Widok

STARAJĄCE SIĘ LI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W związku z licznymi naciskami zakładam nowy wątek :)

Wczorajsza (pierwsza po urlopie mojej lekarki i długo wyczekiwana) wizyta była dla nas totalnym zaskoczeniem...Dostaliśmy od Boga niesamowity dar!! Nosimy pod serduszkiem dwa nowe serduszka :) Maluszki są jednojajowe :) Jeden jest "wzrostu" 0,65cm a drugi 0,68cm. Serduszka mocno biją :) Oddajemy się w opiekę Najwyższego i w nim pokładamy nadzieję na szczęśliwy bieg wydarzeń.. :)

Życzę wszystkim szczęśliwego i owocnego zakończenia najbliższych cykli :)) trzymam kciuki!!!!

A teraz AgaB zakładaj swój wątek :P :P :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jedno "ale" - ostatnio zmieniły się zasady i może okazać się, ze lekarz-nie specjalista danej dziedziny nie wystawi ci recepty na lek "specjalistyczny" jeśli nie będzie miał kartki od lekarza specjalisty, ze własnie tymi lekami jesteś leczona

Niestety, ja spotkałam się z murem nie do przeskoczenia w przypadku mojego euthyroxu - żaden z lekarzy (a do kilku próbowałam) nie chciał mi wystawić recepty na lek, który biorę od jakiś 10 lat... Mimo iż mają w swoich kartach zapisane, że go biorę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pyszotka, w ciazy prolaktyna jest automatycznie wydzielana poniewaz jest odpowiedzialna za Twoj pokarm, nie ma potrzeby jej stymulowac dodatkowo. Dostinex jest niewskazany w ciazy
Ja tez brałam Dostinex 3 mce , po tym czasie po 2 tygodniach na poczatku cyklu zrobilam badania, wyszly prawie w normie i lekarka powiedziala, zeby juz nie brac... a brałam chyba najniższa dawke 1/4
I tez słyszałam, zeby Dostinexu nie brac w ciąży

Kurcze zastanawiam sie nad tym pakietem co AgaB, tylko ze ja chodze na NFZ,a podstawowe badania sa bezpłatne... dodatkowo dojdą ze 2 usg prywatnie no i te badania...
A w tym pakiecie są jakies limity ? czy np można co miesiac chodzic na usg plus podstawowe badania krwi ? a usg 3d/4d tez wchodzi w pakiet ??
Ide poczytać ;)
Kurde to już sama nie wiem co robic brac dalej czy nie?
nulka ja tez miałam po 3-mc iśc na badania w nowym cyklu,ale nie nadszedł w terminie,czyli miałbyć w poniedziałek.I teraz jeszcze dałam sobie z tydzień,bo wizyte mam 12 wrzesnia.Czyli jak zrobie przerwe jeden tydzień to się nic nie stanie???
AgaB zgadzam się z Tobą, że Weronice o to chodziło:)

moja ginka mówiła, że łykać tylko kwas foliowy, a czasami organizm musi odpocząć nawet od tego...nam się udało jak odstawiłam wszystkie leki, nawet kwas
no i dostałam @
:( :( :(
pyszotka , wg mnie nic sie nie stanie, wkoncu jak mialaś zrobic badania to tez nie w czasie branie leków, tylko po.. zeby sprawdzic, czy zadziałały...

Bimka :(
pyszotka jak coś to ja mam recepte na dostinex, dostałam na 6 tabletek,ale zdążyłąm wykorzystac tylko 1. Jak byś chciała to pisz na priva:)
Hej dziewczyny

tak poczytuję Was wątek bo rok temu byłam w podobnej sytuacji (ani moja gin ani endokrynolog nie dawały mi szybkiej szansy na poczęcie dzidzi - min pół roku kuracji - za wysoka prolaktyna, za niski progesteron...) Jak się okazało pomogły dwa tyg bezstresowych wczasów i jestem już mamą 3 tygodniowej Julci:)

Także nie poddawajcie się i podchodźcie do tego na luzie, stres skutecznie blokuje najpierw poczęcie a później poród (no i skończyło się CC;)

POWODZENIA
Bimka :((

ja nadal bez @..ale nie nastawiam sie juz na nic..jutro test..pewnie neg..no coz..dlaczego mialoby sie akurat nam udac za 1 razem? pewnie sie nie uda..

wiecie jak tak tu pisze,ale w glebi serca mam wielka nadzieje,ze jednak sie uda..ehh..

snilo mi sie,ze moja siostra urodzila blizniaki 2 dziewczynki, a mial byc 1 chlopiec:-)
z pierwszym dzieckiem sie udało za pierwszym razem, myslałam, że tak po prostu mamy i za drugim razem też sie uda.... no nic, do trzech razy sztuka. Po @ zaczyna się 3 miesiac starań.
Bimka bedzie dobrze..ja to chba za duzo o tym mysle..ale teraz remoncik,potem urzadzanie sypialni..moze sie uda:-)
Bimka , nie trać nadziei :)))

Strokrotka, ja w Ciebie wierze :))))

Dziewczyny, zakładac nowe wątki !!!!!!
A ja mam wielkiego stresa, bo nam gumka pękła wczoraj :-( mam nadzieje że do niczego nie dojdzie.
Niby wszystko ok, już 3 tygodnie od zabiegu mineły i lekarka pozwoliła na przytulanie a tu taki stres. Pierwszy raz w życiu nam się takie coś przytrafiło.
drugi test neg..trudno..trzeba czekac na @:(((((((
Hej

My staramy się drugi miesiąc... Czekam teraz na to co się wydarzy w kolejnych dniach. Robiłam już test wyszedł negatywnie więc czekam bo chyba zronbiłam go za wcześnie... Cykle mam po 25 dni - probowaliśmy w połowie ok 26 sierpnia, dzisiaj 22 dzień cyklu - czekam albo na okres albo na miłą wiadomość...
Monika, jak masz 25 dc, dzis 22 a Ty juz zrobilas test, to napewno Go zrobilaś za wcześnie :) wstrzymaj sie przynajmniej do 24... a najlepiej 25-26 :)

Dziewczyny, czy przez lekki bol gardla temp moze skoczyc az o 0.4 stopnia ??? Dzis wykres mnie zaskoczył ;)
No wiem że za wcześnie :) Oprócz bólu podbrzusza przez ostatni tydzień nie mam żadnych objawów co do ewentualnej ciąży... czekam z niecierpliwościa do czwartku - mam nadzieję że okres się nie pojawi ...
dostalam @..;-(( no ale coz..skoro 2 testy neg..to moglam sie tego spodziewac..
teraz trzeba probowac dalej:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry