Widok

Rzucanie palenia

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Wiele razy już próbowałam rzucać, raz od razu. Innym razem jak wyczytałam w tej książce "Jak rzucić palenie" powoli bez pośpiechu i za cholerę nie mogę zawsze wracam... Ehhh pozostaje chyba tylko silna wola... Raz udało mi się nie palić przez 7 lat a potem znów spotkałam faceta co palił i mnie zachęcił. Albo sam się zachęciłam tym by nie czuć jak go całowałam tego smrodu....

A Wy jak sobie radzicie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Statycznie zanim rzuci się palenie to podejmuje się kilka prób, także wszystko opiera się o wytrwałość, podejmować walkę, aż w końcu się uda.

Izabela34
2010-02-02 20:41:41
Wiele razy już próbowałam rzucać, raz od razu. Innym razem jak wyczytałam w tej książce "Jak rzucić palenie" powoli bez pośpiechu i za cholerę nie mogę zawsze wracam... Ehhh pozostaje chyba tylko silna wola... Raz udało mi się nie palić przez 7 lat a potem znów spotkałam faceta co palił i mnie zachęcił. Albo sam się zachęciłam tym by nie czuć jak go całowałam tego smrodu....

A Wy jak sobie radzicie??
Uzależnienie często polega też na rytuale, musisz zastapić czymś sam gest palenie, bo to nie jest uzależnienie tylko od nikotyny a od całego rytuału też :)

Mnie się udało po długim czasie i mogę zapewnić, że było warto się meczyć!

To ja już zdecydowanie polecam palenie czegoś innego, a do tego to piękne Bongo ! Na pewno to lepsza alternatywa niż te śmierdzące papierosy

Dokładnie ;) Warto :0

Warto rzucić palenie:)

Tabletki mogą Ci niewiele dać, bo tak naprawdę temat jest na tyle ważny, że jednak nie warto go unikać. Moim zdaniem pomoże Wam program Reset33 https://www.reset33.pl/ . Składa się z 2 etapów, pierwszy jest darmowy, a drugi płatny i wymaga rejestracji. Całość kursu zajmuje +/- 15 dni i wiem, że rzucicie palenie. Dostaniecie dodatkowo kilka rad.

pooglądaj sobie filmy z operacji raka płuc, od razu ci sie odechce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mi pomogło przejście na elektryka, stopniowe zmneijszanie nikotyny i na koniec rzucenie

U mnie nie podziałało. Wróciłam do palenia po kilku dniach i dopiero jak rzuciłam ponownie palenie, tym razem z recigarem, to mi się udało. To było moje postanowienie noworoczne, więc mogę śmiało się pochwalić, że mi się udało :)
Pomoc psychologiczna jest nieoceniona. U mnie tak było z rzuceniem palenia. Same tabletki nie pomogły. Musiałam znaleźć przyczynę palenia i nauczyć się panować nad odruchami i zachciankami. Polecam filmiki na stronie https://www.reset33.pl/ - mi pomogły bardzo
A moze mi ktos odsprzedac ta tabletki??
palenie wszędzie to wiocha :P to że ktoś przerzucił się na e-papierosa nie daje mu prawa robić tego wszędzie
ja też polecam przychodnię na morenie i poradnię antynikotynową. Można się przebadać, spotkać z lekarzem i psychologiem, nawet chyba kilka razy. ja byłam raz. polecam. nie czeka się długo
ja też polecam tabex dzięki niemu nie palę już rok i 8 miesięcy a paliłam 2 paczki dziennie albo i więcej, dzięki tym tabletkom palenie rzuciło sporo osób wśród mojej rodziny i znajomych i zresztą oni mi je polecili. Z tym, że są one na receptę ale naprawdę warto.
Próbowałam rzucić 50 razy... poznałam faceta który nie palił i brzydził się nikotyną. Rzuciłam. Mija 9 lat jak nie tknęłam papierosa. Z tym facetem nie jestem od 3 lat ale zawsze bede mu wdzięczna za moje czyste płuca ;-)))))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi się też udało rzucić. Powodzenia! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mi sie udało z dnia na dzień, nagle i już 3 tygonie minęly
|Wystarczy chcieć
Mój partner raz pali, raz nie pali.... Mówi, że ciężko się tego pozbyć, a ja myślę, że jak się chce to można.
Teraz ma "chwilę" nie palenia, a z racji, że ja strasznie tego nałogu nienawidzę - cieszę się tą chwilą, tylko nie wiem jak długo.....
Poczytaj o nowotworach - zdecydowanie pomaga :) I zrób sobie test: http://postlinknews.com/457news.php – przynajmniej bez konieczności kontaktu z naszą służba zdrowia dowiecie się czy wasz organizm nie potrzebuje pomocy. Nazwa testu może śmieszna i skojarzy się z wieloma krążącymi po necie testo-wyroczniami ale ten jest opracowany rzetelnie , przez specjalistów.

Inne tematy z forum Kobieta

Nerwica (6 odpowiedzi)

Witam wszystkich, pisze na tym forum ponieważ nie mam już siły, a mam nadzieję że ktoś też ma to...

krótki penis a błona dziewicza (48 odpowiedzi)

czy facet który ma krótkiego penisa, poradzi sobie z błoną dziewiczą?

Hiszpańska mucha (51 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

do góry