Widok

Rozmiarówka Early Days?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie dotyczące body firmy Early Days.

Chcę kupić na allegro. Są rozmiary 74 i 80, chociaż podają że te 74 to jak nasze 80. Nawet piszą 74-80.

Chciałam zapytać jak jest w rzeczywistości z tymi bodziakami?

Córeczka powoli wyrasta z body 74, więc nie wiem czy nie lepiej wziąć te 80?

Z góry dziękuję za pomoc;)
[url:]http://lilypie.com/">
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nich 80 to 12-18 i ja mam wlasnie te i są dobre na moją coreczke ktora ma 14 miesiecy wiec trzebe chyba patrzec na miesiace a nie wzrost :)

image

Czyli dla nas 6-12 m, 74 rozmiar:) Dzięki
[url:]http://lilypie.com/">
ja też dziś główkuje nad aukcjami body early days: czy wziąć 80 czy 86, niektórzy podają, że 80 jest jak 86 i wystawiają 80 jako 86, a niektórzy 86 jako 86 ;-)

u niektórych ten sam rozmiar ma 25cm szerokosci, u innych 27,
80 - ma niby 43 cm długosci
86- 44 wiec niewielka róznica

ehhh już nie wiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kwiatek, wez te 80 lub nawet 86, u nich rozmiary są lekko zaniżone lub pasujace na dzieci szczypiory, ja robie tak teraz moja nosi body 9-12 msc, a ma 6 msc, od dolnego rozmiaru rozmiarówki robię minus 3 msc ;)
Moja ma prawie 10 miesięcy i nosi body 3-6 i 6-12 z early days:)))
Waży nie całe 9 kg i ma coś ponad 74 cm długości. Ale myślę że do 12 miesięcy w nich nie pochodzi więc te 6-12 są raczej na 6-9 czyli nasze 74 cm.
imageimage
ja mam dla synka sporo ich ubranek ,synek ma 9 m-cy a rozmiary 6-12 m-cy są na niego na styk więc radzę brać numer większe
Ja też radzę brać większe. Dosyć małe są te ich ciuszki.
popieram, early days maja zanizone rozmiary. moj synek ma 13 mcy i musi nosic te na 24mce, niektore 18mc sa nawet na niego przyciasne/za krotkie.
image

image
ja zawsze tez miałam wrazenie ze body i pajace to tak sa o rozmiar lub 2 mniejsze niz naprawde
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
moim zdaniem trzeba wlasnie brac na WZROST nie na miesiące. Zaszalalam raz i kupilam wieksza ilosc na 6-12 miesiecy (czyli 74) Synek bardzo szybko z nich wyrosl, w wieku 8 miesiecy juz sie nie miesci. Inne ubranka mamy teraz na 80.
Jakby co, mogę sprzedać bodziaki z krotkim rękawkiem na 74cm wiekszość ubrana tylko kilka razy, cena 4pln za sztukę.
Early Days to jedne z najmniejszych ubranek, ani razu nie miałam tak, że "74 to nasze 80", raczej wręcz przeciwnie.
hmmmm... no to nie wiem....

moja Młoda nie jest mała, powiedzałabym raczej ze nizly klops jest :)

nawet te mniejsze jak mielismy to 0-3 starczyły nam do 5-tego miesiaca
Może jakieś wyjatkowo rozciągliwe były ;)

Miałam dużo tych ciuszków, od bodziaków po grube spodenki i swetry, bardzo byłam z nich zadowolona (a już stosunek ceny do jakości mają nie do pobicia), ale niestety, wszystko było małe i mój duży i ciężki synek nie "wynosił" tych ubranek.
a ja uważam że ich rozmiarówka jest duża, ale kupowałam tylko piżamki, kupiłam w roz. 86, bo taki rozmiar nosił mój synek,a musiałam skracac spodenki bo takie długie były,najlepiej poprosić o podanie wymiarów
Ja mam bardzo dużo early days i są większe niż podaje rozmiar,córka ma 2 latka i nosi zazwyczaj 92 a early days to nawet 12-18 miesięcy są dobre.
image
ja cię kręcę :P jedne piszą, że mniejsze, inne, że większe ;-)

sprzedawcy na allegro najczesciej piszą, ze są większe niż wskazuje metka.

Moje dziecko (12mies) nosi teraz body, które mają ok 38 cm długości (juz nie wiem jaki rozmiar, bo się metki sprały:P)

Na allegro podają, że body w rozmiarze 80, to tak jak nasze 86 bo mają 43cm długości.

Po Waszych wypowiedziach jeszcze bardziej się zakręciłam ;-)
a mnie tak wkurza że każda firma ma inną rozmiarówkę i nigdy nie wiadomo co kupić ...
Jak jeszcze jestem w stanie zrozumieć że sobie kupuję ciuchy zarówno w rozmiarze 34 jak i L to w ciuszkach dla niemowląt powinien być jakiś standard ...Szczególnie że tego się raczej nie mierzy przed kupnem ....
zamówiłam na allegro body early days rozmiar 80, 12-18mies

http://allegro.pl/viki1905-body-early-days-12-18-m-c-7pak-nowosc-i1610999291.html takie i u tego sprzedawcy

są naprawdę spore, większe niż 86, które mam z 5-10-15
długosc od ramion 45, szerokosc 26, czyli nawet większe niż w opisie aukcji
wzięłam list ekonomiczny, w piatek kupiłam ok15h a i tak w piątek jeszcze nadano przesyłkę i już dotarła :-) także polecam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry