powinno byc problemu. A jednak cos musi przeszkadzac w poczeciu, skoro od tylu miesiecy sie nie udaje.
To tyle mojej obiektywnej opinii na temat Gamety. Zarowno dobre,jak i zle odczucia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niestety się zgadzam. Dr Czech ma obliczona każda sekundę w czasie wizyty,nie lubi odpowiadać na dodatkowe pytania a sam też nie udziela żadnych informacji. Gameta to kolejna fabryka...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (61 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

do góry