Widok
a właśnie kobitki... może możecie coś poradzić a propos lekarzy
normalnie w pracy mam opłacony jakiś śmieszny pakiet w PZU, na który jeżdżę do przychodni w piastwoskiej (daaalekooo z chełmu, durne godziny, długo się czeka na wizytę itp, za dużo rzeczy trzeba dopłacić)
no i zastanawiam się, czy na okres ciąży nie zainwestować w pakiet rozszerzony w mBanku (on stówę kosztuje i ma się praktycznie wszystko w wielu przychodniach w 3mieście)
akurat za czas ciaży becikowe wyjdzie;)
co o tym sądzicie - moze któraś z was ma, albo ktoś ze znajomych?
w pracy (jestem wredna) nic bym nie mówiła, zeby mieć to PZU opłacone (bo przy okazji ubezpieczenie mam "gratis" i za urodzenie dziecka jakaś kasa by była)
jak się "zapisze" do bodaj 15-tego, to ubezpieczenie działa od następneg miesiaca
tu jest lista, co się ma w ramach pakietu: http://www.mbank.pl/download/ubezpieczenia/OWU/zakres.pdf
a tu list przychodni (wybrałam Gdańsk, bo mnie interesuje - Asiunia, Invikta też jest w spisie... tylko czy te badania są w opcjach)
no i kusi mnie ten pakiet, choć mniej kusi mnie pozbycie się co miesiąc stówki z portfela
i zastanawiam się, ile tak na prawdę "lekarzowo" kosztuje ciąża?
normalnie w pracy mam opłacony jakiś śmieszny pakiet w PZU, na który jeżdżę do przychodni w piastwoskiej (daaalekooo z chełmu, durne godziny, długo się czeka na wizytę itp, za dużo rzeczy trzeba dopłacić)
no i zastanawiam się, czy na okres ciąży nie zainwestować w pakiet rozszerzony w mBanku (on stówę kosztuje i ma się praktycznie wszystko w wielu przychodniach w 3mieście)
akurat za czas ciaży becikowe wyjdzie;)
co o tym sądzicie - moze któraś z was ma, albo ktoś ze znajomych?
w pracy (jestem wredna) nic bym nie mówiła, zeby mieć to PZU opłacone (bo przy okazji ubezpieczenie mam "gratis" i za urodzenie dziecka jakaś kasa by była)
jak się "zapisze" do bodaj 15-tego, to ubezpieczenie działa od następneg miesiaca
tu jest lista, co się ma w ramach pakietu: http://www.mbank.pl/download/ubezpieczenia/OWU/zakres.pdf
a tu list przychodni (wybrałam Gdańsk, bo mnie interesuje - Asiunia, Invikta też jest w spisie... tylko czy te badania są w opcjach)
no i kusi mnie ten pakiet, choć mniej kusi mnie pozbycie się co miesiąc stówki z portfela
i zastanawiam się, ile tak na prawdę "lekarzowo" kosztuje ciąża?
Ja w poprzedniej ciąży wydałam coś około 1800 bo niestety chodząc prywatnie robisz też badania prywatenie, chociaż część miałam na NFZ. Ale u mnie dodatkowe koszty to musiałam chodzić do endokrynologa a tam też co 6 -8 tyg 100zł. No ale niestety anim bym na książeczkę poszła to bym już urodziła. Ja też zastanawiam się nad pakietem
u mnie endokrynolog to standard - mam wycięty jeden płat i podczas ciąży będę go widziała tak samo często, jak i nie częściej jak u ginekologa...
a bardzo "nie leży" mi ten endokrynolog, który jest teraz w tej przychodni, co mam pakiecik (nie mówiac o kolejce min. miesięcznej)
wychodzi, że pakiet się "opłaca" mimo wszystko...
a bardzo "nie leży" mi ten endokrynolog, który jest teraz w tej przychodni, co mam pakiecik (nie mówiac o kolejce min. miesięcznej)
wychodzi, że pakiet się "opłaca" mimo wszystko...
Dlatego ja oszczednie przed ciąża znalazłam dobrego gina, zeby nie płacic zbędnie za badania ;) i wole te pieniazki odłożyc na USG 3d, zeby miec super pamiatke :)
poza tym, nawet zwykła morfologia i inne podstawowe badania,ktore trzeba robic raz w miesiacu czy raz na dwa to jest jakies 60zł... plus wizyta... kupa kasy...
Myślalam nad pakietem, ale znajomi maja i czesciej dłużej czekaja na wizyte z pakietu prywatnego niz ja gdzies indziej na NFZ
poza tym, nawet zwykła morfologia i inne podstawowe badania,ktore trzeba robic raz w miesiacu czy raz na dwa to jest jakies 60zł... plus wizyta... kupa kasy...
Myślalam nad pakietem, ale znajomi maja i czesciej dłużej czekaja na wizyte z pakietu prywatnego niz ja gdzies indziej na NFZ
Aga a wiesz jak dokładnie działa takie ubezpieczenie? płacisz 100zł raz w miesiącu i korzystasz ze wszystkiego co napisali ile się chce?? ja chodziłam prywatnie w ciąży, każda wizyta 120zł (raz w miesiącu) były trzy wizyty po 150 wtedy dokładniejsze usg, plus badania co miesiąc robiłam mocz i morfologię plus dodatkowe badania toxo, cytomegalia, badanie na cukrzycę, cytologia, i inne. Więc becikowe spokojnie na to poszło jak nie więcej.
Bo jeśli ten pakiet obejmuje wszystko to się opłaca:)
Bo jeśli ten pakiet obejmuje wszystko to się opłaca:)
Nulka - a gdzie znajomi mają? Bo ja jestem ostro na "nie" na pakiet PZU oraz Lux Medu
Najlepiej wspomniam Medocovera, ale mnie nie stać na zakres taki, który by mnie zadowalał.
Cocolinka - ja rozumiem, po przeczytaniu regulaminu (a nie tylko "reklamowej" strony), że przy tym maksymalnym pakiecie, tym za 100zł, ma się wszystko bez ograniczeń (http://www.mbank.pl/download/ubezpieczenia/OWU/SWU_Pakiet_Medyczny_Zdrowie24h_od_15.12.2010.pdf) i np. jest gwarancja umawiania - do "zwykłego" lekarza - termin 1 dzień, do specjalisty 5 dni (nie wiem, na ile to prawda;P)
pakiet komfortowy, za 70zł chyba nie ma innych poza TSH badań tarczycy, na których mi zależy, bo co min. 2 miesiace bulę za nie;) i na pewno ma np. ograniczenie do 2 wizyt domowych (chyba w ciągu roku, musiałabym doczytać)
na tym linku co dałam od 4tej strony jest wymienione, co jest, w którym pakiecie...
a może inne macie godne polecenia? bo w końcu muszę sie zdecydować...
Najlepiej wspomniam Medocovera, ale mnie nie stać na zakres taki, który by mnie zadowalał.
Cocolinka - ja rozumiem, po przeczytaniu regulaminu (a nie tylko "reklamowej" strony), że przy tym maksymalnym pakiecie, tym za 100zł, ma się wszystko bez ograniczeń (http://www.mbank.pl/download/ubezpieczenia/OWU/SWU_Pakiet_Medyczny_Zdrowie24h_od_15.12.2010.pdf) i np. jest gwarancja umawiania - do "zwykłego" lekarza - termin 1 dzień, do specjalisty 5 dni (nie wiem, na ile to prawda;P)
pakiet komfortowy, za 70zł chyba nie ma innych poza TSH badań tarczycy, na których mi zależy, bo co min. 2 miesiace bulę za nie;) i na pewno ma np. ograniczenie do 2 wizyt domowych (chyba w ciągu roku, musiałabym doczytać)
na tym linku co dałam od 4tej strony jest wymienione, co jest, w którym pakiecie...
a może inne macie godne polecenia? bo w końcu muszę sie zdecydować...
Starające się:
Asiunia od sierpnia 2009 r.
makarena1 od września 2010 r.
korbitta od września 2010 r.
Agniuszka od marca 2011 r.
Cocolinka od maja 2011 r.
loca-daga od maja 2011 r.
Weronika-co-ma-bzika od maja 2011r.
Uaktualniłam listę dopisałam siebie i korbitte ;D
U mnie po weekendzie dobrze nie długo owu więc kolejne starania...
Asiunia od sierpnia 2009 r.
makarena1 od września 2010 r.
korbitta od września 2010 r.
Agniuszka od marca 2011 r.
Cocolinka od maja 2011 r.
loca-daga od maja 2011 r.
Weronika-co-ma-bzika od maja 2011r.
Uaktualniłam listę dopisałam siebie i korbitte ;D
U mnie po weekendzie dobrze nie długo owu więc kolejne starania...
Dziewczyny ja chodzę na NFZ od lat i sobie chwalę. Faktem jest, że za niektóre badania muszę płacić, ale to nie są duże pieniądze. Komplet badań kosztował mnie ok 200zł i tyle.... Jak słyszę , że ktoś płaci 200 zl miesięcznie za ubezpieczenie , tylko po to żeby sie lepiej psychicznie czuć i mieć wyniki online to sorka, ale dla mnie to głupota. Tak czy siak na wizytę się czeka... ja na pierwszą u gina czekałam 1,5 tygodnia.
Hejka,jutro robie 2 bete-a w czwartek wizyta u gin-wiec w czwartek ewentualnie nowy watek:),moze cos bedzie widac na usg :)))) i dowiem sie wiecej.Tak czytam,i własnie zastanawiam sie nad jakas przychodnia,by miec blisko i nie płacic za zadne badania.Po to mam skladki placone,by korzystac ze sluzby zdrowia.Juz wydalam 72zł na sama beta(a to juz dobra bluzka:) )ale gdzie??W srodmiesciu zapisac sie??Invikta???czy na kliniczna????
A co do mnie???Ja jestem indywidualnym przypadkiem zagadka.........od 2002 do 2008 probowalam zajsc w ciaze,pozniej byla przerwa,i od zeszlego roku juz,chyba maj do tego roku maja"szalelismy" az wkoncu tak z zaskoczenia totalnego zaszlam!Moze dzieki pani doktor???ZE wkoncu jakis lekarz zechcial zobaczyc moj pecherzyk??Moze to to??He he,albo to,ze wkoncu trafiony ten dzien :),albo moj organizm sobie prowadzil selekcje,bo to moj 2 partner zyciowy:),jakby nie patrzec-rok nam zajelo.
Co do autorki,ze ja na hsg nie stac w Invikta-jak dobrze zrozumialam........idz na kase chorych!!!!!!!Ja juz z ta mysla mialam wizyte 31 maja by wymusic skier na to,ale wyszlo inaczej.Mi zajelo 9lat by zobaczyc 2 kreski,nie rob tego błedu!!!!!!!mimo,ze ktos powie ci ze masz czas,bo młoda.....nie wiesz jak czas szybko leci-sama wiem po sobie.rob wszystko,by nie tracic tylu lat.