Widok

STARAJĄCE SIĘ CZ. XLV :)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zgodnie ze zwyczajem zakładam nowy wątek. U mnie potwierdzony 5 tydzień ciaży:)
Życzę Wam wszystkim szybkiego zafasolkowania i nowego wątku.
Powodzenia!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo jest wysoki progesteron :D a to dobrze po owulce ;)
(.)(.)chyba mi explodują :( ałaaa
Dlaczemu pierśniki muszą tak boleć czasem;/
Eulalia ale te plamienia brązowe masz od skończonej miesiączki?? Cały cykl???...możesz mieć zaburzenia hormonalne, ja miałam problem z progesteronem i plamiłam kilka dni przed samą @...wydaję mi się, że się nic nie stanie jak na wizytę pójdziesz za kilka dni, a ginek pewnie wyśle Ciebie na badania, może zrobi usg...
Ja piłam herbatę z liści malin w końcówce ciąży i nic mi nie dało, także to indywidualna sprawa. Jak byłam chora w ciąży to dostałam taki syrop dla kobiet w ciąży na przeziębienie PRENALEN i w jego składzie jest sok z malin.

No ja już lepiej się czuje, wczoraj takie bóle miałam, niech ta @ już się skończy...
no to i ja sie wypowiem w kwesti malin :)

ciaze donoszona- 40tyg- urodzony zdrowiutki szynek 9/10 punktow, dokladnie w wyznaczonym terminie :)

herbata z malin na okraglo- na poczatku ciazy, chyba w 8 tygodniu bylam tak chora, ze ledwie zylam i malo pluc nie wyplulam- malinki byly na okraglo.
natomiast od 36 tygodnia- czyli od kiedy uwaza sie, ze ciaza jest juz donoszona, lykalam tabletki z LIŚCI MALIN- naparow, herbatek itp bym nie zniosla, wiec wybraalm mniejsze zle- tabletki. nie wiem czy pomogly czy nie, ale o 4 odeszly mi wody o 7 w szpitalu juz 8cm rozwarcia a o 9 moglabym juz rodzic, z tym ze dostalam epidural i cala akcja sie spowolnila
to tyle historii malinek u mnie :)
w nastepnej ciazy tez mam zamiar brac te liscie- bo nie szkoda a moze ulatwia :)

ale tak jak pisala, ktoras z was- kazdy zrobi jak uwaza i jakie ma przeczucie- nic na sile.

Madziakin- rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora jest w ciazy i faktycznie polozne nie przychodza juz na pierwsza wizyte do domu. musiala isc do poloznych do szpitala.
A teraz co sobie przypomniałam to że na wywołanie porodu była mocna herbata z malin, ale trzeba było ją pić regularnie od któregoś tyg ciąży. A śmiem podejrzewać, że wypicie 2-3 herbat w ciąży w okresie przeziębienia, gdzie do herbaty doda się łyżkę czy dwie łyżki skoncentrowanego syropu z malin to chyba nie jest aż tak groźne, ale któż wie, tak czy siak LEPIEJ DMUCHAĆ NA ZIMNE. :)
gosik - jest tak, ze nic nei wiem... i pewnie znajdziesz zwolenniczki/zwolenników jednej i drugiej strony...
ale masz racje, trzeba się "wgryźć" w temat...
no to ja już się przyznaję, że nic z tego nei rozumiem jak to w końcu jest z tymi malinami, owocami i liśćmi :) :P
żeby Wam jeszcze bardizej zakręcić z malinami, napiszę co słyszałam - od koleżanek cieżarnych

a) nie wolno malin, bo mają działanie skurczowe
b) działanie skórczowe ma coś tam, co występuje w LIŚCIACH malin (nie w owocach) i też trzebaby duuuużooo tych liści naparzyć (zrobić b. mocną herbatę z liści), by zadziałały skórczowo

obie koleżanki ciąże donosiły (ta z pkt b nawet dwie), obie podobno usłyszały to od swoich lekarzy - w mniej więcej tym samym czasie (różnica chyba pół roku między ich dziećmi)
Mutti mam konto online w invikcie wklejam Ci parametry bety bo musiałam robić wynik przed leczeniem :)

Wartość referencyjna
B-podjednostka gonadotropiny kosmówkowej (B-HCG)
Kobiety przed menopauzą: < 1.0
Kobiety po menopauzie: < 7.0

Kobiety w ciąży:
3 tydzień: 5.8 - 71.2
4 tydzień: 9.5 - 750
5 tydzień: 217 - 7138
6 tydzień: 158 - 31795
7 tydzień: 3697 - 163563
8 tydzień: 32065 - 149571
9 tydzień: 63803 - 151410
10 tydzień: 46509 - 186977
12 tydzień: 27832 - 210612
14 tydzień: 13950 - 62530
15 tydzień: 12039 - 70971
16 tydzień: 9040 - 56451
17 tydzień: 8175 - 55868
18 tydzień: 8099 - 58176 metoda ECLIA

Więc jak sądzisz wyjdzie czy nie?? :D :) :)
Gosia z tego co poczytałam to test ciążowy wykrywa stężenie hcg powyżej 25 jednostek, a w 3 tyg ciąży w organiźmie jest od 5 jednostek, czyli nie wyjdzie nic. :( Zastanawiam się nad betą, czy wyjdzie już prawidłowy wynik.
no jak widać...co lekarz to opinia :)
Sprawa do własnego wyboru :)

Mutti ja w pracy....właśnie jestem w trakcie @ czyli ostatni cykl bezowocny....ale kolejny przed nami i muszę przecwiczyć mojego Męża heheheh :D
A Ty Kochana kupuj ten test bo jestem bardzo ciekawa :) nie ma na co czekac :D
eehmm , ja piłam dużo. tak jak kazał ogólny i gin... ale co lekarz to inna opinia.

Gosia o kurczę to naprawdę nie wiedziałam. Wszędzie na forach piszą o tej herbacie z malinami, ale pewnie nikt nie wgłębił się w temat.

A co u Ciebie słychać? W domku siedzisz czy w pracy?
Aga odpisałam :)
Mutti mi lekarz niedawno (jak powiedziałam, że się staramy a byłam chora i miał mi zapisać antybiotyk) kategorycznie zabronił soku z malin i jakichkolwiek w ogóle malin! powiedział, że w malinach są związki, które działają jak aspiryna czy coś (w każdym bądź razie działają tak, że się pocisz) i może to powodować problemy (środek teratogenny w I trymestrze) tym bardziej, że nie zawsze kobieta wie, że jest w ciąży. odradzał mi w każdym bądź razie kategorycznie. od tego czasu nie piję herbaty z malinami :)

Ale ile w tym prawdy to nie wiem :)
tekla - GRATULACJE:):):)

gosik - odpisałam, mam nadzieję, ze w miarę przejrzyście, w razie czego "czepiaj się" tego, co nie zrozumiałe

eualia - tak jak dziewczyny pisały - idź do gina... testy nie zawsze wychodzą pozytywne pomimo ciąży
Marti syrop z cebuli,miodu,czosnku i cytryny, a na noc herbata z malinami. :)

Gosia z jednej strony się nie nastawiam a z drugiej powoli wkręcam, bo nigdy od owu nie bolał mnie brzuch i cycki 1,5 tyg przed okresem. Hmmm. Hmmm.
Marti mi ginekolog pozwolił cholinex, ale i tak nie brałam. tylko tantum verde + łóżko i szybko minęło. zaliczyłam 2 czy 3 przeziębienia w I tr.

nie brałabym na twoim miejscu cholineksu szczególnie. lekarka mojej koleżanki kategorycznie zabroniła jej nawet kropli do ucha które zawierają podobny związek... ale o tantuum verde nie mowiła najlepiej chyba domowe metody-miód imbir i cytryna.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry