Widok

Rumia kościół Św. Józefa i Judy Tadeusza 04.09.2010

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanko czy ktoś z nami tego dnia bierze też ślub w tym kościółku? Pytam bo chcę się dogadać co do dekoracji. Pozdrawiam
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
up up up
imageimage
up up up czy ktoś ślubuje ze mną tego dnia w tym kościele?
imageimage
hallo nie mówcie że Tylko ja tego dnia biorę ślub w tym kościele :|
imageimage
upupupup
imageimage
hallllllo ;)
imageimage
Hejka kasai82
Ja bralam slub w tym kosciele niedawno i strasznie sie zawiodlam :(
Kochalam ten kosciol od dziecka....mialam tam komunie Sw., Bierzmowanie i dlatego rowniez zalezalo mi na slubie tam :) a ze juz nie mieszkalam w Rumii to mialam inna parafie. Ks proboszcz Gut sie zgodzil na szczescie, slubu udzielal mi moj znajomy Ksiadz i na to rowniez zgodzil sie Ksiadz Gut :)
Problemy zaczely sie wlasnie przy dekoracji kosciola :) Chcialam zeby przy oltarzu na ziemi bylo pare swiec na bialym tiulu i aby kazda lawka byla ozdobiona bukiecikiem kwiatkow z pieknym lejacym bialym materialem, chcialam przy wejsciu luk z kwiatow itd.. ale uwierz, ze nie byla to bardzo wymyslna dekoracja...
Ksiadz dal mi wizytowke i powiedzial, ze tam mam zadzwonic i tylko ta kwiaciarnia moze mi stroic kosciol, poniewaz on na zadna inna nie zezwala! to juz byl dla mnie absurd ( mialam najlepsza florystke w Trojmiescie do zdobienia sali i zalezalo mi an tym zeby to ona mi rowniez stroila kosciol!!! ) no ale poszlam uczynnie do tamtej kwiaciarnii i pomyslalam, ze sie dogadam.....Wszystko o co ja prosilam to nie chciala tego zrobic...mowila, ze albo ksiadz nie zezwala albo, ze nie ma takich swiecznikow itd. Uwazam, ze takie pieniadze jakie bierze ta pani to z palcem w d.... powinna miec zwykle dlugie swieczniki na ktorych spuszcza sie material...Powiem szcerez, ze moim zdabien to najgorsza kwiaciarnia w Rumii- najbrzydsza a Pani tam jest starsza i nie zna zadnych nowych trendow, nie zalezy jej tez na tym aby Panstwo Mlodzi byli zadowoleni z dekoracji kosciola bo wie, ze tak czy siak i tak nikt inny Wam tego kosciola nie bezdie stroil bo Ks. Gut an to nie pozwoli! I dokladnie tak bylo w moim przypadku! Poszlam spowrotem do ksiezda, ze ta jego kwiaciarka chce zbyt duzo pieniedzy za ten wystroj i ze nie ma anwet ladnego bialego amterialu lejacego jaki powinien byc przy alwkach tylko jakas sztywna organtyne czy cos takiego, ktora jest przezroczysta i wyglada jak pognieciona i ze absolutnie nie chce tej kwiaciarni! Ksiadz zaczal podniesionym tonem mowic do mnie, ze cyrk chce zrobic z kosciola, ze ciekawi go ile ludzi bezdie stalo i zulo gume w kosciele a ile ludzi pojdzie do komuni ( uwazam, ze to nie bylo na miejscu !!! ) i ze nie powinnam zwracac uwagi ne dekoracje tylko na Msze! Ze jak mi sie nie podoba ta Pani to mam zmienic kosciol!!! teraz wiem czemu dal mi namiary an kwiaciarnie dopiero miesiac przed slubem, bo uwierz, ze gdybym wiedziala ze taka bezdie sytuacja wzielabym slub na bank w innej parafii! Skoro ma byc to najpiekniejszy dzien w moim zyciu to zalezy mi an calej oprawie ladnej czyli rowniez na dekoracji koscioola, a nie ze Ksiadz bedzie mi mowil jak ma ona wygladac! porypalo tego ksiedza! Podobno ma podpisana umowe z tamta kwiaciarnia i dlatego nie zezwala na zadna inna...podobno ma tez z tego procent... choc juz jest to dla mnie nieistotne! Powiem tylko, ze kosciol nie byl wystrojony tak, jak sie ostatecznie umowilam sie z ta Pania! Lawka byla wystrojona co druga ( ja chcialam kazda ) miala ten okropny, sztywny pasek materialu ktory wygladal jak pognieciony! dwa bukiety byly przy wejsciu, dwa bukiety byly przy nas i dwa bukiety przy oltarzu...Zaplacilam za to az 1300 zł!!! Miala mi dac znac czy ktos jeszcze bral slub w ten sam dzien to wtedy zaplacialbym za polowe (oczywiscie nie dala znac do tej pory, a wiem ze ktos bral po mnie slub w ten sam dzien)
Nie polecam z calego serca tej kwiaciarnii! zdziercy i oszusci! i
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
xx używaj jednego nika :) i nie wypisuje tutaj takich rzeczy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki za informację

trochę mnie zmartwiłaś bo nie jesteś pierwszą która mi już o tym mówi ehhhh no mi się ten kościół najbardziej podoba z Rumskich i jest najbliżej mojej sali weselnej ale jeśli będą takie cyrki to powiemy że nie chcemy żadnej dekoracji
imageimage
"... to juz byl dla mnie absurd ( mialam najlepsza florystke w Trojmiescie do zdobienia sali i zalezalo mi an tym zeby to ona mi rowniez stroila kosciol!!! " kobieto...myśl...
świeczki na białym tiulu koło ołtarza...ksiądz chodzi (między innymi schodzi do młodej pary) podmuch wiatru od sutanny albo inny przypadek...świeczka się przewraca i co?
ech...wydaje mi się (ale to tylko moja opinia) że niektórzy już przesadzają...
pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak przesadzają, od znajomych słyszałam że jak byli na ślubie to suknia panny się zapaliła od świczek
a ja uważam, że to nawet dobre rozwiązanie z tą jedną kwiaciarnią. wyobraźcie sobie, że jednego dnia ślub biorą 3 pary. każda para ma kogoś swojego do ustrojenia kościoła i co wtedy? jedna para nie zdąży wyjść po ceremoni a tu wpada pani od strojenia i robi to, co do niej należy bo następna panna młoda chce coś zupełnie innego. ...ludzie opamiętajcie się! ja rozumiem, że każdy chce mieć pięknie i w ogóle ale ... żebyście mnie drogie panny nie zjadły za głoszenie takich powiedzmy herezji dodam, że sama też będę ślubować w tym kościele 25 września 2010. i chyba zdecyduje się na kwiaciarnię z polecenia proboszcza Guta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
proszę Cię bardzo decyduj się na co tylko chcesz ja nie chciałam jakiejś wymyślonej dekoracji chciałam się tylko dogadać z jakąś parą co ślubuje ze mną w tym samym dniu aby właśnie uniknąć tego o czym napisałaś jesteśmy dorosłymi ludźmi więc chyba można się dogadać ale jeśli ktoś ma mi robić dekorację która nie będzie mi się podobać to po pierwsze i po drugie której nie będę chciała to niech spada nie dam na to w takim razie ani złamanego grosza

to że jest jedna kwiaciarnia to ok dobrze bardzo dobrze ale niech Ci ludzie będą trochę bardziej wyrozumiali
imageimage
ja też jak black pearl uważam że to dobre rozwiązanie to ma być ślub a nie jakiś pokaz ;)
no to skoro to ma być ślub a nie pokaz to po co w ogóle stroić kościół, po co kupować piękną biała suknie, po co Pan Młody ma mieć garnitur, po co szukać jakiegoś auta, dekoracji sali, szukać bukietów itp. itd.

ZREZYGNUJMY Z TEGO WSZYSTKIEGO!!!

IDŹMY DO ŚLUBU W WORKACH PO ZIEMNIAKACH!!!

Jesteście żenujące i śmieszne i tyle mam wam do powiedzenia w tym temacie.
imageimage
dekoracja dekoracją a pokaz dekoracji będzie pokazem i tyle a przede wszystkim zastanów się co jest najważniejsze tego dnia napewno nie ta dekoracja !!!
jak macie ochotę iść w workach nikt wam tego nie zabroni możecie sobie w nich iść
grrrr jak Ty nic nie rozumiesz dziewczyno dekoracja nie miała być żadnym pokazem ale chodzi mi o to że jeśli ktoś ma mi udekorować kościół nie tak jak ja tego oczekuję i ja mam za to jeszcze zapłacić spore pieniądze to niech mnie w D pocałują

mi się kościół podoba i w takim razie nie muszę mieć w ogóle żadnej dekoracji
imageimage
Ty nic nie rozumiesz
to mi łaskawie wytłumacz skoro jesteś taka mądra!!!
imageimage
ja również miałam ślub w tym kościele i owszem tylko ta kwiaciarnia MOże go dekorować i ja byłam b. zadowolona, miałam elegancką dekoracją za nieduże pieniążki, współpraca z kwiaciarnią była super, nie mogę złego słowa powiedziec i uważam, że to jest dobre rozwiązanie dla kościoła, ks. Gut jest jaki jest też mi zabronił zespołu swojego, ale wszystko ma swoje plusy bo ja etż nie lubię cyrku w kościele jeśli chodzi o dekoracje :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Karolinka29 ja nie miałam na myśli cyrku i Bóg jeden wie jakich dekoracji i rozumiem proboszcza że chce jedną kwiaciarnię na pewno ma tam zaufanych ludzi ale co niektórzy na tym forum zachowują się jakby byli najmądrzejsi i to mnie najbardziej wqrza chyba widziałam Twoje fotki na forum w ogłoszeniu z sukienką i owszem ładnie to wyglądało
imageimage
tłumaczyć to można dziecku
wiesz co weź już lepiej nic nie pisz dzieciaczku kompletnie nie zrozumiałaś moich wypowiedzi i się ciskasz poza tym czy ktoś Cię pytał o zdanie?

dziewczyna napisała informację i ja jej dziękuję
imageimage
nie jestesmy na ty więc to sobie zapamiętaj
Szukam informacji a tu taka przepychanka....jak w każdym wątku nie na temat.

Betii nie wiem jak wg Ciebie, ale ja uważam, że w necie wszyscy są właśnie na TY. CHyba, że życzysz sobie by ktoś mówił/pisał do CIebie "Per Pani Betii" to uprzedzaj wcześniej.

A co do dekoracji. Też wolałabym się tą kwotą podzielić z drugą parą młodą, zawsze to jakieś odciążenie dla kieszeni. Tymbardziej, że jest tylko jedna florystka, która może się tym zająć - czyli powinno być to łatwiejsze by się z nią tak umówić. Ale z tych powyższych informacji wynika, że Pani się układa jak jej ktoś pasuje.....

A co do dekoracji jako otoczki, to uważam jak Kasai. Skoro stroimy się tego dnia, planujemy, itp itd to mogę i mam prawo by mieć jakieś miłe oczekiwania nawet do kwiatków w Kościele. Oczywiście jednak, wszystko z umiarem.

Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
up up up
imageimage
Brałam ślub w tym kościele pare miesięcy temu. Już na spotkaniu z narzeczonymi ksiądz podkreślał, że jeśli ktoś decyduje się na wystrój kościoła to ta jedna konkretna kwiaciarnia wchodzi w grę. W pierwszym momencie mnie to zdziwiło, ale gdy uzasadnił, że ma do nich zaufanie i że wie, że nie będzie wyglądało jak na wiejskim odpuście, to wszystko zrobiło się dla mnie jasne i zrozumiałe.
Ja nie zdecydowałam się na żaden dodatkowy wystrój - kościół jest naprawdę piękny sam w sobie, a przy ołtarzu zawsze są ładne kwiaty. I tak też było w dniu naszego ślubu - bukiety przy ołtarzach były przepiękne i bardzo dobrze dopełniały całe wnętrze.
Warto czasem posłuchać opini innych, jeśli wiadomo, że to na tą kwiaciarnie jesteś "skazana". Myślę jednak, że nie masz się też co się za bardzo przejmować tym, że ktoś nie był zadowolony. Każdy chce, żeby ten dzień był wyjątkowy, ale ma swoje wyobrażenie tej "wyjątkowości". To co uszczęśliwi jednego, dla drugiego będzie złem koniecznym. Dopiero Twoja rozmowa z panią w kwiaciarni pozwoli Ci ustalić co dalej.
Wiem, że dobrze byłoby podzielić się wydatkami z tą drugą parą (bo sądząc po terminie, na pewno jakaś jest). A może porozmawiaj z księdzem, czy jest możliwość, żeby dał Ci jakiś namiar na nich, bo chcesz porozmawiać o dekoracji kościoła? O proboszczu też różne rzeczy mówią i koleżanka, która brała tam ślub rok przede mną bardzo mnie nastraszyła. Przez te pare miesięcy szykowania się do ślubu miałam okazję trochę proboszcza poznać i to wspaniały życzliwy człowiek - oczywiście pod warunkiem, że i ty jesteś dla niego życzliwa. Myślę, że jeśli powiesz o co chodzi, to z chęcią pomoże. A jeśli się nie uda... to skoro kościół Ci się podoba, a cena wystroju przerośnie Twoje możliwości, to i bez tego będzie naprawdę piękny. Nie wiem jak inni, ale ja kwiaty, które były przy ołtarzu zobaczyłam dopiero na zdjęciach, bo jeśli to TEN, to w dniu ślubu masz ciekawsze rzeczy do robienia, niż oglądanie wystroju kościoła ;) Naprawdę szkoda nerwów na takie rzeczy.

Powodzenia i wiele szczęścia :)

skoro nie brałaś dekoracji z tej kwiaciarni to może podpowiesz co kościół daje od siebie w standardzie? Orientowałaś się może jaka jest rzeczywiście cena wystroju w tej kwiaciarni?
imageimage
kościół od siebie daje dywan i kwiaty przy ołtarzu
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
W ślubie kościelnym najważniejszy jest SAKRAMENT a nie setki kwiatów, świec i innych bzdur. Ksiądz ma rację i trzymam jego stronę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rumia

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

Locus (7 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

do góry