Widok

STARAJĄCE SIĘ CZ. XLV :)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zgodnie ze zwyczajem zakładam nowy wątek. U mnie potwierdzony 5 tydzień ciaży:)
Życzę Wam wszystkim szybkiego zafasolkowania i nowego wątku.
Powodzenia!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aga sprawdz z tym pęcherzykiem graffa, proszę i daj znać :)
Ale napisalam,jak nie Polak he he :)
bo nie wiem czy bede wiedziala patrzac na wynik stwierdzic ciaze :)
Jesli odbiore wynik,pomozecie mi zinterpretowac te jednostki,bo nie skontaktuje sie z nikim,chyba ze telefon do poloznej by wyjasnila.......wtedy ewent nowy watek.
Dziewczynki,jutro odbiore wynik beta-dzis nie dalam rady.Dzis juz fajnie sie czuje,bole brzuszka ustaly,a wczesniej ratowalam sie nospa.Ale mialam niemile zdarzenie dzis w pracy,o 15.35 okolo.Uderzylam sie w łokiec tak,ze az ciemno mi sie zrobilo w oczach!Ocknelam sie na podlodze,z bolem glowy od uderzenia,byalam sama akurat,nie wiem czy to byly sekundy czy minuty,czulam jakbym spala ale po bylo juz mi gorzej,zaczelam plakac z przerazenia itp.Nie bylo to miłe.Mam nadzieje,ze ten upadek nie zaszkodzi mi.
dziewczynkę bym chciała, ale mój to taki synuś mamusi że mogłabym drugiego takiego mieć :)))
Jakby nie było już nie wyjdzie rok po roku... :( rocznikowo to zawsze będzie 2 lata różnicy. Oj damy radę :) zobaczysz jak fajnie będzie :D Teraz zmiana ja będę mieć chłopca a Ty dziewczynkę ;)

Nie no co ma być to będzie, żeby tylko zdrowe było
madziakin przyda się przyda :))

weronika ja jakoś nie chciałam rok po roku i nadal jakoś ciężko mi to ogarnąć, no ale zobaczymy jak będzie, będę się martwić później jakby co :)))
Cocolinko jedziemy na tym samym wózku :D Moja Iga ma w sierpniu pierwsze urodziny. Staramy się a raczej nie uważaliśmy odkąd Iga miała 3 miesiące teraz to dopiero intensywnie się staramy testy owu i wszystko i nie wychodzi :( Ale mam nadzieję że ten cykl będzie dla mnie szczęśliwybo do mojego powrotu do pracy coraz bliżej a nie chcę wracać, zawsze chciałam mieć dzieci rok po rok niestety nic z tego nie wyszło. Zależy mi na jak najmniejszej różnicy wieku.
Cocolinka życzę szybkiego zajścia:)

Aga ale Ty masz wiedzę;)
Marti a mi się wydaje na odwrót... tutaj wszyscy są mega zabiegani, w Londynie jest mnóstwo ludzi z każdej strony świata... wszyscy w ciągłym biegu, zatłoczone metra, autobusy, korki.. ja akurat mieszkam w samym centrum dlatego tak to odczuwam bo na obrzeżach jest spokojnie. Jak jestem w Polsce to mi się wydaje że tam tak spokojnie:) ojj jak tęsknię;( ale na pewno jakbyś przyjechała tutaj na urlop to byś inaczej to postrzegała byś myślała że jest fajnie i spokojnie, tak już jest:)

czuję się dziś nie najlepiej... nie spałam prawie całą noc, było mi strasznie nie dobrze i miałam straszne bóle brzucha... rano oczywiście czułam się bardzo zmęczona i cały dzień zresztą jakaś bez sił jestem.. ale mam nadzieję,że jutro będzie lepiej:) a jak Ty się czujesz???
Ok, dziewczyny, jeśli któraś jest zainteresowana wykładem:
"Schorzenia mające wpływ na cykl i płodność." (Robert Nitkowski – lek.med. spec.ginekolog) to mogę wprowadzić.
Bedzie w sobotę w godz 9:00 – 10:15 (zazwyczaj się przeciaga) w Gdańsku-Oliwie, koło katedry.

Jesli któraś jest zainteresowana, to proszę o info na priva - umówimy się, żeby razem wejść...

Jest to w ramach kursu dla nauczycieli NPR, jest mozliwość np. podczas przerwy, porozmawiania z ludźmi, którzy od lat "siedzą" w temacie
Ale wszystko na priva, żeby nie zaśmiecać tutaj;)
"zaraz po"
musiałabym sprawdzić, ile czasu powstaje ciałko żółte z pęcherzyka graffa - bo to ono podwyższa nam progesteron, który odpowiada za podwyższoną temperaturę - wtedy powiedziałabym dokładnie

tylko... mierzymy temperaturę raz na dobę, więc w przypadku, ze owulacja byłaby rano (powiedzmy 2 h po wstaniu), to temperaturę zanotujemy dopiero następnego dnia...

i jeszcze ważna uwaga - w ciagu 24h od uwolnienia pierwszego jajeczka mogą być uwalniane kolejne (stąd np. ciąże wielojajowe) - jednocześnie dojrzewa więcej pęcherzyków Graffa, więc intensywne starania warto przełuzyć jeszcze ze dwa dni po wzroście temp.

jajeczko jest zdolne do zapłodnienia przez 6-12 godzin (niezapłodnione żyje dłużej do 24h, ale już jest za bardzo "flakowate";))

w sobotę u nas na kursie ma być wykład z lekarzem ginekologiem o problemach z cyklami, owulacją itp. wysłałam zapytanie, czy wykład bedzie otwarty - jak nie, postaram się chętnym później zreferować;) na razie mam problem i nie mogę zalogować się na pocztę, by zobaczyć, jaka odpowiedź...
AgaB
ile czasu po owulacji obserwujemy skok temperatury?
aa no i myślę o starankach tak do sierpnia, żeby maluch się urodził ewentualnie najpóźniej w maju, mam synka z lipca i jak pomyślę o tych upałach i brzuchu wielgachnym i poród przy 40stopniach to wolę poczekać do przyszłego roku :D
AgaB no nasz maluch to taki naprawdę maluch :) niedługo roczek będzie mieć :D tylko na tyle na ile znam siebie jak teraz wyjdę z pieluch to później nie dam się w to wrobić drugi raz :)) więc albo teraz albo będę miała jedynaka więc wyszło że teraz :)
Z jednej strony nie chce mi się wierzyć że teraz uda się szybko więc od tak na luzie podchodzimy do tego, poza tym jestem po cc więc im dłużej nam zejdzie tym niby lepiej dla organizmu :)
GRATULUJE KOLEJNEJ PRZYSZŁEJ MAMUSI !!!!!!!!!!!!!! oby było wasjak najwiecej =]
Witamy witamy ! :) owocnych starań :):)
:) jak zrobie napewno dam znać. Chociaż wiem że na dwie kreseczki będe musiała jeszce poczekać.
Dziekuje za odpowiedzi:) czytam Was naprawde codziennie i to od kilku wątków:) i trzymam za Was wszystkie kciuki:)
pozdrawiam serdecznie
Hejka dziewczyny:) Postanowilm do Was dołączyć;) Wprawdzie my tak na powżnie staramy się pierwszy cykl, jednak rozczarowanie było ogromne jak @ przyszła:/z jednej strony to fajnie, bo jest jeszcze czas(chciałam majowego dzidziusia:P), ale to oczekiwanie jest straszne:(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry