Widok

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal.
SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal

UWAGA! Spektakl dla WIDZÓW DOJRZAŁYCH!

Najbardziej zakręcona komedia Broadwayu po raz pierwszy w Polsce, wyłącznie na deskach Teatru Muzycznego w Gdyni!

Eric Idle, komik z grupy Monty Pytona, stworzył musical na podstawie filmu "Monty Python i Święty Graal", którego scenariusz napisali wspólnie wszyscy członkowie legendarnej grupy: Graham ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny!

Byłam wczoraj i ubawiłam się do łez. Scena z czytaniem instrukcji użycia świętego granatu powala!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polecam!!

Rewelacja!! Płakałam ze śmiechu!! Szczególnie podczas sceny z czytaniem instrukcji użycia świętego granatu! Mistrzostwo!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Głupie pytanie.

Witam wszystkich, mam dość nietypowe pytanie.
Jak się ubrać na to przedstawienie?:) Czy koszula + dżinsy będzie ok?
Jest to mój pierwszy wypad do teatru i mam nie lada problem;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czepnę się

(to jest kopia mojego komentarza z GW, ale dam tutaj też; bezrefleksyjne publikowanie tych samych błędów w różnych miejscach wymaga poprawek w różnych miejscach ; )

Cz Szanowna Redakcja sprawdziła znaczenie słowa "spam" w tytule? Bo film, w którym rycerze okrągłego Pythona śpiewają ""eat ham and jam and Spam a lot!", pochodzi z 1975 roku, kiedy o e-mailach niewielu wiedziało, tym bardziej o spamie. Co więcej, nazwę śmieci w e-mailu wywodzi się WŁAŚNIE od Pythonowskiego skeczu pod tym tytułem, a skecz jest jeszcze wcześniejszy - z 1970 r.! (en.wikipedia.org/wiki/Spam_(electronic)#Etymology)

Poza tym recenzja zgodna z moim odbiorem - tak trzymać!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

elegancko i schludnie

Do teatru należy ubierać się elegancko i schludnie o czym coraz częściej ludzie zapominają. Koszula i czyste dzinsy to minimum jakie możesz założyć. Na pewno nie idź w bluzie. Jak chcesz być mało oficjalny to powinieneś jeszcze do tych dzinsów i koszuli dołożyć jakąś nowoczesną marynarkę. Pozdrawiam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

ile trwa spektakl?

wie ktoś?
mam jeszcze jedno pytanko - zamówiłam bilety przez ticket on - line i dopiero jak zapłaciłam kartą (!) dowiedziałam się że bilety mogą wysłać nawet za 5 dni! Zamówiłam u nich kuriera ale na spektakl wybieram się za 6 dni :/ boje się że bilety nie dojdą czy ktoś wie czy można okazać przy wejściu potwierdzenie zapłaty od ticket online? wiem że można np. jak się samemu wpłaca na konto teatru - wtedy wystarczy wydrukowane potwierdzenie....ale jak jest w tym przypadku nie wiem orientuje się ktoś...

p.s. zdecydowanie odradzam zakupy poprzez ticket online - zainteresowanym opowiem dlaczego - nie chce im robić mimo wszystko czarnego pr-u bo nie to jest celem mojej wypowiedzi...zanim jednak kupicie bilety, przeczytajcie dokładnie ich regulamin
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Długość spektaklu

to ok 2,5 h, w 2 aktach z antraktem w środku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

absolutnie genialne!

wczoraj obejrzalam spektakl i uwazam ze jest zachwycajacy. Marta Smuk i Marek Kaliszuk pokazali prawdziwą klasę!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeszcze się śmiejemy jak się coś przypomina!

My wczoraj wybraliśmy się do Muzycznego na Spamalota. Musical świetny! Nie słyszałem niestety wielu kwestii ze względu na mój śmiech i całej widowni :))) Rewelacja.Cały spektakl naprawdę zabawny, z jajem, ze świetną muzyką. Najbardziej jak dla nas wybijał się Marek Kaliszuk jako Herbert- przezabawny, a chwilami wzruszający. Rewelacyjna Marta Smuk jako Pani Jeziora- charakterna i z charyzmą. Fajni rycerze - taka banda śmiesznych narwańców i nieudaczników.
Ogólnie BRAWO!!!

Polecam!!!!

Dawno nie widziałam tak dobrej komedii a tym bardziej w teatrze, wybiorę się jeszcze raz!!!
Polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

POLECAM

świetne przedstawienie, polecam wszystkim....super się wybawiłam :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Byłem w piątek

polecam, polecam. Dawno się tak nie ubawiłem. Spektakl śmieszny, mądry, wesoły....Polecam tym, którzy nie uznają komercyjnego badziewia w postaci wyjścia do kina na amerykański chłam...Reszta będzie zadowolona!

Czy będą to jeszcze grali?

Jak w temacie, czy spektakl będzie jeszcze kiedyś grany? Czy tylko do 10.X i odchodzi w zapomnienie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Spam w znaczeniu z czasów Monty Pythona to po prostu MIELONKA

Spam czyli MIELONKA

spamarewelacja

byłam wczoraj na premierze tego fantastycznego widowiska ;) musze przyznac ze dawno sie tak dobrze nie bawiłam! wspaniała muzyka, piekne barwne stroje, niesamowite efekty specjalne i co najwazniejsze mega mega zabawne teksty, po prostu swietna zabawa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

godne polecenia

Super , byłam , polecam !!!!! Jest wszystko muzyka , taniec , śpiew, rewia , efekty specjalne , balet , aktorstwo . Teatr Muzyczny w Gdyni ( jak również Teatr Miejski ) na wyższym poziomie niż Opera Bałtycka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Świetny

Moim zdaniem jeden z lepszych w tym teatrze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Terry William???

Raczej Terry Gilliam.

podejrzewam, że z uwagi na sporą dawkę...

seksu (m.in. 2xstriptiz) :)
która jednak jest tylko tłem, a nie clue spektaklu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

RE WE LA CJA !

naprawde polecam wszystkim, moja narzeczona zrobila mi prezent z okazji 'dnia chlopaka' ;) i kupila bilety do teatru.. zdziwilem sie troche ale to byl swietny pomysl naprawde kapitalny, bawilem sie i smialem do lez :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Kultura

Producenci (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Producenci . Sprzedaż biletów na wrześniową premierę ruszy już w lutym....

do góry