Widok

STARAJĄCE SIĘ CZ. XLV :)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zgodnie ze zwyczajem zakładam nowy wątek. U mnie potwierdzony 5 tydzień ciaży:)
Życzę Wam wszystkim szybkiego zafasolkowania i nowego wątku.
Powodzenia!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej babeczki. tak się zastanawiałam czy dołączyć do Was już. Starania zaczynamy od tego cyklu, wcześniej nie zabezpieczaliśmy się ale uważaliśmy no i się udawało. Jednego bobasa już mamy więc myślimy o następnym zobaczymy jak nam pójdzie, o pierworodnego staraliśmy się 2,5 roku więc mam nadzieję że tym razem pójdzie szybciej :))
tekla28 - GRATULUJE!!!
I kolejna 30-tka nas opuszcza.
Dziewczyny łączmy się :-))))))
Hej dziewczyny.
Dzis upał znowu ... uff...... i do 17 w pracy. Gardło jeszcze boli ale leczę się herbatami z cytryną. Kawę ograniczam , nawet mi ostatnio nie smakuje....

Madziakin- Londyn- to można pozazdrościć -ja nawet nie byłam:(
Mam wrażenie , że w Polsce taka bieganina a tam spokój. Jak samopoczucie?
Cocolinka - witaj:)
Trzymam kciuki za krótsze starania.
A w jakim wieku macie malucha?

Tekla... no ja czekam na Twój wątek... no czekam... ;P
Hej dziewczyny jakie testy owu najbardziej polecacie? chodzi mi o firme. Czy kupowane przez allegro sa wiarygodne?? ktos moze to sprawdzil ? ;)
Witam wszystkie staraczki, miałam już do Was dołączyć miesiąc temu ale jakoś nasze starania z mężem spadły na drugi plan i odpuściłam a teraz mam problem i chciałam się Was poradzic. Z góry uprzedzam że w przyszłym tyg. mam umówioną wizyte u swojej gin:)
Mianowicie poprzednie 3 cykle miałam stymulowane (piękne owulacje -2, 3 pręcherzki z których przynajmniej jeden na100% pękał, co miałam potwierdzone monitoringiem), niestety na jednym z jajników zrobiła mi się torbiel, która dała mi popalić bo miesiączki były okropnie bolące... lekarze nawet sugerowali torbil czekladową. Ku mojemu zaskoczeniu w tym cyklu miesiączka przyszła z 2 dniowym opóźnieniem, bez bólu, dość skąpa w porównaniu z tym co miałam i do tego zamiast 7 dni trwała niecałe 3! dla mnie szok i ogromne zadowolenie tylko zaczeło mnie zastanawiać co może być przyczną takiej zmiany. Zwłaszcza że poprzednie miesiączki były takie że musiałam brać wolne w pracy bo z bólu prawie mdlałam a teraz nawet obyło się bez tab. przeciwbólowej....
Teraz od paru dni nie mam apetytu(nawet moja ukochanąkawe jak zrobię muszę wylać) i zdarzyło mi się pare razy zwymiotować... podbrzusze strasznie ciągnie a jajniki czasem zakłują mocniej...
Dodam że pierwszy raz przed miesiączką prawie w ogóle nie bolały mnie piersi. Podczas poprzednich cykli dotknąć mężowi się nie dałam;)
Nie wiem czy to upał, czy torbiel mogła mieć na to wpływ? Może powinnam zabadać hormony? tylko jakie?
prolaktyne mam po obciążeniu podwyżzoną i biorę bromek od kilku miesięcy, tarczyca ok, fazę lutealną wspomagam luteiną. Nie mam pomysłu na to czym taka zmiana może być spowodowana. W tym cyklu odstawiłam wszelkie tabletki bo szykowałam się do laparoskopii. Teraz się martwie że coś się tam znowu dzieje i będzie trzeba zabieg odłożyć.
Czy to może infekcja?? przed tą miesiączką 3 dniową miałam lekkie upławy.
za wszelkie podowiedzi co to może być będe wdzięczna- wiem bo czytam Was codzennie i wsztskim kibicuje że zacie odp. na prawie wszytskie pyt. a ja chciałabym się jakoś przygotować do wizyty.
kasiaW - a przed tą "dziwną" @ miałaś owulację? Bo może cykl był bezowulacyjny i wtedy najczęściej @ jest dużo fajniejsza (w odczuciu bólu - podobnie jak przy pigułkach anty)
Czy jest szansa, że jednak zaszliście w ciążę? Pierwsze miesiace po zajściu może pojawiać się lekkie krwawienie - tak jakby z rozpędu - w terminach miesiaczkowych
AgaB owulację miałam (cykl monitoroway, podany pregnyl)
szansa jest bo przytulaliśmy się z mężem ale tylko jeden raz wiec nie chce mi się wierzyć że jak wcześniej się nie udało to teraz "zaskoczyło" po jednym razie....
miesiączka zaczeła się najpierw lekkim plamieniem, pożniej było dużo śluzu zabarwionego krwią, w nocy w ogóle nic, zaczeła się w niedziele rano a skończyła we wtorek po południu.... i do teju pory nic... nawet plamienia nie ma które zawsze pod koniec misiączki miałam ... uważam że krwawienie w porównaniu do tego co miałam bylo lekkie ale na ciąże chyba jednak nie.. w sumie gdyby nie względy hignieniczne pewnie jedna podpaska by na dzień straczyła...
czy infekcja może mieć wplywa na wygląd miesiączki?? może to jakieś zatrucie a ja popadam w paranoje??
Pozatym piersi w ogóle mnie nie bolały jak miało to miejsce dotychczas, za to kręgosłup bardzo..... chyba mi się coś poprzestawialo;)
ja bym zrobiła test... potem szukała innych przyczyn...
nie chce się nakręcać, pozatym uważam że i tak nam się nie udało bo specjalnie się do tego nie przyłożyliśmy w tym cyklu;). Poczekam do wizyty, no chyba że będzie mnie dalej mdlilo i będe wymiotować to żeby wykluczyć ciąże zanim sięgne po apteczke z lekami zrobie test.
Bardziej zastanawia mnie czy infekcja przed miesiączka może mięć na nią wpływ?
Kasia W infekcja jak najbardziej może miec wpływ. Ale jak bolą Cie plecy ja bym poleciała po test do apteki....
oj ja też bym szybko test zrobiła.

nie nastawiaj się, ale zrób test (chociażby, by mieć pewność, jakimi lekami mozesz sie w razie czego ratować)

jak poczytać ten wątek to zobaczysz, że tesula też "tylko raz" się przytulała z mężem;) a teraz tylko czeka na potwierdzenie przez testy z krwi;P
wystarczy jedno przytulańsko, tylko we właściwym czasie:D
:) tylko jak wytłumaczyć fakt że piersi w ogóle nie bolą?? wcześniej miałam takie PMS że piersi na tydzie przed bolały strasznie a teraz nic... a podobno w ciąży ból piersi jest jedną z pierwszych jej oznak.
Chyba infekcja namieszała.... bo przed miesiączką miałam uplawy, a że mam stan przedcukrzycowy to na tego typu infekcje wyczytałam że jestem bardziej narażona(chociaż to pierwsza infekcja od dobrych kilku lat)
Dziekuje Wam dziewczyny za szybką odp:)
Mam jeszcze pytanie czy jak wcześniejsze cykle miałam stymulowane to takie leki (clo) mają długoterminowe działanie?? bo wtym cyklu nie biore nic a od tej miesiączki boli mnie podbrzusze i jajnik kłujeo. Jakby na owulacje.....
kasia mnie nie bolaly. przynajmniej nie bardziej niz przed okresem.
no zrób test no ;)

Hejka dziewczyny:) Postanowilm do Was dołączyć;) Wprawdzie my tak na powżnie staramy się pierwszy cykl, jednak rozczarowanie było ogromne jak @ przyszła:/z jednej strony to fajnie, bo jest jeszcze czas(chciałam majowego dzidziusia:P), ale to oczekiwanie jest straszne:(
:) jak zrobie napewno dam znać. Chociaż wiem że na dwie kreseczki będe musiała jeszce poczekać.
Dziekuje za odpowiedzi:) czytam Was naprawde codziennie i to od kilku wątków:) i trzymam za Was wszystkie kciuki:)
pozdrawiam serdecznie
Witamy witamy ! :) owocnych starań :):)
GRATULUJE KOLEJNEJ PRZYSZŁEJ MAMUSI !!!!!!!!!!!!!! oby było wasjak najwiecej =]

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry