Widok

Rozczarowanie GAMETA

Centrum Zdrowia Gameta Temat dostępny też na forum:
Witam chciałam się podzielić doświadczeniem jakie spotkało nas w nowej otwartej klinice w Gdyni, z mężem staramy się o nasze maleństwo już 3 rok, ja się leczę on też. Mąż miał zrobić ponownę już badania nasienia poprzednie robił w Invicie a teraz gdy dowiedzieliśmy się że otworzyli klinikę w Gdyni to zrobił je tu bo dużo bliżej dzwonił 2 razy jeszcze przed badaniem pytał się czy badanie nasienia jest takie same jak w Invicie panie z recepcji zapewniały że tak identyczne tyle samo nawet kosztowało. Jakie zdziwienie było mojego męża jak odebrał wynik! w porównaniu z Invictą gdzie wszystko jest wyszczególnione z 20 pozycji opis tutaj na kartce ręcznie wypisane podstawowe dane 5 pozycji!!! oburzony mąż wrócił tam i powiedział że panie zapewniały go że to są kompletne wyniki! a tu takie coś panie tylko powiedziały że jak mu to nie odpowiada to może zgłosić reklamacje! No szlak nas trafia badanie kosztują fortunę co miesiąc idzie na nie dużo kasy gdy małżeństwo ma takie problemy a ile stresu przeżyć a tu robią Cię w konia badanie trzeba będzie powtórzyć bo gdybym chciała takie to mogłam iść do przechodni i koszt o wiele mniejszy a nie do kliniki niepłodności jestem wściekła W lutym mieliśmy iść pierwszy raz na wizytę tam ale teraz się obawiam jak oni wszystko robią tak na odpiernicz kolejne miesiące stracone oj ciężko cały czas pod górkę pozdrawiam wszystkie staraczki i powodzenia w Nowym Roku!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 29
Jak już raz zawiedli, to może przestawcie na się na Invictę. Ja się leczyłam w Inviccie w Warszawie, ale od Nowego Roku przeprowadziłam się do Trójmiasta i chciałam się umówić na wizytę w styczniu-lutym. Zawsze byłam zadowolona z lekarzy i standardu, nawet recepcjonistki mają takie hm.. profesjonalne po prostu. Powodzenia w staraniach, tzrymam kciuki :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja też jestem po pierwszej wizycie w Gamecie i jestem mile zaskoczona:)
Co prawda nie poszłam tam po poradę i leczenie niepłodności ale konkretnie na wizytę u endokrynologa-ginekologa.
Mam jednak porównanie zarówno do Gdańskiej Invicty i Kliniki Bocian w Białymstoku. Invicta w tym porównaniu wypada zdecydowanie najgorzej. Dwaj lekarze dr Czech i dr Śliwiński nie pracują już w Invikcie tylko w Gamecie, w rezultacie w Gdańsku przyjmuje tylko prof Ł i jedna Pani dr.
Myślę, że Gameta się rozkręci, to dopiero początki - przecież działa od kilku dni. Napewno będą dużą konkurencją dla Invicty, która do tej pory była monopolistą na wybrzeżu.
Poza tym są konkurencyjni cenowo jeśli chodzi o in vitro i inseminację.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
a jaka cena in vitro w Gamecie? a ile w Invikcie? bo z tego co wiem inseminacja w Gamecie jest o 100 zl drozsza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Gamecie cena za całość około 8000-8200 zł, a w Invikcie koło 10000zł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej! Dzisiaj byłam na wizycie w Gamecie u dr Czecha, u którego leczyłam się również w Invicie. Pragnę zauważyć że klinika ta dopiero zaczyna swoją przygodę z leczeniem więc też wypadałoby dać jej trochę czasu na "rozkręcenie się". Recepcjonistki lekko zawinięta ale miłe i skore do pomocy (większość się uczy jedna z Invicty). Poczekalnia dość mała, ale było gdzie usiąść i gabinety nie są zaraz przy recepcji co mi się podobało w porównaniu do w Invicty. Lekarz woła pacjętkę i nie trzeba dopytywać się która pani jest ostatnia. Zgadzam się z rozpoczynającą ten wątek, że może i to wszystko kuleje i jest drogo ale czego się nie robi dla maleństwa w brzuszku. Dr powiedział mi, że tutaj w tej klinice nastawiają się głównie na invitro i inseminację i mają już dużo lepsze zaprzecze niż ma Invicta. Osobiście uważam, że to nie klinika, a lekarz jest osobą, która może pomóc w walce z bezpłodnością. leczyłam się 1,5 roku w dr Czecha, raz poroniłam i znów jestem w ciąży w 3 miesiącu. Dużo wycierpiałam i wiem co to znaczy starać się o dziecko ale jaka jest radość jak zobaczy się małą istotkę we własnym brzuszku! Wierze, że Wam się też uda dlatego mocno trzymam kciuki, nie poddawajcie się a marzenia o dzidziusiu sie spełnią :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja tez lecze się u dr Czecha przywędrowaŁam za nim z Invicty mam nadzieje , że nowa klinika przyniesie mi szczęście w walce z PCO .
Co do lekarza to nie mam obiekcji mam nadzieje ,że mi pomoże
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witajcie,

ja również przyłączam się do pozytywnej opinii o tej klinice - wczoraj byłam po raz pierwszy. Od dłuższego czasu jestem pacjentką dr Wójcika - w tej chwili przyjmuje tylko w Gamecie. Ale lista do wyboru lekarzy ginekologów jest znacząca i raczej nie są to obco brzmiące nazwiska. No i terminy do nich nie są już tak odległe jak do tej pory. Cena za wizytę wzrosła ze 120 do 150 zł niemniej jednak zmiana lekarza z tego powodu nie wchodzi w grę :) drugą sprawą jest to że jako startująca klinika kupują zupełnie nowy i można by rzec najlepszy sprzęt na rynku :) a wielu obecnych tam lekarzy nigdy i nigdzie wcześniej nie miało do czynienia z nim :) dlatego wszycy - nawet najbardziej doświadczeni specjaliści będą się wielu nowych rzeczy uczyć - i za to im brawo bo nie sposób nie iść z postępem w takiej rozwojowej dziedzinie jak planowanie rodziny.

Dlatego zanim przekreślimy ich złym słowem - dajmy czas i szansę. Na naszym rynku jest tylko Invicta i trudno organizując całość konkurować z kimś kto już wpisał się w świadomość ludzi. Tak samo będzie jesli powstanie prywatny szpital położniczy - dziś mamy do wyboru albo państwowe jednostki albo Swissmed. Swiss jako jedyna tego typu jednostka w okolicy może dyskotować warunki na rynku i nam pozostaje tylko przyjąć je do wiadomości ;)
image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
w gamecie koszt in vitro jest od 8200do 96000.wiedz koszt jest taki sam jak w invikcie .ja ostatnio płaciłam z lekami i wizytami całosc 8200.
Ja też mam dobre zdanie o Gamecie na chwilę obecną, wszyscy kiedyś zaczynali :) ja także przyszłam tu za dr. Czechem, ale póki co na wizycie jeszcze nie byłam, tylko robiłam w Gamecie badania, byłam tam trzy razy i zawsze panie były bardzo miłe, pomocne, potrafiły doradzić, a pani położna też bardzo miła i delikatna. Wizyta dla pacjentek z Invicty od dr. Czecha i dr. Śliwińskiego to 120 zł. Ja na pewno zostaje u swojego lekarza :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja również przeszłam za dr Czechem do Gamety z Invicty i była to b. dobra decyzja. Byłam jedną z pierwszych gametowych pacjentek w programie in vitro i pierwsze podejście zakończyło się sukcesem - jestem w 10 tygodniu ciąży (był to mój pierwszy program INF, poprzedzały go 4 lata leczenia). Uważam, że niezasadne są opinie, że klinika jest nowa i że trzeba jej dać czas na rozkręcenie. Może w styczniu były problemy typu -zbyt mało krzeseł na korytarzu, ale od medycznej strony klinika była od początku b. dobrze przygotowana. Ze wszystkich stron podczas programu otaczał mnie pełen profesjonalizm i duże zaangażowanie ludzi tam pracujących. Polecam zdecydowanie klinikę Gameta. Dodatkowym plusem jest to, że jest tu dużo bardziej kameralnie niż w Invikcie, gdzie podczas co drugiej wizyty napotykałam znajomą/znajomego:)
Pracuje tam dr Janusz Śliwiński?

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pracuje, bo właśnie w tym tygodniu rejestrowałam do niego moją przyjaciółkę z Danii. Miałyście/mieliście z nim do czynienia? Podobno jest dobry :)
image
image
Janusz Śliwiński??? Czy Wojciech Śliwiński?? Jak Wojciech to znam i polecam. Janusza nie znam:)
imageimage
Nie wiem jak ma na imię, ale nazwisko na pewno właściwe :)
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wojciech Śliwiński :) ja go polecam dzięki niemu mój suwaczek pokazuje co to widac :))))
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z invicty przeszłam za dr Czechem. Bardzo dobry fachowiec i czlowiek. W gamecie to była druga inseminacja i udała sie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Personel jest do bani, siedzą tam 3 do 2 i nie potrafią udzielić informacji!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8
Z wielkimi obawami ,,pobiegłam,, za dr. Czechem z Invicty do Gamety. Bałam się, że to może być dla mnie kolejna przeszkoda do pokonania- choćby terytorialnie i organizacyjnie. Trzeba jednak uczciwie przyznać, że to nie klinika stanowi o sukcesie. Najistotniejszy jest wybór lekarza i nastawienie. Dr Czech jest niesamowity. Jest ,,moim'' lekarzem od kilku lat. Zdecydowałam się za invitro i oto mamy już 14-ty tydzień ciąży. To było pierwsze podejście. Jeśli chodzi o koszty to tylko niektóre elementy mogą mieć tałą cene. Stymulacja hormonalna i reakcja na nią jest bardzo indywidualna. Jeżeli odpowidź organizmu jest słaba to niestety koszty rosną w związku z zakupem nowej porcji leków.A nie są tanie. To chyba jedyna zmienna w cenie. Chce jeszcze napisać, że cały proces odbył się w miłej i ciepłej atmosferze. GAMETA- polecam. Nie szkodzi,że wynik badania wygląda mało profesjonalnie. To jest informacja dla lekarza- nie dla nas. No i jeszcze jedno. Terminy terminy wizyt w Inviccie są odległe. Nie tam już takich specjalistów-teraz są w GAMECIE.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Teraz już jestem po kilku wizytach w Gamecie i powiem jedno: zawsze miła, uśmiechnięta i profesjonalna obsługa obojętnie czy przez tel. czy na miejscu; nie robią żadnych problemów :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

do góry