Widok

SPRAWA PIESKA!!!!!!!!!!!

Czy ktoś chciałby ZAOPIEKOWAĆ SIĘ tymczasowo lub być może na stałe pieskiem, a dokładniej suczką????? Sprawa przedstawia się następująco: 21.06.2004 około godziny 23:00 znalazłam KUNDELKA – NIEDUŻĄ SUCZKĘ O KREMOWYM UMASZCZENIU ZE SKÓRZANĄ OBRÓŻKĄ I SMYCZĄ przywiązaną przed sklepem w wyludnionej już o tej porze okolicy. Czekałam z nią w tym miejscu ponad półtorej godziny licząc na to, że właściciel się znajdzie. Niestety. :( SUCZKA JEST BARDZO ZADBANA I PRZYJACIELSKO NASTAWIONA DO (i bardzo ładna). Bardzo dobrze ułożony piesek, posłuszny. Przypuszczam, że nie byłoby problemu gdyby miała kontakt z dziećmi, gdyż jest bardzo miła i na pewno nie zrobiłaby dziecku krzywdy. Piszę z tą prośbą dlatego, iż suczka obecnie jest w schronisku. Dziś byłam ją odwiedzić... Szkoda mi bardzo tego pieska! Naprawdę, jest bardzo zadbana i musi siedzieć w takiej małej śmierdzącej klatce! Oczywiście jeszcze tej samej nocy rozkleiłam na całym osiedlu ogłoszenia o tym fakcie. Niestety nikt nie zareagował! Dlatego napisałam o tymczasowej opiece – w razie gdyby znalazł się właściciel... Suczka znajduje się obecnie w schronisku w Sopocie (ul. 1 Maja 32). Nie wiem, czy byłoby to możliwe, aby przygarnąć suczkę, w tak niedługim odstępie czasu od znalezienia, ale warto próbować! Ja niestety nie mogę tego zrobić, gdyż studiuję i nie mogłabym jej zapewnić tego co potrzebuje. Telefon kontaktowy do mnie: 600 803 823, 603 222 340
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gaja

...czy myślisz że oddychasz teraz powietrzem?hmm

artykul w jednej z francuskich gazet...

..."Polska. Oto znajdujemy sie w swiecie absurdu. Kraj, w którym
co piaty mieszkaniec stracil zycie w czasie drugiej wojny swiatowej,
- którego 1/5 narodu zyje poza granicami kraju i w
- którym co 3 mieszkaniec ma 20lat.
Kraj brutalnie oderwany od wiekowych tradycji, który odbudowal
swoja stolice wedlug obrazów Canaletta, a stare miasto odtworzyl
jako nowe.
Kraj, który ma dwa razy wiecej studentów niz Francja, a inzynier zarabia tu mniej niz przecietny robotnik.
>Kraj, gdzie czlowiek wydaje dwa razy wiecej niz zarabia,
gdzie przecietna pensja nie przekracza ceny(!) trzech par dobrych
butów, gdzie jednoczesnie nie ma biedy a obcy kapital pcha sie
drzwiamii oknami.
Kraj, w którym koncesjami rzadza monopolisci.
Kraj, ze stolica, w której centrum stoja nowoczesne biurowce,
oferujace pomieszczenia po 10-35 USD za metr kwadratowy.
Kraj, w którym cena samochodu równa sie trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znalezc miejsce na parkingu.Panstwo, w którym mozna sobie kupic chodniki, postawic parkometry
i placic panstwu tylko 10% podatku od zysku.
Kraj, w którym rzadza byli socjalisci, w którym swieta koscielne sa dniami wolnymi od pracy (!), gdzie otrzymanie paszportu do niedawna stanowilo problem,
a mimo tego ponad 3, 5 mln obywateli rocznie wyjezdza na wczasy
za granice.jedyny kraj bylego bloku socjalistycznego,
w którym obywatelowi wolno posiadac dolary,
choc nie wolno mu ich kupic ani sprzedac poza bankami ikantorami.
Cudzoziemiec musi zrezygnowac tu z jakiejkolwiek logiki,
jesli nie chce stracic gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem mozna porozmawiac po angielsku,
z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku
- a ministrem lub jakimkolwiek urzednikiem panstwowym tylko zaposrednictwem tlumacza.Polacy..! Jak wy to robicie..?"...

Kiszczku

teraz oddycham moim wegetariańskim obiadkiem!

Szanowny panie White

To przez żone, a tak obiecywał , może musi się napić?

Gaja

Przynieś go trochę do Aktorów.A jeśli mowa o jedzeniu , ..napisałem na blogu o tym komarze

Gaja

Przynieś go trochę do Aktorów.A jeśli mowa o jedzeniu , ..napisałem na blogu o tym komarze

kiszczaku

hmmmm

Bul Bul Bul...

Bagienny odzew

ta da ta da ta da

i nagle widać trójkątną płetwę i matowy błysk okularów.

kiszczak

Tak poza tymi innymi wyrazami, to napisze żwolalbym być ostatnim kretynem, niż nosić taki nick jak twoj.I nie jest ważne, że to może być tak płytka prowokacja.Hołubisz komune, albo i nie.I tak jesteś w tych czasach- odpadkiem.Piszesz na tym samym IP co ta pannica samotna, zamieszkałeś z nią?Świetnie, pomagajcie sobie nawzajem heh he
Ps. A teraz idę umyć ręce.Tak się należy.

bartku

to zabawne obserwować jak dajesz się ponosić frustracji. Pamiętaj, złość piękności szkodzi.

Klaudi

narzekasz na niemożność swobodnego wygłaszania swoich poglądów tutaj? A co takiego Cię krępuje? Nasza krytyka? Wszak ona jest również przejawem możności swobodnego wygłaszania poglądów. Nie obwiniaj innych za to, ze jesteś nieprzekonujący.

Inni

tak, tak...

Stworek.

Ja i flustracja?Postradałas zmysły kobieto?A może to tylko zapatrzenie w nie tę co trezba stronę? Opanuj się dziewczyno i nie wmawiaj mi takich -dla mnie-niedorzecznych reakcji.
Ślepa jestesś, czy co?

Ps.

Poza tym nie przeglądam się w lusterku i nie wiem, czy mi szkodzi jakaś zlość, być może ty wiesz lepiej czarodziejko, a może -czarownico?Ale mnie to nie zaszkodzi-tobie zapewne tak he he he :-)

Chwilka jeszcze Stworze.

czytam tak sobie te inne wpiski i nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ty jakaś "sucha" jesteś ihmm Unieść się czasem, co ty?jakiś robot, czy inne żelastwo?

co jest grane

nie rozumiem o co tu z tymi wpisami chodzi, zajmijcie sie czyms pozytecznym, czytac, pracowac, biegac.

:-) Oj,naprawdę ?

a ty co?zajmiesz się krwiodastwem? Oj, jaki ty dobry wapirek hi hi hi :-))) No zajmij się upuszczaniem krewki, albo zmień nick :-))) pa pa pa

bartku

popień się do mnie jeszcze troszkę. Mam z tego nieco rozrywki ;>

wampiry

lubię.
Razem z Wujkiem Alucardem nie raz przemierzałam wąskie uliczki Gdańskiej Starówki omiatając przechodniów taksującym wzrokiem, oceniając (czasami doceniając) pulsujące czerwoną aurą siły witalne....mniam. ;)

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (197 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (74 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

do góry