Widok

STARAJĄCE SIĘ LI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W związku z licznymi naciskami zakładam nowy wątek :)

Wczorajsza (pierwsza po urlopie mojej lekarki i długo wyczekiwana) wizyta była dla nas totalnym zaskoczeniem...Dostaliśmy od Boga niesamowity dar!! Nosimy pod serduszkiem dwa nowe serduszka :) Maluszki są jednojajowe :) Jeden jest "wzrostu" 0,65cm a drugi 0,68cm. Serduszka mocno biją :) Oddajemy się w opiekę Najwyższego i w nim pokładamy nadzieję na szczęśliwy bieg wydarzeń.. :)

Życzę wszystkim szczęśliwego i owocnego zakończenia najbliższych cykli :)) trzymam kciuki!!!!

A teraz AgaB zakładaj swój wątek :P :P :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Bimka moja kolezanka tak miala..i przerwali jej chorobwe powiedzmy od tego 5-tego i zaczela miec macierzynski..takze nic nie tracila.."

no tak, ale weronice co ma bzika chyba chodziło o to, żeby lekarz wypisał zwolnienie jak najdłuższe, np. do 12-go i że dopiero od 13-go sie zacznie macierzyński, a tak nie jest. Bo zwolnienie i tak przerywa się jak urodzisz. Wiec to nic nie da, że lekarz wypisze dłuższe zwolnienie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
weronika - czyli jest o co się bić i upierać;)
tydzień to tydzień... zawsze...

ja zrozumiałam, ze weronice chodziło o odwrotną sytuację... wg zapłodnienia termin masz na 12tego, a wg @ na 5tego... więc zwolnienie masz do 5tego a potem już macierzyński, chociaż jeszcze nie urodziłaś...
Dziewczynki doradżcie już sama nie wiem co robić :-( Czekać?Działać?
dokładnie, zgadzam sie z AgąB ;)

ja łykam http://www.apteo.pl/product/id/5741,prenatal-classic-30-tabletek i moja gin powiedziala, ze ok, zeby łykać...

Pyszotka, test mógł nie wyjsc, wstrzymaj sie z testem do poniedziałku.... albo w poniedzialek idz na bete :)
aha, moze tak byc, ale to zalezy od ginekologa, bo kolezance tak własnie zrobił, a mój mi powiedzial ze mi bedzie dawał L4 az urodze, ale urodziłam w terminie
nulka znalazła w necie takie ceny:
-Przeciwciała p/wirusowi Cytomegalii (IgG) 38zł
-Przeciwciała p/wirusowi Cytomegalii (IgM) 38zł
-Przeciwciała p/Toxoplazma godndii (IgG) 38zł
-Przeciwciała p/Toxoplazma godndii (IgM) 38zł
-Progesteron w surowicy 15
Jeśli rodzi się w terminie to ok. Ale ja np pierwsze dziecko urodziłam po terminie zwolnienie miałam do niedzieli a w poniedziałek urodziłam jednak gdybym nie urodziła to i tak leciałoby mi już macierzyńskie. Lekarz nie może dawać zwolnienia dłużej niż 2 tyg po terminie( tak mi za pierwszym razem powiediał mój) - po tym czasie wyśle cię do szpitala a tam dajmy poleżysz jeszcze tydzień na próbach wywoływania i urodzisz na moim przykładzie ( termin mój wg owu 12 marca + 14 dni "przeterminowania" )=26 marca a on max zwolnienienie mógł dać do 19. Niby to błachostka i ma znaczenie w niewelu przypadkach ale jak się ma możliwość to warto powalczyć o ten późniejszy termin porodu.
no już kumam
Dzięki Akamara, bo ja nie mogłam znaleść... ;) kurde i trzeba 150zł szykowac... ehhh :(
Dziękuję nulka za wsparcie :-)
nulka, co ty "ehasz"? To dopiero poczatek, szykuj sie na wiecej!
A czy któras z Was brała Dostinex na obniżenie prolaktyny?Ja miałam kuracje na 3 mc i teraz już Mi się tabletki skończyły,a termin do gin mam dopiero na 12 i teraz we wtorek nie miałabym co wziąść.Brałam po pół tabletki.Czy po 3-mc urywa się leczenie jesli wyniki zeszły do super normy,czy bierze dalej tylko zmniejsza dawkę.Proszę o pomoc i poradę.
kochana... dlatego ja przeliczyłam i sobie wzięłam pakiet w mbanku (invicta, nadmorskie centrum medyczne, swissmed, luzmed i coś tam jeszcze) - 140zł/mc za pełny ale ani złotówki więcej - wizyty, badania all incl.
pyszotka - nie masz możliwości zadzwonienia do przygodni/gina? nawet jakby miał być "obcy" - na podstawie karty moze coś by powiedział...
Pyszotka ja bralam Dostinex i jak moja prl zeszla do normy to nie przerwalam leczenia tylko zeszlam do najnizszej mozliwej dawki na podtrzymanie tego wyniku
tripgirl a powiedz Mi Kochana najniższa dawka to 1/4 ? Czyli muszę polecieć do kogoś po receptę,a potem na kontrolę w normalnym wyznaczonym terminie... Bo Moja gin ma urlop i wraca dopiero 12 września dlatego nie mam się jak z Nią skonsultować... Kurde ciężko teraz z terminami u gina wszyscy chyba chcą mieć dzidziuśka :-)
Ja czekam do wtorku na @, ale mam objawy wskazujące na to, że się pojawi :( chociaż mam cień nadziei, bo od trzech dni jest mi ciągle niedobrze, prawie nic nie jem (czuję obrzydzenie), ale nawet jeśli, to raczej za wcześnie na taki objaw ciąży. Korci mnie, żeby zrobic test, ale to chyba bez sensu na 4 dni przed spodziewaną @...
tak, najmniej to 1/4 na tydzien :)
pamietaj tez o tym, ze w przypadku jesli okaze sie, ze jestes w ciazy to automatycznie przerywasz juz branie Dostinexu :)
lekasz ogolny twoj rodzinny moze tobie przepisac te leki..moj mi kiedys przepisal taby anty..bo mi zabraklo a moj gin byl na urlopie:P

wiec biegnij do swojego rodzinnego:-))
Dzięki Kochane jesteście wielkie wiedziałam,że mogę na Was liczyć :-) Czyli muszę złapać jakiegos lekarza przed wtorkiem i poprosić o receptę,a czemu nie mozna brać dostinexu w ciąży???Podobno w pierwszym trymestrze powinno sie brać,żeby nie poronić jak się miało problemy z prolaktynom???

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry