Widok
Rumia Żłobek 57 oraz 53 - pozytywne inicjatywy
Hej dziewczyny jak wasze spostrzeżenia?? Dziś dostałam telefon że mój syn dostał się do żłobka na ul Stalowej, nie podano który tylko że mam się tam zgłosić na rozmowę z dyrektorką.
Może podzielicie się opiniami o funkcjonowaniu tych żłobków, jak wygląda opieka, plan dnia, porozumienie z nauczycielkami? Czy idzie się cokolwiek dowiedzić od nich co dziecko robiło?
Czy są organizowane spotkania z opiekunkami? i jak często? tzw "wywiadówki" wiem że w pucku są zawsze raz w miesiącu, a tu?
Jaka musi być wyprawka do żłobka tzn. kredki kartki itd?
Będę bardzo wdzięczna bo nie wiem czy podpisywać umowę
Może podzielicie się opiniami o funkcjonowaniu tych żłobków, jak wygląda opieka, plan dnia, porozumienie z nauczycielkami? Czy idzie się cokolwiek dowiedzić od nich co dziecko robiło?
Czy są organizowane spotkania z opiekunkami? i jak często? tzw "wywiadówki" wiem że w pucku są zawsze raz w miesiącu, a tu?
Jaka musi być wyprawka do żłobka tzn. kredki kartki itd?
Będę bardzo wdzięczna bo nie wiem czy podpisywać umowę
Wywiadówki w żłobku? dobre. Przy tylu wątpliwościach zabrakło jednego - jak moje dziecko zaakceptuje nowe miejsce i jak będzie się w nim czuło? Take powinny być obawy mamy pisyłającej dziecko do żłobka a nie czy uda się coś dowiedzieć od opiekunek? W każdym żłobku rozmawia się na bieżąco i dowiaduje o postępach i zachowaniu dziecka. Panie opiekunki -jak w każdej innej pracy zależy im na pracy a przede wszystkim na dobru dziecka i zadowoleniu rodziców. Na pewno fajnie im się czyta komentarze o ich pracy która do łatwych nie należy. Warto zastanowić się czy chcielibyśmy być oceniani i komentowani na forum jak właśnie tu na portalu - trójmieście. Wysyłam dziecko do przedszkola ale nawet mi przez myśl nie przeszło żeby zapytać czy dowiem się coś od nauczycielek czy mają kwalufikacje (bez nich nikt nie może w takich pkacówkach pracować). Mam wątpliwości - sama je rozwiewam a nie zadaję pytań do nie wiadomo kogo. Żłobki Pozytywnych Inicjatyw funkcjonują od sttycznia co niektóre i szkoda tylko że rodzice zadowoleni nie napiszą na forum że tak właśnie jest. Ale to właśnie oni wolą ten czas poświęcić dziecku a nie komputerowi.