Widok

Rzadko spotykane imiona

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
a mój syn ma na imię Ketelin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
a i jeszcze
MARIKA- b ladne i tez małao spotykane]
RAMONA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pracuję w Domu dziecka i to fakt, że patologia lubi dziwne (spolszczone) wersje imion: Dżesika, Wanesa, Amanda, Brajan, Kolin... (oczywiście nikogo nie chce urazić)
A ja mam pytanie do mam dzieci o obco brzmiących imionach:) Co Wami kierowało przy wyborze Briana, Jessiki czy Wanessy przez dwa "s"?;)
Nasz syn ma imię po dziadku (teraz dość popularne), bardzo polsko brzmiące, a my w sumie teraz mieszkamy za granicą i nie wiadomo kiedy wrócimy. Nawet przez chwilę nie zastanawialiśmy nad "zagranicznym" imieniem:)
Z nietypowych imion dorzucę: Santana, Kasandra... ;)
ja tez nie mieszkam w polsce ale jakos do glowy mi nie przyszlo zeby dac synkowi jakies ,,obce '' imie. dalismy mu jakub bo to i po polsku ladne i latwe i po angielsku tez pasuje:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ostatnio słyszałam o Modeście i Achillesie, no cóż ... o gustach sie nie dyskutuje. Ja mam w domu Jakuba i Kingę.
Kasjan-bardzo ładne imię i znalałam kiedyś chłopca o tym imieniu, a jeśli chodzi o zwierzęta to również można nazwać ludzkimi imonami, miałam kiedys psa, który wabił( a raczej wabiła) się Agata:)
Ewcia-Wanessa to uważam bardzo ładne i zupełnie normalnie brzmiące imie.nie widze w nim niczego ośmieszajacego dla dziecka ani zadnego dziwactwa ze strony rodziców.Tyle tylko,ze nie polskie,a to chyba mało istotne.grunt,zeby imie brzmiało jakos po ludzku:)
Najgorsze jest to,że rodzice nie kierują się tym czy imie jest ładne, tylko żeby było INNE lub mało spotykane... i z tego wychodzą te dziwactwa.
a co do zwierząt to dopiero ludziom odbija palma hehe jak wymyslaja imiona.
Kiedys szlam na spacerku z dzieckiem i mijala mnie kobita z psem.Kiedy zawolala na psa"Sara chodz" to mi szczena opadła doslownie i pomyslalam sobie co za glupota dawac psu ludzkie imie.Jakby nie istniały inne.Moj piesek nazywa sie np Karmel:D

Moja kolezanka z pracy tez ma psa o imieniu Sara...
Porażka normalnie heh...
Też miałam psa o imieniu Sara, była cudowna. Sąsiad ma psa o imieniu Henio, też fajnie jak dla mnie :)

Co do dziwnych imion to sama mam na imie Luiza i jeśi już słyszę komentarz na temat mojego imienia to zawsze jest on bardzo pozytywny a słyszałam już ich wiele przez całe moje życie.
Mam również kuzyna który ma na imię Fabian.
Justi, Sara to śliczne imię, ale niestety jeszcze rok temu, nawet przez myśl mi nie przeszło, że dzieci tak mają na imię ;)
Tak samo Nela. Ja mam sunię o imieniu Neli, bardzo podobnie do Nela. I pewnie nie jedna mama by się na mnie obraziła ;)

Kiedyś miałam natomiast psa Oskara, ale wtedy dzieci takich imion nie nosiły. ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeli chodzi o imiona dla psow to w mojej dalszej rodzinie jest Kuba (jak moj syn), kiedy spotkaam sie z tym, ze psy wabily sie Macius i Kazik.
Nasz synek ma na imię Kosma !! To nie jest dziwne imię , bo jest bardzo stare tylko zapomniane . Znam dwóch Kosmów i żaden nie miał problemów w szkole, dzieci się nie śmiały :) Nadaliśmy te imię naszemu szkrabowi nie dla szpanu i z nudów, tylko z miłości do naszego dziecka . Osobiście uważam że to dorośli mają problem z mniej znanymi imionami niż dzieci :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pies henio?
rany,masakra jakas:PPP
mojej babci sąsiadka miała psa Kasia ;)
Moi rodzice kupili owczarka niemieckiego, w metryce miał na imię Patryk ( jak mój brat )
Oczywiście rodzice przechrzcili go ;)
mojej znajomej syn ma na imię Pascal i ładnych klka lat temu w szkole podstawowej dzieciaki dawały mu w kość, to fakt
spotkałam się z imieniem Maura a co do dziwnych zestawień to Władysław Jagiełło, Ambroży Gołąbek, Bernadetta Tenderenda jeden plus że tak jak milion Kasiek nie zapamiętam tak te osoby zapamiętałam do końca życia :)
A ja swojego drugiego syna nazwię Sambor (były książę pomorski), pierwszego nazwałam zwyczajnie i żałuję, bo sama mam mało zwyczajne imię, które w dorosłym życiu wyśmienicie się sprawdza. Sama znam Natana, Kosmę i uważam że to są naprawdę piękne imiona.
Nasz synek nazywa się Marcjan i wszystkim się podoba, a lekarze pytają skąd imię się wywodzi itp...?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry