Widok

Rozwód bez orzekania o winie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kochane ile minut trwał wasz rozwod ?

Mamy syna 7 l
Plan wychowawczy zrobiony
Alimenty dogadane
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Karolina, ja widzę, że Ty żyjesz tym rozwodem ;). Do wtorku już niedaleko, na szczęście.
Mój rozwód trwał ok. pół godziny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie też wszystko było dogadane, dwójka dzieci coś ok 40 minut i było po wszystkim.
20 minut
TA BO SIĘ BARDZO BOJE

Mój mąż oświadczył że bedzie wnosił że to ,moja wina ale Ja mu z moją siostra nie kazałam bzykać się .... :-(
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli mąż wnosił pozew z orzekaniem o winie, to potrzebni są świadkowie. Zostali tacy wyznaczeni?
jak się boisz niespodzianek, to nie daj się zaskoczyć i weź prawnika.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wniósł ,ale zaczyna Mnie straszyć .

Mój kolega jedzie ze Mną żeby tamtemu po rozprawie nie odbiło
kolega... bardzo mądrze... a sąd się czepnie co to za gościu... moze zamiast kolegi weż kilka koleżanek, Tatę, czy kogoś z rodziny (mężczyznę)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kolega i tak zostaje na zewnątrz. . Przecież nie ma zakazu rozmawiania z innym facetem
Zakazu nie ma ale może to być obrócone przeciw Tobie; może ale nie musi. W sądzie każdą sprawę można przedstawić na różny sposób. Nawet sobie nie zdajesz sprawy jakie pierdoły ludzie wyciągają i interpretują po swojemu; dużo większe drobiazgi niż kolega.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja na jego miejscu bym to wykorzystała :) że przyszłaś ze swoim kochankiem. Sędzie to też człowiek, nawet jak zaprzeczysz, to w jej głowie już zostanie znak zapytania.

jak się boisz to idz z prawnikiem, pomoże Ci na rozprawie, a zawsze po rozprawie jeszcze jest omówienie tego co się wydarzyło.

Albo z koleżankami, siostrą, kimkolwiek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z siostrą nie ma opcji przez nią jest rozwód
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Smutne to jak siostra mogła Ci coś takiego zrobić. ..jestem w szoku. Co zav tutapet. .ale pamiętaj ze tak samo jak dobro to i zło powraca ze zdwojoną siła i jeszcze Twój mąż i siostra odczują skutki tego jak Ciebie zranili. Życzę Ci samych dobrych chwil na nowej drodze w Twoim życiu. .czas leczy rany a życie przyniesie Ci jeszcze szczęście.
Dlaczego bez orzekania o winie, skoro wina jest po stronie męża?
Jeśli po rozwodzie jego sytuacja się pogorszy, to będzie mógł żądać od ciebie płacenia na jego utrzymanie.
Rozwód jest raz, na całe życie, więc lepiej go zrobić porządnie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od mnie niczego nie dostanie ponieważ mamy niepełnosprawne dziecko , to on ma się czego bać .

Bez ,winy bo nie chce prać brudów w Sądzie .

Siora będzie napewno z Nim ...ona ma17 lat i na sr* ...w głowie
Twoja decyzja. Miej jednak na uwadze, że jeśli za np. 30 lat twój były mąż będzie sam i zachoruje na coś, straci pracę, to będą mu się należały twoje pieniądze, choć nie z twojej winy rozpadło się małżeństwo. Drugi raz nikt tego nie będzie weryfikować. Czasem warto przemeczyc się, żeby mieć spokój na resztę życia. Zakładam, że bliżej wam do 30-tki niż do emerytury;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla Mnie może nawet zdechnąć ...Ja mam 25 l a On 32 l

I ma już jedno dziecko,z była
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale może też długo pożyć i tak, jak ktoś wyżej wspomniał, jak mu się sytuacja pogorszy to będzie mógł wyciągnąć pieniądze od Ciebie. To że macie niepełnosprawne dziecko nie ma znaczenia żadnego. Ważna jest sytuacja materialna szeroko rozumiana, która zawsze może ulec zmianie (i na plus, i na minus).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A takie orzeczenie ze wskazaniem winnego raz na zawsze zamknie tę drogę. Co więcej, osoba niewinna tez będzie mogło dochodzić alimentów dla siebie w razie pogorszenia sytuacji życiowej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry