Widok
SPOSÓB NA PRZEZIĘBIENIE (w czasie ciąży)
Witam serdecznie
Idzie jesień, zacznie się katar, kaszel - a ciąża się swoimi prawami rządzi.
Drogie Panie, znacie jakieś sprawdzone sposoby na zwalczanie przeziębienia, bólu gardła itp w czasie ciąży?
Nie można chyba brać leków a może zadziałają jakieś domowe sposoby?
Będę wdzięczna za odpowiedzi, bo dzisiaj sama czuję się, jakby mnie przeziębienie brało a jestem w 29 tc.
Pozdrawiam
Idzie jesień, zacznie się katar, kaszel - a ciąża się swoimi prawami rządzi.
Drogie Panie, znacie jakieś sprawdzone sposoby na zwalczanie przeziębienia, bólu gardła itp w czasie ciąży?
Nie można chyba brać leków a może zadziałają jakieś domowe sposoby?
Będę wdzięczna za odpowiedzi, bo dzisiaj sama czuję się, jakby mnie przeziębienie brało a jestem w 29 tc.
Pozdrawiam
wlasnie pisalam we wrzesniowym watku ze mnie lapalo przeziebienie i jakos udalo mi sie je zwalczyc czosnkiem na kanapkach, mlekiem z miodem, syropem z cebuli , herbata malinowa i duze dawki witaminy C-jadlam sporo kiwi i pilam wode z cytryna. Do tego przez 3 dni staralam sie nie wychodzic z domku i naprawde pomoglo :)
gusia1 napisał(a):
> wlasnie pisalam we wrzesniowym watku ze mnie lapalo
> przeziebienie i jakos udalo mi sie je zwalczyc czosnkiem na
> kanapkach, mlekiem z miodem, syropem z cebuli , herbata
> malinowa i duze dawki witaminy C-jadlam sporo kiwi i pilam wode
> z cytryna. Do tego przez 3 dni staralam sie nie wychodzic z
> domku i naprawde pomoglo :)
Witam ponownie
Za radą - dwie kanapki z bardzo duża ilością czosnku, herbata z sokiem z malin - i tak położyłam się spać. Przed chwilka obudził mnie telefon - wstałam, jakbym obuchem w głowę dostała, no i posmak w ustach po czosnku niesamowity :-)
Ciekawe, czy to samopoczucie jest takie właśnie za działaniem czosnku...:-)
Pozdrawiam
> wlasnie pisalam we wrzesniowym watku ze mnie lapalo
> przeziebienie i jakos udalo mi sie je zwalczyc czosnkiem na
> kanapkach, mlekiem z miodem, syropem z cebuli , herbata
> malinowa i duze dawki witaminy C-jadlam sporo kiwi i pilam wode
> z cytryna. Do tego przez 3 dni staralam sie nie wychodzic z
> domku i naprawde pomoglo :)
Witam ponownie
Za radą - dwie kanapki z bardzo duża ilością czosnku, herbata z sokiem z malin - i tak położyłam się spać. Przed chwilka obudził mnie telefon - wstałam, jakbym obuchem w głowę dostała, no i posmak w ustach po czosnku niesamowity :-)
Ciekawe, czy to samopoczucie jest takie właśnie za działaniem czosnku...:-)
Pozdrawiam
ja właśnie jestem przeziębiona i stosuje to wszystko o czym juz pisałyśce - czosnek,syrop z cebuli,herbata z sokiem malinowym,woda z cytryną,kiwi,mleko z miodem a dzis miałam ktg i pan dr kazała brać 3x dziennie rutonoscrobin,wit C,wapno ok 16:00,17:00 mierzyc temp jeżeli jest powyżej 38 'C to apap albo panadol na zbicie,
Ja nie mogę brać 90% lekarstw, wiec to chyba gorzej niż w ciąży, nie wiem.
W każdym razie rada doświadczonej pani doktor hab. (ordynator), -najlepszego lekarza na swiecie jakiego znam- na bolące gardlo, to w stu procentach skuteczna płukanka z soli.
Szklanka przegotowanej wody, 4 łyżki soli, "pogulgotać" i wypluć.
Ja przy tym ryczę i klnę jak szewc, ale rano gardziołko przynajmniej przestaje piec, po dwóch dniach jak nowe.
W każdym razie rada doświadczonej pani doktor hab. (ordynator), -najlepszego lekarza na swiecie jakiego znam- na bolące gardlo, to w stu procentach skuteczna płukanka z soli.
Szklanka przegotowanej wody, 4 łyżki soli, "pogulgotać" i wypluć.
Ja przy tym ryczę i klnę jak szewc, ale rano gardziołko przynajmniej przestaje piec, po dwóch dniach jak nowe.
[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]