Widok

SAKSOFON W KOSCIELE

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
POSZUKUJE KOGOS KTO ZAGRA NA SAKSOFONIE W KOSCIELE PODCZAS MOJEGO WESELA.Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC I POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
KURCZE CZY NIKT NIE MA ZADNYCH INFORMACJI KTORE MOGLYBY MI POMOC?CZY JESTEM JEDNYNA OSOBA KTORA CHCE SAKSOFON W KOSCIELE?PROSZE POMOZCIE BO NAPRAWDE NIE MAM POJECIA GDZIE TO MOGE ZALATWIC...BEDE WDZIECZNA ZA JAKIEKOLWIEK INFORMACJE.POZDRAWIAM
też chciałam ale nie znalazłam póki co...
image
Problem polega na tym,że żaden proboszcz nie zgodzi się oficjalnie na grę na saksofonie-to instrument zakazany taj jak akordeon czy gitara elektryczna,na której gram.Zespół MASSUANA wystąpił w ponad 300 kościołach,2 razy z saksofonem w sezonie letnim.Proszę zadzwonić do mnie tel.501-183-708 to powiem,gdzie istnieje taka ewentualność.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
TO TO WIDZE ZE JESTESMY WE DWIE:) MOZE RAZEM COS ZDZIALAMY
Z TEGO CO WIEM TO W MOIM KOSCIELE MOZE BYC SAKSOFON:)A INTERESUJE MNIE SAM SAKSOFON BEZ ZESPOLU
A JAKI BY BYL KOSZT GDYBYM CHCIALA ZEBY BYL SAM SAKSOFON NA CEREMONI W KOSCIELE
Bez przesady z tymi zakazami. Coraz częściej księża się zgadzają.

Jest taki zespół Belcanto z Gdyni (stronka www i tel do p. Sławka Wiśniewskiego), gra w nim fajny saksofonista i wielokrotnie grał w kościele.

Drugi kontakt mogę podać na maila - ślubie u kuzyna w Boże Narodzenie znajomy saksofonista grał. Podaj maila, to Ci wyślę tel.

Inny pomysł: dzwoń do zespołów weselnych z saksofonistami (patrzysz na zdjęcia lub wypisany skład zespołu) i pytasz, czy saksofonista nie zagrałby na ślubie.

Jeszcze inny pomysł: powieś ogłoszenie w szkole muzycznej II stopnia (ul. Gnilna w Gdańsku) lub na Akademii Muzycznej (ul. Łąkowa), że szukasz saksofonisty na ślub.
Latika a jak sobie wyobrażasz udział saksofonu we mszy? W których momentach miałby grać itd?
image
I zastanów się, co ten saksofon miałby grać, bo, moim zdaniem, to naprawdę nie za ładnie brzmi. Saksofon z organami? Muzyki typowo klasycznej-ślubnej na saksofon nie ma. Bach czy inna klasyka lub Ave Maria brzmi nieciekawie. Może jakaś muzyka religijna?

Na ślubach, na których byłam, saksofon grał kolędy (bo to Święta były) albo piosenki np. "Nim świt obudzi noc" czy "Maryjo, śliczna Pani" lub "Gdy klęczę przed Tobą".

Trzeba mieć dobry pomysł na ten saksofon.

Nie chcę Cię zniechęcać. Szukaj, jeśli Ci się podoba. To tylko moje zdanie o tym saksofonie i rozumiem, jeśli się nie zgadzacie.
rokitnik to moj meil asia-wolska@o2.pl i bardzo prosze o ten kontakt z gory dziekuje:)
Mój kolega Sławek Wiśniewski,który występował z zespołem MASSUANA kilka razy na weselach jest organistą w kościele w Gdyni Chwarzno i wielokrotnie grał z saksofonistą.W tej parafii nie ma najmniejszego problemu-polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
JA NP. WOGOLE NIE CHCE ORGANISTY. WIEC SAKSOFON BEDZIE ODGRYWAL DUZA ROLE W CALEJ CEREMONI PODCZAS SLUBU.NP.AVE MARIA PODCZAS KOMUNI,PODKLAD POD CZYTANIE "HYMN O MILOSCI",NA BARANKU BOZY,PODCZAS INNYCH CZESCI MSZY GDZIE SIE SPIEWA I NA KONIEC MARSZ WESELNY NO I PRZY SKLADANIU ZYCZEN TEZ CHCIALABYM JAKIS CICHY PODKLAD. TAK TO WIDZE I WIEM ZE JEST TO REALNE I SUPER NAPRAWDE WYCHODZI BO BYLAM JUZ NA PODOBNYM SLUBIE ALE NIE W GDANSKU.A TY JAK TO WIDZISZ
Nie polecam współpracy z panem Sławomirem Wiśniewskim, po pierwsze jest bardzo drogi, po drugie nie dotrzymuje słowa na umówioną godzinę. Na mszę z okazji z okazji Rocznicy ślubu potrafi spóżnić się godzinę, msza się odbyła tak jak było zaplanowane ale bez udziału pana Wiśniewskiego, jest tak ważny siebie, że nawet nie potrafi powiedzieć słowa przepraszam. Z grania w kościele z parafian robi sobie kpiny, na Msze Święte do kościoła przychodzi grać kiedy chce i jak chce.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kim Ty jesteś ,że takie rzeczy wypisujesz ??? Jeśli był jakiś problem , to pewnie nie znasz sytuacji w jakim powstał!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sławek Wiśniewski był kiedyś organistą u mnie w kościele
Saksofonista, którego namiar chciałam Ci przesłać, jest uczniem szkoły średniej muzycznej. Nie sądzę, by podegrał wszystkie części stałe Mszy itp. Zazwyczaj gra z akompaniamentem organisty muzykę religijną - młodzieżową.

Boję się polecać kogoś, gdy masz konkretne wyobrażenie z jakiegoś innego ślubu.

Ale wpadłam na inny pomysł: zespół Progressive Spirits z Tczewa (mają oświadczenie "ślubne"). Gra tam saksofonista. Szukaj stronki w necie i kontaktów. Pytaj nie o cały zespół, tylko o tego saksofonistę.

Powodzenia
My tez myslelismy o saksie bo od zawsze lubimy ten instrument i jego brzmienie:)Mam nadzieje ze nasz ksiadz sie zgodzi bo nawet nie zakladalismy ze nie...jakis wkret z tymi zakazami tu czytam...ja sobie weszlam na google i znalazlam tam jakies namiary i wyslalam mejla i dostalam odp ze nie ma problemu i ze Pan ma juz repertuar do kosciola jakbysmy my nie mieli wizji,koszt 200zł.Czekam tylko na potwierdzenie terminu bo mowil ze ma duzo propozycji latem.Zobaczymy..jak bede miala konkretna odp. i poslucham jego wizji:)wrzuce kontakt do niego.
TO SUPER TO BARDZO BYM PROSILA O JAKIES NAMIARY?A KIEDY MACIE SLUB?ZEBY PRZYPADKIEM NIE BYLO TAK ZE W TEN SAM DZIEN:)
i ja i ja !! :) perfectangel@o2.pl
image
w Bravotonie maja swietnego saxofoniste mozecie sprobowac sie zapytac jak to u nich wyglada moze da sie dogadac:)
DO AGAIGDANSK
BARDZO BYLABYM WDZIECZNA ZA NAMIARY NA TEGO SAKSOFONISTE JESZCZE RAZ PODAJE MOJ EMAIL asia-wolska@o2.pl
ta też poszukuje kogoś to może zagrać na sansofonie
Bzdura, slyszalam saksofon w kosciele nie tylko na weselach ale nawet w Wielka Sobote. Gitare elektryczna zreszta tez.
Niestety nie moge opdac kontaktu. Znajomy sie wyprowadzil na poludnie
Witaj,
zwróć się do www.skalbania-music.com
to rewelacyjny facet i dużo może, ma rewelacyjnych muzyków i zespoły różnego typu.Na pewno Ci pomoże........... osobiście polecam.
może odezwijcie się do mnie? sospiro.info@wp.pl Gramy na uroczystościach ślubnych w różnym składzie, także z saksofonistą. Kolejne dwa śluby 24 kwietnia i 1 maja właśnie w składzie z saksofonem.
image
image
Ja jestem saksofonistą i gram na altowym na ślubach w wielkopolsce;) Nie ma problemu z księżmi jak tu niektórzy piszą!!! Jeśli gram w kościołach gdzie są rozgarnięci organiści to grają mi podkład! W przeciwnych wypadkach gram acapella czyli bez podkładu i też jest całkiem przyzwoicie;)
Grywam różnie, lecz najczęściej:
La Califfa - Enio Morricone
Obój Gabriela - Enio Morricone
(przy Enio pojawiają się problemy, bo to nie są pieśni kościelne)
Ave Maria - Charles Gounod
Nearer My God To Thee (znane z titanica)
Ubi Caritas
w razie czego - janiszewsky@gmail.com
Jestem również saksofonistą, i również gram na ślubach w trójmieście. Nie spotkałem się jeszcze z żadnym problemem.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam
Wojsax@gmail.com
Jeśli to aktualne zapraszam milutko na naszą stronę http://www.jurekband.pl w zakładce dema są próbki nagrane na ślubie z kościoła św. Jakuba w Gdańsku Oliwie
Polecam Mirosława z Gniewina super saksofonista radzi sobie na pogrzebach to i na ślubie w kościele sobie poradzi. Polecam
tel: 501867993
Skontaktujcie się z Akademią Muzyczną w Gdańsku. Studenci chętnie zarobią parę groszy. U mojej siostrzenicy, po wyjściu z kościoła grało trio w składzie: trąbka, puzon, saksofon.

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry