Widok

SPOSÓB NA PRZEZIĘBIENIE (w czasie ciąży)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie

Idzie jesień, zacznie się katar, kaszel - a ciąża się swoimi prawami rządzi.

Drogie Panie, znacie jakieś sprawdzone sposoby na zwalczanie przeziębienia, bólu gardła itp w czasie ciąży?
Nie można chyba brać leków a może zadziałają jakieś domowe sposoby?

Będę wdzięczna za odpowiedzi, bo dzisiaj sama czuję się, jakby mnie przeziębienie brało a jestem w 29 tc.

Pozdrawiam
image

www.dalia.corka.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
woda z cytryna syrop z cebuli:) i rutinoscorbin

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
wlasnie pisalam we wrzesniowym watku ze mnie lapalo przeziebienie i jakos udalo mi sie je zwalczyc czosnkiem na kanapkach, mlekiem z miodem, syropem z cebuli , herbata malinowa i duze dawki witaminy C-jadlam sporo kiwi i pilam wode z cytryna. Do tego przez 3 dni staralam sie nie wychodzic z domku i naprawde pomoglo :)
a ja wlasnie pisalam w lutowym watku ze pani w aptece pozwolila chlorochinaldin i apap C. i faktycznie czosnek, syrop z cebuli i miodek.

image
image
Syrop z cebuli, cieple mleko z miodem i maslem, cieple mleko z czosnkiem, lub czosnek na kanapkach pod jakis kawalek mieska :)
ja preferuje herbatke z cytryna cukrem i pare kropelek amolu :)

gusia1 napisał(a):

> wlasnie pisalam we wrzesniowym watku ze mnie lapalo
> przeziebienie i jakos udalo mi sie je zwalczyc czosnkiem na
> kanapkach, mlekiem z miodem, syropem z cebuli , herbata
> malinowa i duze dawki witaminy C-jadlam sporo kiwi i pilam wode
> z cytryna. Do tego przez 3 dni staralam sie nie wychodzic z
> domku i naprawde pomoglo :)

Witam ponownie

Za radą - dwie kanapki z bardzo duża ilością czosnku, herbata z sokiem z malin - i tak położyłam się spać. Przed chwilka obudził mnie telefon - wstałam, jakbym obuchem w głowę dostała, no i posmak w ustach po czosnku niesamowity :-)
Ciekawe, czy to samopoczucie jest takie właśnie za działaniem czosnku...:-)

Pozdrawiam
image

www.dalia.corka.pl
niestety mnie mocniej dopadlo mam czerwone gardło i kaszel ..nic mi nie pomaga hektolitry cytryny i miodu wypiłam do ssania tylko tantum wolno i nic mi nie pomaga :'-(((
ja właśnie jestem przeziębiona i stosuje to wszystko o czym juz pisałyśce - czosnek,syrop z cebuli,herbata z sokiem malinowym,woda z cytryną,kiwi,mleko z miodem a dzis miałam ktg i pan dr kazała brać 3x dziennie rutonoscrobin,wit C,wapno ok 16:00,17:00 mierzyc temp jeżeli jest powyżej 38 'C to apap albo panadol na zbicie,

image
ja bralam na goraczke apap c ale jest tez cherbatka na grype w sklepach zielarskich

image
a ten syrop z cebuli isę kupuje czy robi? i jak?

papilio1@op.pl
ja wczoraj zrobilam, kroisz cebulke w kostke wkladasz do miseczki i zasypujesz lyzeczka cukru :) i juz:)

image
image
o jej, ale to musi być wstrętne !!!! ale nic to, jak bedzie potrzeba, to pewnie i to wypróbuję

papilio1@op.pl
nie jest złe,ja zasypuję wiekszą ilością cukru:)

image
no mnie domowe sposoby nie wystarczyły, ale podleczyłam się rutinoscorbinem plus , sinupret i na gardło tantum verde no i ja niestety jeszcze antybiotyk dostałam, ale te poprzednie leki to bez recepty dozwolone w ciąży.

image
image
Ja nie mogę brać 90% lekarstw, wiec to chyba gorzej niż w ciąży, nie wiem.

W każdym razie rada doświadczonej pani doktor hab. (ordynator), -najlepszego lekarza na swiecie jakiego znam- na bolące gardlo, to w stu procentach skuteczna płukanka z soli.

Szklanka przegotowanej wody, 4 łyżki soli, "pogulgotać" i wypluć.

Ja przy tym ryczę i klnę jak szewc, ale rano gardziołko przynajmniej przestaje piec, po dwóch dniach jak nowe.

[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
to fakt mnie tez zawsze pomaga, ale niestety tym razem na nawrót choroby już nie pomogło ;(

image
image
ten syrop z cebuli to ja zalalam miodem zamiast cukrem i jeszcze wycisnelam cytryne i nie byl taki zly :)
a po czosnku to rzeczywiscie nie fajne doznania ;)
ja tam lubię syrop z cebuli ma dla mnie smak z dzieciństwa ;D

image
image
mi tez ten syropek smakuje :)
za to z czosnku musialam zrezygnowac, polknelam na noc pokrojony zabek a pozniej nie moglam spac tak mnie zoladek bolal:((
katar mnie meczy i bol glowy :(

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

do góry