Widok

SMYK rozmiarówka????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę pomóżcie mi. Chciałabym kupić córce sukienkę ze Smyka z ich sklepu internetowego ale mam problem. Mianowicie córka ma 1,5 roku i nosi rozm 80-86cm w zależności od firmy, przy czym należy do niziutkich dzieci (króciutkie nóżki) a nie ma w opisie długości sukienki. I teraz zastanawiam się czy ta ich rozmiarówka nie jest zawyżona tak jak H&M. Proszę o wasze opinie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W smyku rozmiarówka nie jest zawyzona, od dwóch lat kupuje tam córci ubranka i nie trafiłam na zawyżone
na pewno i nie jest zawyzona jak H&, jest rzeczywista w kierunku nieco mniejszej jak w moim odczuciu w szczególnosci co do body, sukienki jakie miala wszytskie byly w rozmiarze rzeczywistym, mowie o rzeczach z dzialu do 86.
image image
dzięki za pomoc
Wg mnie rozmiarówka jest zaniżona.
Kupuję rozmiar większe niż w innych sklepach.
Dziewczyny proszę o radę. Kupiłam na wyprzedażach kombinezon na przyszły rok. Córka jest z końca września. Komibinezon kupiłam na 86 ale boję się, że będzie za duży. Macie doświadczenie? może wymienić na 80?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wydaje mi się, że 80. Bratowa ma synka z października, więc ją podpytuję w kwestii rozmiarówki, moja córka jest z września i kupiłam jej kilka ubranek właśnie w rozmiarze 80, idzie w siatce centylowej na 50, jest drobna. Pamiętaj, że kombinezony i kurteczki są trochę większe.
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
co to w ogóle za odpowiedzi? w smyku są ubranka różnych producentów, są smykowe-cool club, fp i disneya i jeszcze jakies inne się trafiają. disney i fp mają na pewno zaniżoną rozmiarówkę i generalnie nie są dobrej jakości. cool club- akurat zdarzyła mi się i zawyżona i zaniżona rozmiarówka-zależy co i z jakiej kolekcji. takie wróżenie z fusów.
Może odpowiedzi wynikające z własnego doświadczenia? Każdy ma przecież jakieś. U nas ubranka zakupione w Smyku rozmiarowo były ok, i ja np z kolekcji Disneya jestem bardzo zadowolona i wg mnie rozmiar raczej jest zawyżony niż zaniżony, także co człowiek to opinia. A kurtki i kombinezony zawsze będą delikatnie większe. Wszystko zależy też od dziecka i jego wymiarów.

znalazlam dobra rozmiarowke tutaj
https://ubranka-niemowlece.pl/
smyk ma nietrafiona czesto jest nie taka jak w rzeczywisotsci powinna byc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Smyk ma akurat trafioną rozmiarówkę, za to Ty reklamujesz stronę z ubraniami, na której nie ma nawet kontaktu do sprzedającego. W razie zakupu i chęci zwrotu nie można nawet tam zadzwonić. Pomijam fakt, że nie ma informacji skąd są ubrania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ola, Ania czy jak ci tam, wszędzie inaczej sie podpisujesz. Jak wrzucasz reklamy to po co sie inaczej podpisywać?

Ola nie chcemy tu takich reklam, załóż osobny wątek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry