Widok
Sok z malin chyba nic nie popsuje, nie próbowałam, ale jakoś nie widzę powodu do zmartwień. Za to wiem, że świetnym barwnikiem jest sok z buraków. Wystarczy kilka kropli i wychodzi fantastyczny kolor. Równocześnie jest tego soku tak mało, że nie zmienia smaku.
Najlepiej zrób próbę, odłóż łyżeczkę kremu i wymieszaj z barwnikiem-sokiem, zobaczysz co wyjdzie.
Najlepiej zrób próbę, odłóż łyżeczkę kremu i wymieszaj z barwnikiem-sokiem, zobaczysz co wyjdzie.
kup barwnik spożywczy, to nieduży wydatek, raczej pewność efektu i do tego na długo starcza. są w proszku lub płynie - zależy z czym Ci wygodniej. Ja dla córki kupowałam w proszku - tort wyszedł idealnie, nic się nie rozciapciało, piękny różowy kolor (a właściwie trzy, bo był piętrowy), totalnie niewyczuwalny w smaku