Widok

SKOŃCZCIE Z TYM "ODDAWANIEM" !

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Przyjęło się na forum zakładanie wątku typu "Oddam za..." niektórym chyba przydał by się słownik by zapoznać się z definicją słowa "oddam".
Mnie uczono że oddaje się ZA DARMO a gdy chce się coś w zamian to się nazywa ZAMIANA....
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 13
Dobra....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pod wątkiem 'skończcie z tym oddawaniem" może kryć się wiele, stąd moje zaglądnięcie tutaj :)
Nie uda się wszystkim dogodzić, jednym to przeszkadza, drugim nie.
Po prostu uważam, że bezsensowne zakładanie jest wątków pod tytułem
"Nie podoba mi się, że pod postacią oddam, kryje się za... "
"dupa" "ale się dziś wkurzyłam" itd.
Dziś, jutro, za tydzień poczyta to trochę ludzi a za miesiac pojawią się kolejne wątki oddam za i tak w kółko.
Milion razy już były wałkowane tematy drażniące nie jedną forumowiczkę, a później w tłumie innych tematów gubiły się i nikt nie pamiętał o takim poruszonym temacie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
E tam definicje, Nascimento, one są SFAŁSZOWANE! Strzeż się!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kasiu nikt Cię nie zmuszał byś wchodziła na ten wątek i odpowiadała na niego, coś co mnie irytuje nie musi irytować Ciebie...Definicji forum nie będę tu przytaczała, powinnaś ją znać...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Też mnie owe "oddam" dezorientowało i drażniło.
Zgadzam się z Mirandą i Kasią (jeśli wymienić tylko ostatnie osoby zabierające głos).
Kasia31 masz 100 % racji :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
nie chodzi o czepianie się o słowo,tylko,że jest to wprowadzanie w błąd i strata czasu na wchodzenie w wątek,na którym się okazuje że oddam oznacza jednak jakieś koszta
też mnie irytuje "oddam za..." i cała lista życzeń.
np 4 paczki chusteczek (to już ok.20zł) plus coś tam plus coś:p

Jak chciałam za coś Ptasie Mleczko, to też zatytułowałam SPRZEDAM, bo to nie jest za nic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny nie macie co robić ? A wątek który został założony ma jakiś sens ?
Szukać afery w słowie oddam za....
Komuś się strasznie nudzi, bez przesady :) Gdybyśmy miały tak zagłębiać się w znaczenie słów, to 3/4 forum by było zakreślone na czerwono.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
mnie to kompletnie nie przeszkadza, sama wiele razy zamieszczalam ogloszenia oddam za.......... nie stac mnie aby dac komus cos za darmo.

o wiele bardziej wk........ mnie fakt jak pojawiaja sie forumki kompletnie nie udzielajce sie na tym forum , majace swoje prywatne fora a chcące sprzedac rozne rzeczy tu.

dlatego sprzedaz powinna byc dla osob zalogowanych i za jakas juz iloscia wpisow na forum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
No dokładnie. Sama nie oczekuję niczego w zamian gdy coś oddaje. Znowu gdy coś od kogoś dostaję staram się odwdzięczyć chociaż kawą i czekoladą tak już jestem nauczona. Rozumiem że może Was to bulwersować ale dla mnie smieszne jest "oddawanie" karuzeli za połowę ceny tyle bez łaski się płaci za uzywkę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
o matko....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Popieram - jeżeli "oddam", to za nic. Jeśli oczekuję czegoś w zamian, to "zamienię".
wiele razy (no dobra może tylko kilka razy) oddawałam -- (nie że domagam sie medalu, hehe)
i wiecie co było fajne, że ktoś sam z siebie dał..np czekoladę, albo właśnie chustki.

oddam to oddam. tzn ...chce sie tego pozbyć, a jeśli komuś tym pomogę, uprzyjemnię to się cieszę. nie oczekuję nic w zamian
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
wystarczy napisać zamienię np. ubranka na paczkę chusteczek, bo oddam to oddam, specjalnie niektórzy tak piszą,żeby każdy wszedł,a tam oddam za paczkę pieluch, ładne mi oddam
oj tam baby czepiacie się , wyluzować proszę
Sorha zawsze można napisać ZAMIENIĘ siatkę zabawek na chusteczki. :D
więc nie piszcie oddam, tylko zamienię, bo oddaje to się za darmo inie wiem po co ta dyskusja...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
no brawo zaraz dojdzie do tego ze admin bedzie blokowal watki typu oddam siatke zabawek za chusteczki ... no bez przesady ! Jesli watek taki bedzie w dziale sprzedam to czemu usuwać ??
A co do porzatku na forum to niech lepiej najpierw beda usuwane watki niezgodne z regulaminem a nie "oddam cos dla dziecka" !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jasne, dopisałam, świetne ;)

http://sjp.pwn.pl/szukaj/oddać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry