Widok

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal.
SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal

UWAGA! Spektakl dla WIDZÓW DOJRZAŁYCH!

Najbardziej zakręcona komedia Broadwayu po raz pierwszy w Polsce, wyłącznie na deskach Teatru Muzycznego w Gdyni!

Eric Idle, komik z grupy Monty Pytona, stworzył musical na podstawie filmu "Monty Python i Święty Graal", którego scenariusz napisali wspólnie wszyscy członkowie legendarnej grupy: Graham ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

smutne

czy wrecz przygniebiajace jest to, ze tak duzo ludzi ulega podzialowi na zwolennikow jednej z dwoch w/w partii

co charakterystyczne, obydwa tworza front przede wszystkim nie swoich zwolennikow - a przeciwnikow drugiej
zadna z owych partii nie ma zbyt wielu szczytnych osiagniec, ktorymi moglaby sie przeciez pochwalic
wiec proboje zbic polityczny kapital na krytyce drugiej
co w polskich realiach jest dosc proste do zrealizowania

safranie pis i po to ci sami ludzie, ktorzy nie jeden raz zamieniali sie miejscami przechodzac z partii do partii
a i same partie zmienialy tylko nazwy (w tym trupy jak aws, zchn czy pc)
najwieksza roznica pomiedzy nimi polega na tym, ze proboja dotrzec do innych grup elektoratu

w mojej opinii amerykanie wolnosci maja mniej niz dawne zsrr,i jesli kiedys sie tam znajdziesz, sadze ze to odczujesz... co do spektaklu ma sie de facto nijak

caly tekst przetlumaczono z oryginalu w sposob naprawde godny pochwaly
choc nie udalo sie oczywiscie na nasz grunt przeniesc odniesien do literatury angielskojezycznej (vide - ulisses - "cor! blime!")
gdybys zadal sobie trud przeczytania oryginalu, byc moze nie powstalby twoj post
(co do pochodzenia jest on w duzej mierze tak amerykanski jak i brytyjski)

pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

REWELACJA!!!

NIC DODAĆ NIC UJAĆ! REWELACJA!!!
G-O-R-Ą-C-O P-O-L-E-C-A-M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

zazdroszcze dziewczyny

moja by pewnie kupila bilety do kina na romantyczna polska bzdure
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

będzie ok.

W związku z tym, że w przedstawieniu występuje między innymi gola baba, to nawet same slipki będą ok:)
A tak na poważnie, to akurat podczas tego spektaklu styl casual (jeansy i koszula {buty do garnituru!}) będzie ok. Ważne żeby kolory były stonowane-koszula gładka, bez wzorów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mnie nie bawi ten humor a tancerki mogłby lepiej tańczyć przeciętnosć
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Argumentów brak

gdy rozum śpi, POwcy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

żal mi ciebie

pisowcu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

byłem!

GENIALNE
owacje na stojąco
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal -opinia

spektakl powalil mnie z nog,chyba po to abym "zalapal" jego poziom.poczucie humoru dla pieciolatkow(te bąki,przezywanki i inne odglosy) jedyne co podnosi poziom tego "czegos" to głos Pani Jeziora.to jednak za mało aby pozbyc sie przykrego wrazenia iz pieniadze trafily w bloto.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

Wspaniała Ameryka

Przypominam autorowi postu że sztuka pod tytułem "SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal" jest sztuką Pochodzenia Amerykańskiego,tam miała prapremierę i tam jest grana do dzisiaj.Safran ma racje że "Tym różni się Broadway i Ameryka od wiochy w Gdyni, że tam poprawność polityczną i tolerancję traktuje się serio. W polskiej wiosze można bzdzić do woli."Co niniejszym z lubością pan safran uczynił:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie żałuję

Dużą porcja dobrej rozrywki, warto zobaczyć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Komunistyczna agitka

Zaczyna się obiecująco, od ostrzeżeń gawiedzi nt. licencji i wynikającego stąd zakazu fotografowania.
Potem full wypas dla motłochu - reklama Wajdy, agitka anty-PiS-owska i przepiękna parodia liturgii katolickiej. Kończy się fantastycznym stwierdzeniem, że przed uzbrojonym katolikiem strach przyznać, że jest się żydem.
Bo wiadomo, polnische lager konzentrazion itp.
Reżyserowała zapewne wojująca o tolerancję Lipińska.
Tym różni się Broadway i Ameryka od wiochy w Gdyni, że tam poprawność polityczną i tplerancję traktuje się serio. W polskiej wiosze można bzdzić do woli.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Super

Owacja na stojąco. Gra aktorska i wokal- świetne. Kostiumy ekstra. Polecam gorąco Po prostu zapomniałam w czasie spektaklu, że to aktorzy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

zasnellam

bylo nudno
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

tandeta

szkoda pieniędzy. jeśli ktoś lubi mainstream - jak najbardziej. jak ktoś lubi monty pythona - to raczej nie za bardzo.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

NIESAMOWITE !!!

Dawno się tak dobrze nie bawiłam! Brak słów by opisać, to trzeba zobaczyć!
Oklaski na stojąco, BOSSSSSKI SPEKTAKL!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

poniżej średniej

Jak dla mnie to nic ciekawego. Bardzo proste, niewymagające, zbyt pompatyczne (gdyby jeszcze chociaż coś to wnosiło), żarty mało śmieszne jak dla mnie. 4 na 10. Chociaż większości widać się bardzo podobało, to ja wyszłam rozczarowana.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

hmm...

A cóżże robił w trupie Monty Pyton niejaki Terry William? Pierwszy raz słyszę o człowieku?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cudowna!

Cudowna sztuka! Świetna gra aktorów, piękny śpiew, taniec oraz stroje, a przede wszystkim znakomity humor! Gorąco polecam! :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

prawie....

robi wielką różnicę..... ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Kultura

Producenci (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Producenci . Sprzedaż biletów na wrześniową premierę ruszy już w lutym....

do góry