Widok
Madziakin to oddaj nam trochę lata, na daną chwilę jesteśmy w szoku, nawet możemy zapomnieć o grillu wieczorkiem, bo zimno i często pada, ale częściej wieje:(((( My mamy plaże, ale tam to chyba bym nam głowy pourywało, czasami jak słonko przygrzeje to jest fajnie, ale zawsze maj był czadowo ciepłym miesiącem a teraz to nie wiem co się dzieje
No fakt,tyle lat.ale co za ironia losu-tyle lat nic!!!!!!!!I teraz przypilnowalismy miesiac-kiedy owu(dzieki testom,i pani doktor) i bum!!!!Przez ostatni czas mowila,aby do 30 sie udalo :),by na moje 30 urodziny miec i prosze-jak na zawolanie!!!!W lutym malenstwo a w marcu 6 mam urodziny :)moje 30 :)
no mam nadzieje,fakt-predzej w 2 strone jak na lepsza
9jesli juz sa pomylki),ta nasza sluzba zdrowia zostawia wiele do zyczenia.wczoraj na Walowej pani w rejestracji nawet nie probowala szukac ich ksiegi cen badan laboratoryjnych.a ta dzis znowu nie mogla znalezc cennika na beta.chociaz jutro rzekla ,ze poza kolejka mi zalatwi zaplate-bo niestety bez KP nie ma co isc do laboratorium,przed praca zrobie-wynik pewnie jutro.Planowalam lato na plazy,opalenizne super:),kupilam rower niedawno nawet a teraz bedzie stac,bo boje sie jezdzic do pracy,czy aby to nie zaduzy wysilek..
9jesli juz sa pomylki),ta nasza sluzba zdrowia zostawia wiele do zyczenia.wczoraj na Walowej pani w rejestracji nawet nie probowala szukac ich ksiegi cen badan laboratoryjnych.a ta dzis znowu nie mogla znalezc cennika na beta.chociaz jutro rzekla ,ze poza kolejka mi zalatwi zaplate-bo niestety bez KP nie ma co isc do laboratorium,przed praca zrobie-wynik pewnie jutro.Planowalam lato na plazy,opalenizne super:),kupilam rower niedawno nawet a teraz bedzie stac,bo boje sie jezdzic do pracy,czy aby to nie zaduzy wysilek..
Prywatny nie moze dac zadnego skierowania na bezpłatne badania, tylko ze ja chodze na NFZ i powiedziala ze nie moze :/
Ja byłam zadowolona z mojej doktor, dr Elghaby... niestety teraz pracuje tylko w Starogardzie Gdańskim, wiec odpada... i teraz chodze do innej...
28 zł za jedno pobranie czy dwa? bo ja 30 za dwa pobrania płaciłam w Akademii Medycznej
Ja byłam zadowolona z mojej doktor, dr Elghaby... niestety teraz pracuje tylko w Starogardzie Gdańskim, wiec odpada... i teraz chodze do innej...
28 zł za jedno pobranie czy dwa? bo ja 30 za dwa pobrania płaciłam w Akademii Medycznej
Powiem szczerze że ja jestem tak jakoś negatywnie nastawiona do lekarzy na NFZ. Ostatnio poszłam do gina na książeczkę niby fajnie bo z USG ale najpier się wkurzyłam że spuźniła się godzinę, puźniej tylko pisała miałam wrażenie że nie bardzo słucha co do niej mówie. A gdy chciałam aby na badania mi dała bo staamy się o dzidzie to do mnie że jak nie będzie efektów przez półroku to wtedy się zastanowimy. A gdy chciałam aby dała chociaż na TSH bo miałam duże wahania w ciąży i lepiej sprawdzić to mi powiedziała że nie jest endokrynologiem :-( porażka. Wyszłam zniesmaczona, a dodatku powiedziała do mnie że widać że jestem w trakcie owulacji, czyli dobrze a co dziwne następnego dnia dostałam okres. Pocieszę się że poszłam do lekarza ogólnego jak byłam chora i poprosiłam to mi dała na większość badań. Musiłam w zasadzie tylko prolaktyne zrobić ( NCM na świętokrzyskiej 28zł więc nie drogo). Ale ogólnie jestem zniesmaczona do państwowej służby zdrowia, jeszcze nigdy nie byłam potrwktowana tak aby być zadowolonym przynajmniej u gina
No Kobitki abyśmy za rok miały problem jak świętować ten dzień z dziećmi :D
Lekarz ogólny nie może dać skierowania na prolaktynę bynajmniej kiedyś tak było jedynie ginekolog "państwowy"
Ja jestem z poza trójmiasta i chodziłam do ginekologa z NFZ, koszty tego wszystkiego są ogromne wizyty + badania = dobry wózek :D
Lekarz ogólny nie może dać skierowania na prolaktynę bynajmniej kiedyś tak było jedynie ginekolog "państwowy"
Ja jestem z poza trójmiasta i chodziłam do ginekologa z NFZ, koszty tego wszystkiego są ogromne wizyty + badania = dobry wózek :D