Widok

Rumia Żłobek 57 oraz 53 - pozytywne inicjatywy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny jak wasze spostrzeżenia?? Dziś dostałam telefon że mój syn dostał się do żłobka na ul Stalowej, nie podano który tylko że mam się tam zgłosić na rozmowę z dyrektorką.
Może podzielicie się opiniami o funkcjonowaniu tych żłobków, jak wygląda opieka, plan dnia, porozumienie z nauczycielkami? Czy idzie się cokolwiek dowiedzić od nich co dziecko robiło?
Czy są organizowane spotkania z opiekunkami? i jak często? tzw "wywiadówki" wiem że w pucku są zawsze raz w miesiącu, a tu?
Jaka musi być wyprawka do żłobka tzn. kredki kartki itd?
Będę bardzo wdzięczna bo nie wiem czy podpisywać umowę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wywiadówki w żłobku? dobre. Przy tylu wątpliwościach zabrakło jednego - jak moje dziecko zaakceptuje nowe miejsce i jak będzie się w nim czuło? Take powinny być obawy mamy pisyłającej dziecko do żłobka a nie czy uda się coś dowiedzieć od opiekunek? W każdym żłobku rozmawia się na bieżąco i dowiaduje o postępach i zachowaniu dziecka. Panie opiekunki -jak w każdej innej pracy zależy im na pracy a przede wszystkim na dobru dziecka i zadowoleniu rodziców. Na pewno fajnie im się czyta komentarze o ich pracy która do łatwych nie należy. Warto zastanowić się czy chcielibyśmy być oceniani i komentowani na forum jak właśnie tu na portalu - trójmieście. Wysyłam dziecko do przedszkola ale nawet mi przez myśl nie przeszło żeby zapytać czy dowiem się coś od nauczycielek czy mają kwalufikacje (bez nich nikt nie może w takich pkacówkach pracować). Mam wątpliwości - sama je rozwiewam a nie zadaję pytań do nie wiadomo kogo. Żłobki Pozytywnych Inicjatyw funkcjonują od sttycznia co niektóre i szkoda tylko że rodzice zadowoleni nie napiszą na forum że tak właśnie jest. Ale to właśnie oni wolą ten czas poświęcić dziecku a nie komputerowi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rumia

Locus (8 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

Zielone Błonia (3 odpowiedzi)

Osiedle graniczyło będzie z parkiem Błonia Janowskie. Dzięki pobliskim terenom zielonym i placom...

do góry