Widok

STARAJĄCE SIĘ CZ. XLV :)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zgodnie ze zwyczajem zakładam nowy wątek. U mnie potwierdzony 5 tydzień ciaży:)
Życzę Wam wszystkim szybkiego zafasolkowania i nowego wątku.
Powodzenia!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mieliśmy się starać od kwietnia, ale pochorowałam się i zaczęliśmy na serio w maju 2011

tylko nie wiem, czy taka lista nie będzie dołująca dla długo-dystansowców...
Staraczki:

Agniuszka od marca 2011 r.
Asiunia od sierpnia 2009 r.
Cocolinka od maja 2011 r.
loca-daga od maja 2011 r.
makarena1 od września 2010 r.

loca mam nadzieję że Ty, ja już jednego malucha mam, poza tym zaczęłam się zastanawiać czy to dobry pomysł z drugim dzidziusiem. Czy damy radę finansowo i do tego opieka nad dwójką brzdąców.
My staramy się od września 2010 w międzyczasie stracilam ciaze i teraz staramy sie znowu. A podgląduje Was od dawna ;)
mnie możecie wpisać na liste staraczek :) my staramy sie oficjalnie jakoś od marca 2011
Loca-daga od maja 2011 :)

Cocolinka, ciekawe kto pierwszy ; ja czy Ty ;)??
no ja też czekam na nowy wątek

Staraczki:

Asiunia od sierpnia 2009
Cocolinka od maja 2011

kogo jeszcze dopisać ??
hello, co z nowym wątkiem? Tekla ociągasz się. szybko zakładaj nowy XLVI

Gratuluję.
jeśli ktoś chciałby mnie dopisac do listy starających się to ja staram się od sierpnia 2009.
no właśnie chyba cisza jakaś bo nie mogłam znaleźć wątku :)
ale cisza. czy przeoczylam nowy watek, czy cos mnie omineło?

tekla gratulacje :) nowy watek prosimy!

mi dzisiaj mama dala rade- mysl, ze nie chcesz byc w ciazy, bo ci nie zalezy, bo plany popsuje itp zle historie to napewno sie uda. no w tym miesiacu to napewno nie- chyba ze przywiozlam juz dzisziusia ze soba, ale chyba marne szanse :( w maju mam komunie mojego brata/chrzesniaka i bede musiala do polski jakos przyjechac- albo sama w ciazy, albo juz rozpakowana. takze moje plany musza jakos nabrac tempa realizacji lub wstrzymania... ah zobaczymy jak to bedzie, bo narazie to strasznie za mezem tesknie, a do tego synek chory.
wiesz na tych moich jest napisane że można łykać od początku ciąży jednak moja ginka powiedziała że absolutnie nie.
to lepiej się wstrzymaj i łykaj sam kwas foliowy na razie zobaczysz co Ci powie Twój lekarz, tamte moje też są wielkie hihih:)
Moje tabletki sa rozowe i wielkie prawie jak czopek:)))))))))))))))))))),nie ma ulotki,na kartoniku nic nie pisze od kiedy łykac.
U uuuu ja nie wiedzialam,ze od 12tyg,wzielam dzis 1 tabletke.To nie bede brac,ja raczej nie zauwazylam od ktorego tyg nalezy.....Falvit,dla kobietw ciazy i karmiacych.Wstrzymam sie z wszystkim do 9czerwca,i wtedy tez zaloze nowy watek:)
no widzisz teraz już wiesz:) masz troskliwego męża, to dobrze:) mój też mi niedawno pobiegł do sklepu kupić blender żeby robić koktajle z owoców, pychotka, szczególnie w lato:) a jakie witaminki kupiłaś??? już łykasz??? ja brałam kwas foliowy jeszcze podczas starań, później gdy okazało się że jestem w ciąży kupiłam sobie femibion to witaminki i kwas foliowy w jednym, jest napisane że dla kobiet starających się i w ciąży więc zaczęłam brać, gdy powiedziałam to mojej gince to dostałam zje.... powiedziała że do 12 tygodnia pod żądnym pozorem żądnych witamin nie można łykać tylko sam kwas foliowy że za dużo witamin jest gorsze niż niedobór że później jakieś powikłania mogą być czy wady serduszka... powiedziała że po 12 tygodniu dopiero można mimo to że jest na opakowaniu napisane inaczej... więc na razie łykam tylko kwas foliowy.
Ja juz tez lepiej sie czuje,wzielam sie za sprzatanie:),mieszkanie lsni,okna pomyte,podłogi :)pranie.Normalnie jestem dumna z siebie.Teraz juz wiem dlaczego tak spac mi sie chcialo z 2 tyg temu,dlaczego czulam bole podbrzusza jak na @ a jednak nie przyszla:).Troszke poczytałam,za kilka tygodni bedzie to juz fasolka dopiero:),moze za 2:). Moj mi juz podsuwa koktajle z truskawek,zacznie mi soki warzywne serwowac,warzywa....Kupilam dzis witaminy dla kobiet w ciazy :),kupilam bluzke fajowa-ale juz mysla,by brzusio zmiescil sie:)
Marti mi też na sam koniec został katar tylko ale po paru dniach ustąpił więc Tobie pewnie też przejdzie niedługo:) Ja dziś w miarę dobrze się czuję, wolne od pracy to mogłam dłużej pospać:)
Wizyta na 16 czerwiec. Nie czuję się najlepiej, jakoś od 14 głowa mnie boli i leże... Do tego mam katar-ale nic nie biorę-mam nadzieję ze sam przejdzie.
Ja 9 czerwca bede cos wiedziec wiecej,dlatego sie nie udzielam za bardzo.Nie wiem kiedy mi wypadnie termin,czy styczen czy luty.:)
a kiedy masz następną wizytę??? jak już będziesz znała termin to zrobimy listę, mam nadzieję,że niedługo więcej dziewczyn dołączy żebyśmy mogły se tam pisać o naszych ciążowych sprawach no ten wątek dla naszych starających się koleżanek jest:)))
No wątek widziałam i faktycznie chyba tylko my jesteśmy. Parę dziewczyn na forum tez pisze , że jest w ciazy, ale jakoś nie chcą dołączyć. Ja sama nie wiem jaki będę mieć termin porodu ...ale według kalkulatora ostatniej miesiączk wychodzi styczeń.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry