Widok
ja znam Sowe w Gdyni. Polecam.
ja planuje zamówić tort truflowy w białej czekoladzie. Jest pyszny!!! Bardzo słodki ale inaczej niż te wszystkie torty kremowe. Osobiście nienawidze tortów bo zazwyczaj mają okropne kremy czego nie lubie.
Ale sowa to dobra i sprawdzona jakość.
Ceny ok. 35zł za kg tortu a na weselny tort ok 80 gości trzeba liczyć
8-10kg.
ja planuje zamówić tort truflowy w białej czekoladzie. Jest pyszny!!! Bardzo słodki ale inaczej niż te wszystkie torty kremowe. Osobiście nienawidze tortów bo zazwyczaj mają okropne kremy czego nie lubie.
Ale sowa to dobra i sprawdzona jakość.
Ceny ok. 35zł za kg tortu a na weselny tort ok 80 gości trzeba liczyć
8-10kg.
ja zamawiałam tort u sowy ze św. Ducha w Gdańsku "czarnolas" ciemny tort z bitą smietaną i wiśniami i (oprócz tego, że zrobili dekorację inną niż zamówiłam, zamówiona była na zdjęciu w sklepie) to był bardzo smaczny ;)
poza tym brałam również ciasta na wagę - akutar sesonowe moje ulubione z truskawami w galaretce - pycha - ceny tak jak pisze Salema :)
poza tym brałam również ciasta na wagę - akutar sesonowe moje ulubione z truskawami w galaretce - pycha - ceny tak jak pisze Salema :)
[img][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
Ja byłam wczoraj w cukierni Sowy na Świętojańskiej, tuż za budynkiem Urzędu Miasta. Kupiłam do degustacji trochę truflowego i pralinowego - ten ostatni polecały mi dwie osoby, które zamawiały torty na jakieś uroczystości. Pralinowy smakował mi bardziej, jest cały w temacie czekoladowym, ale na wierzchu dekoracja bywa z dodatkami z białej czekolady, na życzenie byc może zrobią więcej białej dekoracji. Większość tortów ma spód grylażowy, wytrzymalszy od biszkoptu. Wszystkie generalnie są pyszne, ale słodkie jak diabli, więc raczej nie ma obawy, ze goście będą chcieli dokładkę (ja ledwo zjadłam kawałek mniejszy niż 100 g)
Pani w cukierni mówiła, że właśnie te dwa rodzaje najczęściej są zamawiane na wesela. Koszt tortu zamawianego na wesele to 38 zł / kg, odrobinkę więcej niż gotowego w cukierni, ale dla porównania w Delicjach trzeba zapłacić 60 zł za kg tortu na indywidualne zamówienie...
Pani w cukierni mówiła, że właśnie te dwa rodzaje najczęściej są zamawiane na wesela. Koszt tortu zamawianego na wesele to 38 zł / kg, odrobinkę więcej niż gotowego w cukierni, ale dla porównania w Delicjach trzeba zapłacić 60 zł za kg tortu na indywidualne zamówienie...
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]