Widok

Ryanair-loty bez dzieci! czytalyscie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
od jesieni na wybrane loty nie bedzie mozna wziac dziecka. liczne skargi i przeprowadzona ankieta dowiodly ze dzieci przeszkadzaja pasazerom.

http://www.ryanair.com/en/news/child-free-flights-from-october-2011

co wy na to?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja sie w sumie nie dziwie ;/ dobrze ze chociaz na wybrane...

lecisz sobie rano o 6 do londynu a tam 1/4 dzieci... jedno sie rozwyje-zaraz wyje cala reszta ;/ koszmar... ja moge tylko powiedziec ze Paulina drze sie ponadprzecietnie glosno i mi samej nielatwo to wytrzymac... wiec nie latam z nia bo rozumie skargi ludzi. a uspokoic sie nie da.
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja tez sie nie dziwie. raz lecialam do londynu i dziecak kopal w moj fotel. matka nic sobie z tego nie robila. potem jedno dziecko zaczelo plakac no i zaczelo sie wycie 12 dzieci. wyszlam z mega bolem glowy. caly dzien dochodzilam do siebie. czulam sie gorzej niz po 12h locie do singapuru
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Racja,ja kiedyś jechałam z Gdańska do Iławy co prawda pociągiem i całą drogę płakało komuś dziecko,nawet tel nie dało się odebrać.Wysiadłam z wielką ulgą.Rozumiem też,że nie zawsze da się dziecko uspokoić bo sama mam dziecko a wysiąść też się nie da:)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja się z tym nie zgadzam ponieważ nie wszystkie dzieci płaczą i co za tym idzie przeszkadzają pasażerom więc dlaczego podróż z grzecznymi i bezproblemowymi dziećmi ma być zabroniona ? :/ Po za tym te płaczące dzieci to chyba do jakiegoś wieku tak? tzn te które reagują na zmianę ciśnienia bo starsze dzieciaki biegające po pokładzie samolotu i wrzeszczące to chyba wina rodziców że nie umieli dziecka wychować więc takich akurat nie żałuję.
image
image

image
Agusia, ma rację.
Ja np. wolę podróżować z wyjcem niż śmierdzielem ;) Tak naprawdę to zawsze komuś będzie źle ;)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ale stalo sie. na jesieni zaczynaja latac. ciekawe czy z gdanska do londynu tez beda takie loty
Jeszcze wszystko może się zmienić, a znając linie lotnicze i ich starania o każdego klienta myślę, że to nie wejdzie jednak w życie. Jeśli wejdą to na pewno nie na bardzo uczęszczane trasy bo nie będzie się to przewoźnikom opłacało :)

A ludziom to faktycznie niedługo to powinni jedo osobowe samoloty zorganizować może wtedy byliby zadowoleni.
image
image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja mysle ze to primo aprylisowy kawal :))))))) bo to bez sensu
imagel
Dla mnie to dziwne. Mi np przeszkadzaja osoby ktore chleja na pokladzie, upijaja sie i zachowuja sie glosno i ogolnie jak buraki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
I zaraz konkurencja przechwyci pasażerów z dziećmi ;-D I tak Ryanair wyjdzie jak Zabłocki na mydle ale ważne że będzie miał zadowolonych pasażerów na pokładzie :) Dla mnie głupota jakich mało :-D
image
image

image
Jaka durnota :/ no ale przeciez najlepiej jest gdy matka siedzi z dzieckiem w domu i nigdzie sie nie rusza. Dla płaczacych maluszkow w samolocie mam wyrozumialosc ale dla glupich rodzicow co pozwalaja starszakom na wszystko juz nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sorha - łatwo mówić , masz jeszcze małe dziecko :)

Leciałam wiele razy i nigdy się nie spotkałam z rodzicami którzy akceptowali złe zachowanie. Niestety rodzicom maluchów wydaje się ze 3 latek to taki dużt i rozumny, a to nadal dziecko
a ja sie nie zgodze z tym ze jesli 3 latek lata po samolocie to od razu znaczy ze rodzice go nie wychowuja;/ to po prostu normalne zywe dziecko a niewytresowany maly czlowiek;/

odnoscie artykulu to oczywiscie sa dwie strony medalu albo jestes rodzicem albo nie. ale zgadzam sie ze jak juz sie jest rodzicem to jak napisali wiekszosc uwaza ze z tego powodu ze jest rodzicem nalezy sie im specjalne traktowanie, nie zwracaja uwagi jak dziecko komus przeszkadza itp

ja ostatnio przeszlam zalamanie bo moje dziecko to jak z amerykanskiego horroru sie zachowuje;/ no nie moglam jej sluchac.. wyszlam ze znajomymi do knajpy zeby odpoczac od jej krzykow a tam co zaraz obok usiedli ludzie z taka skrzeczaca dwojka... normalnie sie powyłam :P
czytalyscie podany link?
duzo jest niazadowolonych pasazreow i widocznie wiecej niz matek z dziecmi. i nie chodzi tylko o placz ale bieganie w korytarzu, kopanie, wchodzenie rodzicow w ostatniej chwili do samolotu - przez co nie moga usiasc razem i wtedy stewy musza prosic zeby ludzie sie przesiedli.
a i ceny biletow na loty bez dzieci beda wyzsze. pasazerowie sa sklonni wiecej zaplacic za lot w spokoju.
wiec mysle ze linie na tym nie straca ba nawet skorzystaja.
Sandra może za granicą ludzie są skłonni więcej zapłacić ale nie w Polsce. Jeśli chodzi o kopanie czy inne zachowanie dzieci nie na miejscu jest to tylko i wyłącznie wina rodziców. Moje dziecko siedzi przez cały lot cicho i patrzy w okno nawet do toalety nie wychodzi. No cóż są dzieci i dzieci. Po za tym jak już któraś z dziewczyn wyżej napisała głośno i niestosownie zachowują się także dorośli niestety. Może warto zakazać sprzedaży alkoholu na pokładzie samolotu.
image
image

image
Jeśli chodzi o wsiadanie na ostatnia chwilę tu niestety trzeba podziękować społeczeństwu, że ludzie którzy podróżują sami lecą na złamanie karku aby zająć sobie ulubione miejsce. A mamy obładowane wózkiem i z dzieckiem na ręku muszą liczyć tylko na siebie a to niestety trwa. Może łatwiej byłoby wprowadzić miejscówki, byłam świadkiem nie raz awantury o miejsce między dorosłymi pasażerami podróżującymi uwaga!!! bez dzieci :-D
image
image

image
Ekskluzif wprowadzają... Śmierdzace samoloty, ciasnota, banda nachlanych buraków i hałaśliwych tipsiar w roli połowy pasażerów, w samolocie jakiś tani bazar, wredne przepracowane stewardessy, a oni loty bez dzieci zarządzili, ciekawe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w wizzairach i ryanairach takie widoki sa dosc czesto :D
w luton zawsze mam ubaw jak ludzie biegna na zlamanie karku zeby sobie miejsce zajac. chociaz w gda nie lepiej. stoja przy gate a jeszcze boarding sie nie zaczal.
to jest ciekawy temat na rozprawe doktorska :) zachowanie polakow na lotniskach-tanie linie lotnicze.
ostatnio pomoglam dziewczynie z dzieckiem bo by ja ze schodow zepchneli i stratowali.
dzicz!
A mi bardziej przeszkadza ten bazar jak ktoś wyżej napisał na pokladzie. Nie ma chwili spokoju, jeżdżą jak szaleni tym wózkiem. Ale to tanie linie, więc wiem że nie mogę miec zbyt duzych oczekiwan, tym bardziej jak trafi się promocja ;)

Pomysły mają coraz lepsze :)) Jednak pomysł miejsc stojących chyba i tak nic nie przebije :)
image image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry