Widok
Rozmiar ma znaczenie...
...biustonosza zwłaszcza. Źle dobrany psuje całą sylwetkę.
Pod tym adresm możecie ściągnąć krótki poradnik dobierania właściwego biustonosza stworzony przez koleżankę ze stanikowego forum:
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=9727F941739A1363
Teraz już nikomu ekspedienka nie wmówi, że właściwie nie produkuje się bielizny 75E, tylko trzeba kupować 85C, bo to to samo... Teraz w wielu miejscach są dostępne staniki od 60 do ponad 100 w obwodzie, a do każdego z tych obwodów są przyporządkowane miseczki od AA do nawet L! I nie są to straszne beżowe babcine zbroje, ale kolorowe, seksowne cudeńka.
Pod tym adresm możecie ściągnąć krótki poradnik dobierania właściwego biustonosza stworzony przez koleżankę ze stanikowego forum:
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=9727F941739A1363
Teraz już nikomu ekspedienka nie wmówi, że właściwie nie produkuje się bielizny 75E, tylko trzeba kupować 85C, bo to to samo... Teraz w wielu miejscach są dostępne staniki od 60 do ponad 100 w obwodzie, a do każdego z tych obwodów są przyporządkowane miseczki od AA do nawet L! I nie są to straszne beżowe babcine zbroje, ale kolorowe, seksowne cudeńka.
Agatha napisał(a):
> Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby się okazało, że macie C. 70C.
> Większość kobiet nosi albo za luźne obwody, albo za małe
> miseczki. A czasem i jedno i drugie...
Agatha, no co ty!!
jest XXi wiek, jesteśmy dorosłymi kobietami, a mamy nie wiedziec jaki stanik trzeba kupic, ubrac? no nie rób sobie jaj :)
> Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby się okazało, że macie C. 70C.
> Większość kobiet nosi albo za luźne obwody, albo za małe
> miseczki. A czasem i jedno i drugie...
Agatha, no co ty!!
jest XXi wiek, jesteśmy dorosłymi kobietami, a mamy nie wiedziec jaki stanik trzeba kupic, ubrac? no nie rób sobie jaj :)
Co Wy opowiadacie, to właśnie Triumph produkuje w większych rozmiarach, wiem bo sama kupuję Triumpha a mam miseczkę 80D i zawsze przeważnie w Triumphie dostaję stanik odpowiedni, firma która też jest dobra to FELLINA.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Rina, to Ty masz wielki wybór biustonoszy! (naprawdę masz D? Po obejrzeniu Twoich zdjęć ślubnych odniosłam wrażenie, że masz biust większy od mojego, ale pewnie to przez białą kieckę). Ja mam 75F i dopiero niedawno w Triumphie znalazłam 3 niebabcine modele dla mnie. Z czego przyzwoicie leżał 1. I to też nie na tyle dobrze, aby go kupić...
Fellina jest niezła. Tam można kupić coś na F i to ładnego i dobrej jakości.
W każdym razie kupienie czegoś na D to tylko mały wyczyn. A na H? L? Ja na forum dla biuściastych nabrałam kompleksu małego biustu ;) Tam dziewczyny mają problem... A kupno sukienki albo bluzki koszulowej na takie kształty to dramat w 3 aktach...
Fellina jest niezła. Tam można kupić coś na F i to ładnego i dobrej jakości.
W każdym razie kupienie czegoś na D to tylko mały wyczyn. A na H? L? Ja na forum dla biuściastych nabrałam kompleksu małego biustu ;) Tam dziewczyny mają problem... A kupno sukienki albo bluzki koszulowej na takie kształty to dramat w 3 aktach...
Wiesz co, średni mam! Jak ludzie słyszą F, to mają na myśli Pamelę... Ja przez lata nosiłam 80D, bo nic inngo ładnego nie było, a w dodatku myślałam, że to mój rozmiar... Tylko trochę niewygodnie miałam, ale sądziłam, że powyżej B nie ma czegoś takiego jak wygodny biustonosz... A potem zmierzyłam właśnie 75F i bingo! Tylko dostać ładne F...
Jeśli chodzi o dobre biustonosze na nieco bujniejsze biusty to polecam polską firmę EwaBień. Ja wcześniej przekonana o tym, ze mam 75 D męczyłam się ze źle dopasowanym bisutonoszem, dopiero jak przymierzyłam 70 E EwyBień poczułam się super. Firma ta ma bardzo duży wybór pięknych wzorów a trafiając na przecenę można kupić stanik świetnej jakości za niewielkie pieniądze
A możę się nie wypowiadać,bo obciach...ja mam 85 D,E i kupuję na Gildii w Gdańsku,bardzo ładne,a nawet ramiączka mają odpinane by latem zamienić je na silikonowe,ostatnio kupiłam śliczny czarny sexy za 18 zł,a drugi biały za 23 zł,bo mnie nie stać na te triumphy. Raz kupiłam taki drogi za prawie stówę to się zniszczył tak samo jak te za 18, a ja wolę mieć 5 staników (dobrze dobranych) za 20 zł niż jeden za stówę,a te triumphy to pewnie jeszcze droższe są.
Dorcik, jaki obciach :)
Ja do mojej sukni ślubnej stanik kupiłam własnie w gildii. Tylko tam znalazłam taki z zapięciem na szyję w moim rozmiarze i na dodatek leżący idealniei bardzo ładny !!!
A jeszcze na promocję trafiłam i zapłaciłam 8 (słownie: osiem) złotych :) :) :)
Szukajcie a znajdziecie :) :) :)
Ja do mojej sukni ślubnej stanik kupiłam własnie w gildii. Tylko tam znalazłam taki z zapięciem na szyję w moim rozmiarze i na dodatek leżący idealniei bardzo ładny !!!
A jeszcze na promocję trafiłam i zapłaciłam 8 (słownie: osiem) złotych :) :) :)
Szukajcie a znajdziecie :) :) :)
sylwia, ja tez chciałam pracowac w tym sklepie
robiłam to samo
'zef zaopatrzał sklep na rynku i pod tunelem !!!!!!!!
a sprzedawałyśmy to jako lupo ! :)
popracowałam tam tydzień, facet był pierdol....ty
tam sie pracuje 7 dni w tygodniu
wolne masz z wielką łachą, i to tylko jeśli odpowiednio uargumentujesz swoją prośbę o dzień wolny !!!!!
a ha, na razie nie powiem gdzie sie mieszczą te sklepy
ale jesli byłybyście zainteresowane informacją, gdzie nie chodzic po staniki i rajstopy to wam powiem
a propos rajstop, takie codziennie, 15-20 DEN, cieliste itd to ok, maja swierze i dobre
ale jak szukasz np na sylwestra, czy jakies tam z ozdobą, świecidełkiem, to zdecydowanie odradzam !!!
rajstopy sa stare, zlezałe, dra si epo zwieciu w rękę, "szef" kazał mi wcisnąć kobiecie rajtki które na łydce miały napis sylwester 2000, a pracowałam tam w grudniu 2004 !!!!!
robiłam to samo
'zef zaopatrzał sklep na rynku i pod tunelem !!!!!!!!
a sprzedawałyśmy to jako lupo ! :)
popracowałam tam tydzień, facet był pierdol....ty
tam sie pracuje 7 dni w tygodniu
wolne masz z wielką łachą, i to tylko jeśli odpowiednio uargumentujesz swoją prośbę o dzień wolny !!!!!
a ha, na razie nie powiem gdzie sie mieszczą te sklepy
ale jesli byłybyście zainteresowane informacją, gdzie nie chodzic po staniki i rajstopy to wam powiem
a propos rajstop, takie codziennie, 15-20 DEN, cieliste itd to ok, maja swierze i dobre
ale jak szukasz np na sylwestra, czy jakies tam z ozdobą, świecidełkiem, to zdecydowanie odradzam !!!
rajstopy sa stare, zlezałe, dra si epo zwieciu w rękę, "szef" kazał mi wcisnąć kobiecie rajtki które na łydce miały napis sylwester 2000, a pracowałam tam w grudniu 2004 !!!!!
Jeżeli chodzi o obfite biusty, to polecam sklepik vis a vis saloniku z sukniami ślubnymi (Chantilly)na Węglowej w Gdańsku-Głównym. Mają tam bardzo dobry wybór Triumpha i innych firm.
Być może można kupić tanio stanik na większy biust, ale u mnie to się nie sprawdza, bo po paru praniach jest on zniekształcony i szarzeje. A Triumphy starczają na kilka lat i nic się z nimi nie dzieje pod wpływem prania w automacie. Przejechałam się m.in. na firmie Gorseteria, po paru praniach staniki tracą fason. Nie polecam również sklepiku vis a vis Trolla w City Forum, po pary praniach stanik jak szmata wygląda.
Być może można kupić tanio stanik na większy biust, ale u mnie to się nie sprawdza, bo po paru praniach jest on zniekształcony i szarzeje. A Triumphy starczają na kilka lat i nic się z nimi nie dzieje pod wpływem prania w automacie. Przejechałam się m.in. na firmie Gorseteria, po paru praniach staniki tracą fason. Nie polecam również sklepiku vis a vis Trolla w City Forum, po pary praniach stanik jak szmata wygląda.
Ja także potwierdzam, ze stanik na duży biust to jest inwestycja na której nie warto oszczędzać. Do tej pory byłam zolenniczką kupowania biustonoszy za niewielkei pieniądze, bo myślałam, że nie ma to najmniejszego znaczenia. Teraz jak wspomnę, jak po biustonoszach za 15 zł bolały mnie piersi i odparzały się latem to myślę, ze kupno jednego ale naprawdę dobrego biustonosza za większą sumę w zupełności się opłaca. Źle dopasowany stanik może deformowac biust a nawet powodować guzy i raka dlatego dziewczyny nie oszczędzajcie na biustonoszach.
Ja już wyżej polecałam firmę EwaBień-duże rozmiary, świetne fasony a na wyprzedaży można kupić stanik juz za 35 zł !!
Ja już wyżej polecałam firmę EwaBień-duże rozmiary, świetne fasony a na wyprzedaży można kupić stanik juz za 35 zł !!
Pmadziu, wrzynające się ramiączka to wada staników o zbyt dużym obwodzie, albo o generalnie złej konstrukcji, nie drogich staników jako takich... Teraz mam kilka droższych modeli na cieniutkich ramiączkach - nawet nie mam różowych śladów na ramionach... Tak jak napisałą dziewczyna w poradniku - ramiączka powinny przenosić tylko 10% ciężaru biustu...