Widok

Rzadko spotykane imiona

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
a mój syn ma na imię Ketelin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
mmm, mi się Brunon też bardzo podoba, ale mój mąż się w życiu nie zgodzi :)
papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moim zdaniem to jest ładne i bardzo męskie imię. Dla dziecka może rzeczywiście średnie, ale dla dorosłego mężczyzny - uważam, że cudowne:). Nataniel swoją drogą też ładne, ale może ciut za mało męskie jak dla mnie.
hmm... tak się zastanawiam czy za parenaście lat kiedy będzie pełno Julii, Natanielów, Weronik, Brunonów, Nadii, Len, Klar itp. te nasze zwykłe polskie imiona nie bedą traktowane jak coś innego. U mnie na pewno będzie "Ola" lub "Dawid" straszzzzznie mnie się podobie. :P

Kosma

Nasz synek też nazywa się Kosma (Kosma Mikołaj:). Ma już 2,5 roku i jest cudowny! Wybraliśmy to imię z kilku powodów:
1. Od zawsze bardzo nam się podobało
2. Odpowiada nam jego etymologia - Kosma to "ozdoba rodu" i "człowiek szlachetny"
3. Nosił je św. Kosma - lekarz o wybitnym umyśle i szlachetności.
4. Idzie w parze z imieniem Damian (tak nazywa się mąż :).

PS. Gdy nazwisko kończy się na - ski (jak w naszym przypadku), nikt nie ma wątpliwości czy Kosma to imię chłopca:)

Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych Rodziców!

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
chciałamym wiedzieć kiedy Rima obchodzi imieniny bo też spotkałam się z tym imieniem
:)

ja mam kolegę Rodryka.
i koleżankę Halszkę.
dzieci nie będa się śmiały i wyszydzały jeśli nie usłysza takich słow od swoich " mądrych" rodziców...ale z tego co widzę to niestety chyba tak będzie
u mojej córci w żłobku jest Jarema i Kosma moja córka jest Nadia nie wiedziałąm ze ostatnio zrobiło się to tak popularne,a porónywanie tego imienia do ruskich prostytutek jest żałosne i świadczy tylko o poziomie danej osoby...a mnie i moje dziecko obraża
mi się bardzo podobają słowiańskie imiona i może jak będe miałą drugą córke nazwę ja Tatiana
a Nadia tó również była sławna gimnastyczka rumuńska Nadia Komaneczi (w spolczszeniu ) i moi znajomi jak słyszą to imię to włąsnie wymieniają tą osobę (to dla tych którym to imię kojarzy sie tylko z jednym- ot tak dla poszerzenia horyzontów intelektualnych :))
Sąsiadka -Światosława;)

Mnie się też podobają słowiańskie- Tatiana jest piekne!!!!
Pola i Mia, to moje ulubione imiona, jesli chodzi o imię dla dziewczynki
Dla chłopca Iwo i Maksymilian, niestety mój mąż nie zgodził się na żadne z nich dlatego mój synek ma inaczej na imię :)
mam w rodzinie Igora i Iwa :) (Iwo)

znałam kiedyś jedną Dobrusię :) (Dobrosławę)
a swoją drogą naprawdę trzeba uważać na wybór imienia. trzeba je również dobrać do nazwiska, bo później wyjdzie beatrycze śledź i spaprane całe życie :)
ja musiałam nadać dzieciom dłuższe imiona ze względu na krótkie nazwisko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kolezanka ma corke o imieniu Selena
Podpisuję się pod tym co napisała Ewa.
Dla naszych dzieci inne wszelkie imiona będą zupełnie naturalne, o ile my rodzice ich nie uświadomimy w śmieszności tych nazw.

Moja córka kocha się aktualnie w Maracie. Nawet nie wiecie jak na dzień dzisiejszy piękne imię dla niej;)

Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Witam ja jeszcze dzieci nie mam ale już z mężem myśleliśmy jak nazwiemy nasze pociechy:
chłopiec- Jakub albo Allan
dziewczynka- Wiktoria albo Oliwia
:)
krotkie nazwisko to musi byc dlugie imie?
troche smieszna zaleznosc:)
Mam znajomą o imieniu Maja i nazwisku trzyliterowym.brzmi i wyglada normalnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam Anię (która miała być Olwią),

jesli urodzi się druga córcia, bedzie Iza (ale nie Izabella),

jesli chłopczyk to Adam

proste i zwykłe

a słyszałyście imie Berenika ? ładnie brzmi, osatnio usłyszałam
prawie wszystkie imiona sa ładne ,najgorzej jak dorosli zaczynaja kombinowac i zdrabniac imiona swoich pociech ale tak to zdrobnic jak jeszcze nikt inny, moja kolezanka ma syna jakuba ,mówi do niego kuba ,kubus ,kubala, kubełek , ostatnio kubolec!! ,on ma 2 latka dopiero, juz sie zastanawiam jak bedzie mówiła do niego za rok??co jeszcze wymysli??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja kuzynka ma na imie Berenika i ma 27 lat :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry