Widok

STARAJĄCE SIĘ LI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W związku z licznymi naciskami zakładam nowy wątek :)

Wczorajsza (pierwsza po urlopie mojej lekarki i długo wyczekiwana) wizyta była dla nas totalnym zaskoczeniem...Dostaliśmy od Boga niesamowity dar!! Nosimy pod serduszkiem dwa nowe serduszka :) Maluszki są jednojajowe :) Jeden jest "wzrostu" 0,65cm a drugi 0,68cm. Serduszka mocno biją :) Oddajemy się w opiekę Najwyższego i w nim pokładamy nadzieję na szczęśliwy bieg wydarzeń.. :)

Życzę wszystkim szczęśliwego i owocnego zakończenia najbliższych cykli :)) trzymam kciuki!!!!

A teraz AgaB zakładaj swój wątek :P :P :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
z pierwszym dzieckiem sie udało za pierwszym razem, myslałam, że tak po prostu mamy i za drugim razem też sie uda.... no nic, do trzech razy sztuka. Po @ zaczyna się 3 miesiac starań.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bimka :((

ja nadal bez @..ale nie nastawiam sie juz na nic..jutro test..pewnie neg..no coz..dlaczego mialoby sie akurat nam udac za 1 razem? pewnie sie nie uda..

wiecie jak tak tu pisze,ale w glebi serca mam wielka nadzieje,ze jednak sie uda..ehh..

snilo mi sie,ze moja siostra urodzila blizniaki 2 dziewczynki, a mial byc 1 chlopiec:-)
Hej dziewczyny

tak poczytuję Was wątek bo rok temu byłam w podobnej sytuacji (ani moja gin ani endokrynolog nie dawały mi szybkiej szansy na poczęcie dzidzi - min pół roku kuracji - za wysoka prolaktyna, za niski progesteron...) Jak się okazało pomogły dwa tyg bezstresowych wczasów i jestem już mamą 3 tygodniowej Julci:)

Także nie poddawajcie się i podchodźcie do tego na luzie, stres skutecznie blokuje najpierw poczęcie a później poród (no i skończyło się CC;)

POWODZENIA
pyszotka jak coś to ja mam recepte na dostinex, dostałam na 6 tabletek,ale zdążyłąm wykorzystac tylko 1. Jak byś chciała to pisz na priva:)
pyszotka , wg mnie nic sie nie stanie, wkoncu jak mialaś zrobic badania to tez nie w czasie branie leków, tylko po.. zeby sprawdzic, czy zadziałały...

Bimka :(
no i dostałam @
:( :( :(
AgaB zgadzam się z Tobą, że Weronice o to chodziło:)

moja ginka mówiła, że łykać tylko kwas foliowy, a czasami organizm musi odpocząć nawet od tego...nam się udało jak odstawiłam wszystkie leki, nawet kwas
nulka ja tez miałam po 3-mc iśc na badania w nowym cyklu,ale nie nadszedł w terminie,czyli miałbyć w poniedziałek.I teraz jeszcze dałam sobie z tydzień,bo wizyte mam 12 wrzesnia.Czyli jak zrobie przerwe jeden tydzień to się nic nie stanie???
Kurde to już sama nie wiem co robic brac dalej czy nie?
Ja tez brałam Dostinex 3 mce , po tym czasie po 2 tygodniach na poczatku cyklu zrobilam badania, wyszly prawie w normie i lekarka powiedziala, zeby juz nie brac... a brałam chyba najniższa dawke 1/4
I tez słyszałam, zeby Dostinexu nie brac w ciąży

Kurcze zastanawiam sie nad tym pakietem co AgaB, tylko ze ja chodze na NFZ,a podstawowe badania sa bezpłatne... dodatkowo dojdą ze 2 usg prywatnie no i te badania...
A w tym pakiecie są jakies limity ? czy np można co miesiac chodzic na usg plus podstawowe badania krwi ? a usg 3d/4d tez wchodzi w pakiet ??
Ide poczytać ;)
Pyszotka, w ciazy prolaktyna jest automatycznie wydzielana poniewaz jest odpowiedzialna za Twoj pokarm, nie ma potrzeby jej stymulowac dodatkowo. Dostinex jest niewskazany w ciazy
Jedno "ale" - ostatnio zmieniły się zasady i może okazać się, ze lekarz-nie specjalista danej dziedziny nie wystawi ci recepty na lek "specjalistyczny" jeśli nie będzie miał kartki od lekarza specjalisty, ze własnie tymi lekami jesteś leczona

Niestety, ja spotkałam się z murem nie do przeskoczenia w przypadku mojego euthyroxu - żaden z lekarzy (a do kilku próbowałam) nie chciał mi wystawić recepty na lek, który biorę od jakiś 10 lat... Mimo iż mają w swoich kartach zapisane, że go biorę...
Dzięki Kochane jesteście wielkie wiedziałam,że mogę na Was liczyć :-) Czyli muszę złapać jakiegos lekarza przed wtorkiem i poprosić o receptę,a czemu nie mozna brać dostinexu w ciąży???Podobno w pierwszym trymestrze powinno sie brać,żeby nie poronić jak się miało problemy z prolaktynom???
lekasz ogolny twoj rodzinny moze tobie przepisac te leki..moj mi kiedys przepisal taby anty..bo mi zabraklo a moj gin byl na urlopie:P

wiec biegnij do swojego rodzinnego:-))
tak, najmniej to 1/4 na tydzien :)
pamietaj tez o tym, ze w przypadku jesli okaze sie, ze jestes w ciazy to automatycznie przerywasz juz branie Dostinexu :)
Ja czekam do wtorku na @, ale mam objawy wskazujące na to, że się pojawi :( chociaż mam cień nadziei, bo od trzech dni jest mi ciągle niedobrze, prawie nic nie jem (czuję obrzydzenie), ale nawet jeśli, to raczej za wcześnie na taki objaw ciąży. Korci mnie, żeby zrobic test, ale to chyba bez sensu na 4 dni przed spodziewaną @...
tripgirl a powiedz Mi Kochana najniższa dawka to 1/4 ? Czyli muszę polecieć do kogoś po receptę,a potem na kontrolę w normalnym wyznaczonym terminie... Bo Moja gin ma urlop i wraca dopiero 12 września dlatego nie mam się jak z Nią skonsultować... Kurde ciężko teraz z terminami u gina wszyscy chyba chcą mieć dzidziuśka :-)
Pyszotka ja bralam Dostinex i jak moja prl zeszla do normy to nie przerwalam leczenia tylko zeszlam do najnizszej mozliwej dawki na podtrzymanie tego wyniku
pyszotka - nie masz możliwości zadzwonienia do przygodni/gina? nawet jakby miał być "obcy" - na podstawie karty moze coś by powiedział...
kochana... dlatego ja przeliczyłam i sobie wzięłam pakiet w mbanku (invicta, nadmorskie centrum medyczne, swissmed, luzmed i coś tam jeszcze) - 140zł/mc za pełny ale ani złotówki więcej - wizyty, badania all incl.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry