Widok

Różowy tort

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chciałbym upiec dla córki tort z różowym kremem. I proszę o radę, czy mogę zabarwić krem do tortu na różowo, dodając do niego wciśnięty własnoręcznie sok z malin? Czy nie popsuje to kremu? krem przygotuję na bazie kremowki i mascarpone.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sok z malin chyba nic nie popsuje, nie próbowałam, ale jakoś nie widzę powodu do zmartwień. Za to wiem, że świetnym barwnikiem jest sok z buraków. Wystarczy kilka kropli i wychodzi fantastyczny kolor. Równocześnie jest tego soku tak mało, że nie zmienia smaku.
Najlepiej zrób próbę, odłóż łyżeczkę kremu i wymieszaj z barwnikiem-sokiem, zobaczysz co wyjdzie.

Świetny pomysł. Dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kup barwnik spożywczy, to nieduży wydatek, raczej pewność efektu i do tego na długo starcza. są w proszku lub płynie - zależy z czym Ci wygodniej. Ja dla córki kupowałam w proszku - tort wyszedł idealnie, nic się nie rozciapciało, piękny różowy kolor (a właściwie trzy, bo był piętrowy), totalnie niewyczuwalny w smaku

Kupiłem wcześniej barwnik "na wszelki wypadek", jednak prowadzony wyrzutami sumienia wolałem znaleźć jakiś naturalny odpowiednik, ale dzięki za poradę.

biorąc pod uwagę "niezdrowość" tortu jako produktu samego w sobie, sztuczny barwnik chyba wiele nie zaszkodzi ;)

Dodaj frużelinę z truskawek :) robiłam tak ale krem na bazie masła :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

do góry