Widok

SPOSÓB NA PRZEZIĘBIENIE (w czasie ciąży)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie

Idzie jesień, zacznie się katar, kaszel - a ciąża się swoimi prawami rządzi.

Drogie Panie, znacie jakieś sprawdzone sposoby na zwalczanie przeziębienia, bólu gardła itp w czasie ciąży?
Nie można chyba brać leków a może zadziałają jakieś domowe sposoby?

Będę wdzięczna za odpowiedzi, bo dzisiaj sama czuję się, jakby mnie przeziębienie brało a jestem w 29 tc.

Pozdrawiam
image

www.dalia.corka.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
woda z cytryna syrop z cebuli:) i rutinoscorbin

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
wlasnie pisalam we wrzesniowym watku ze mnie lapalo przeziebienie i jakos udalo mi sie je zwalczyc czosnkiem na kanapkach, mlekiem z miodem, syropem z cebuli , herbata malinowa i duze dawki witaminy C-jadlam sporo kiwi i pilam wode z cytryna. Do tego przez 3 dni staralam sie nie wychodzic z domku i naprawde pomoglo :)
a ja wlasnie pisalam w lutowym watku ze pani w aptece pozwolila chlorochinaldin i apap C. i faktycznie czosnek, syrop z cebuli i miodek.

image
image
Syrop z cebuli, cieple mleko z miodem i maslem, cieple mleko z czosnkiem, lub czosnek na kanapkach pod jakis kawalek mieska :)
ja preferuje herbatke z cytryna cukrem i pare kropelek amolu :)

gusia1 napisał(a):

> wlasnie pisalam we wrzesniowym watku ze mnie lapalo
> przeziebienie i jakos udalo mi sie je zwalczyc czosnkiem na
> kanapkach, mlekiem z miodem, syropem z cebuli , herbata
> malinowa i duze dawki witaminy C-jadlam sporo kiwi i pilam wode
> z cytryna. Do tego przez 3 dni staralam sie nie wychodzic z
> domku i naprawde pomoglo :)

Witam ponownie

Za radą - dwie kanapki z bardzo duża ilością czosnku, herbata z sokiem z malin - i tak położyłam się spać. Przed chwilka obudził mnie telefon - wstałam, jakbym obuchem w głowę dostała, no i posmak w ustach po czosnku niesamowity :-)
Ciekawe, czy to samopoczucie jest takie właśnie za działaniem czosnku...:-)

Pozdrawiam
image

www.dalia.corka.pl
niestety mnie mocniej dopadlo mam czerwone gardło i kaszel ..nic mi nie pomaga hektolitry cytryny i miodu wypiłam do ssania tylko tantum wolno i nic mi nie pomaga :'-(((
ja właśnie jestem przeziębiona i stosuje to wszystko o czym juz pisałyśce - czosnek,syrop z cebuli,herbata z sokiem malinowym,woda z cytryną,kiwi,mleko z miodem a dzis miałam ktg i pan dr kazała brać 3x dziennie rutonoscrobin,wit C,wapno ok 16:00,17:00 mierzyc temp jeżeli jest powyżej 38 'C to apap albo panadol na zbicie,

image
ja bralam na goraczke apap c ale jest tez cherbatka na grype w sklepach zielarskich

image
a ten syrop z cebuli isę kupuje czy robi? i jak?

papilio1@op.pl
ja wczoraj zrobilam, kroisz cebulke w kostke wkladasz do miseczki i zasypujesz lyzeczka cukru :) i juz:)

image
image
o jej, ale to musi być wstrętne !!!! ale nic to, jak bedzie potrzeba, to pewnie i to wypróbuję

papilio1@op.pl
nie jest złe,ja zasypuję wiekszą ilością cukru:)

image
no mnie domowe sposoby nie wystarczyły, ale podleczyłam się rutinoscorbinem plus , sinupret i na gardło tantum verde no i ja niestety jeszcze antybiotyk dostałam, ale te poprzednie leki to bez recepty dozwolone w ciąży.

image
image
Ja nie mogę brać 90% lekarstw, wiec to chyba gorzej niż w ciąży, nie wiem.

W każdym razie rada doświadczonej pani doktor hab. (ordynator), -najlepszego lekarza na swiecie jakiego znam- na bolące gardlo, to w stu procentach skuteczna płukanka z soli.

Szklanka przegotowanej wody, 4 łyżki soli, "pogulgotać" i wypluć.

Ja przy tym ryczę i klnę jak szewc, ale rano gardziołko przynajmniej przestaje piec, po dwóch dniach jak nowe.

[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
to fakt mnie tez zawsze pomaga, ale niestety tym razem na nawrót choroby już nie pomogło ;(

image
image
ten syrop z cebuli to ja zalalam miodem zamiast cukrem i jeszcze wycisnelam cytryne i nie byl taki zly :)
a po czosnku to rzeczywiscie nie fajne doznania ;)
ja tam lubię syrop z cebuli ma dla mnie smak z dzieciństwa ;D

image
image
mi tez ten syropek smakuje :)
za to z czosnku musialam zrezygnowac, polknelam na noc pokrojony zabek a pozniej nie moglam spac tak mnie zoladek bolal:((
katar mnie meczy i bol glowy :(

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry