Widok

STARAJĄCE SIĘ LI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W związku z licznymi naciskami zakładam nowy wątek :)

Wczorajsza (pierwsza po urlopie mojej lekarki i długo wyczekiwana) wizyta była dla nas totalnym zaskoczeniem...Dostaliśmy od Boga niesamowity dar!! Nosimy pod serduszkiem dwa nowe serduszka :) Maluszki są jednojajowe :) Jeden jest "wzrostu" 0,65cm a drugi 0,68cm. Serduszka mocno biją :) Oddajemy się w opiekę Najwyższego i w nim pokładamy nadzieję na szczęśliwy bieg wydarzeń.. :)

Życzę wszystkim szczęśliwego i owocnego zakończenia najbliższych cykli :)) trzymam kciuki!!!!

A teraz AgaB zakładaj swój wątek :P :P :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, wiecie ile kosztuje w AM cytomegalia, toxo i progesteron ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny. Post kieruje do AgaB ale i do innych starających się dziewczyn. Jeśli macie długie cykle i wiecie kiedy była owulka no i zapłodnienie to lepiej obliczyć sobie początek ostatniej miesiaczki w cyklach 28 dniowych. Kiedy zaszłam w ciąże miałam długi cykl owu była późno na pierwszej wizycie powiedziałam o tym lekarzowi a on na to że się zgadza bo dziecko wygląda na 7 a nie 8 tydzień. Ale już na następniej wizycie przy zakładaniu karty ciązy obliczył mi datę porodu na podstawie @ i cyklów 28 dniowych - KTÓRYCH JA NIE MAM!!!! No i z tego wyszedł termin 5 marca a nie jak pierwotnie 12 marca. Niby tydzień ale ma to zanczenie później. Przy końcu ciąży lekarz nie może dawać zwolnień za długo "po terminie" i lecie już wam macierzyński który w naszym pięknym kraju będzie od stycznia wynosił 24 tygodnie jednak każda chwila i dzień z maluszkiem jest tak cenny. No idąc rodzić np będa patrzeć że według karty jestem w 42 tygodniu a będe w 41. Trochę zagmatwałam to wszystko ale mam nadzieje że zrozumieliście mój przekaz:) No i że wasi lekarze będą bardziej uważni i skupulatni w tej kwesti niż mój :)

Trzymam kciuki za Was kobitki wysyłam ciążowe fluidy i liczę na nowe wątki :)
Adziula przykro mi,ze sie nie udalo..
ja postanowilam poczekac do nd na drugi test..a po weekendzie beta..
piersi mnie strasznie bola..ale to jak na @..:(
ja biorę cały czas elevit pronatal, to jest dla planujących ciązę, w ciąży i w okresie karmienia piersią, ma 12 witamin i 3 minetały (w tym kwas foliowy)

http://farmako.pl/p,pl,1868,elevit+pronatal+100+tabletek.html
Dziewczyny mam pytanko. Może byla juz o tym mowa, ale ja pierwszy raz przegladam ten watek.

Czy przed zajsciem w ciaze lekarze, kazali wam brac jakies witaminy oprocz foliku ?
kiedyś robiło się taki test ciązowy:

kobieta sikała na zasadzone nasionka pszenicy i jęczmienia (zasadzone w oosbnych doniczkach)
Jak wykiełkowała pszenica to znaczy że bedzie dziewczynka, jak jęczmień to znaczy że chłopiec, jak nic nie wykiełkowało to nie ma ciązy.
Podobno metoda ma 70% skuteczności!
Adziula :*
dziekuje Wam dziewczyny za wszytkie cieple slowa, ale wiadomosc od meza brzmi- WALCZYMY DALEJ. czyli beta nie ciazowa :/ a mialam jeszcze cien nadzieji.

teraz rozpoczyna sie natomiast moja walka w celu przywrocenia @
adziula trzymam mocno kciuki:**
jeszcze nie, tez siedze jak na szpilkach. dzisiaj kazalam mezowi zadzwonic. mozna dzwonic miedzy 12.30 a 13.30- u was wszystko godzine pozniej.
ja juz mam zrobiony obiad, poprane, teraz lece na zakupy i pozniej bede prasowac. to czekanie jest wykanczajace :) dam znac jak tylko cos bede wiedziala
jak wiesz, kiedy owu to nie wcześniej niż 10 dnia po...
najlepiej nie szybciej niż w dniu (nie)spodziewanej @

pocieszę Was - wczoraj rozmawiałam z kobitką, mamą 3 dzieci, której NIGDY nie wyszedł test ciążowy...
Adziula i masz juz wyniki??

ja test robilam w dniu @ czy dzien po..byl neg..:(
Dziewczynki po jakim czasie robi się test ciążowy???
Ok ;)

Adziula, i co ????
nulka - obrobię się z robotą i zajrzę... bo tak, jak ja tam wejdę, to później mam zaaaaleeegłooościiii w pracy
Adziula trzymam kciuki zeby dzisiejsza beta wyszla po Twojej mysli!
czekamy na info
strokrotka, sproboj test :) to juz mineło kilka dni od tamtego, a poziom HCG napenwo wzrósł :)

AgaB, mogłabyś kuknąc na skarbka ;)
czesc Dziewczyny..wspolczuje Wam wszystkich ktore sa gdzies poza granicami kraju i musza zmagac sie z obcymi lekarzami..czasami mozna sie milo zaskoczyc,ale czasami jest strasznie..

mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze i ze jest za wczesnie na usg u Ciebie.. a tak mniej wiecej to ktory to moglby byc tydzien?

w nocy obudzil mnie bol piersi..taki jak na @..i bola caly czas..sa wieksze jak na @..wiec pewnie za kilka dni dostane..a jak nie do po weekendzie pojde na bete..

w weekend zrobie test..choc jak robilam 1 test to bylam pelna nadziei..rwiary..ze udalo sie..a tu neg..i lzy..bol..troche sie boje drugi raz sprawdzac,ale niepewnosc jest tez niemila..

pewnie dostane @..ehh..
dzieki Basieniak:)
Adziula trzymam podwójnie kciuki, bo jak ja idę rozmawiać o czymś z gp to aż mnie krew zalewa:/

Roli za Ciebie też trzymam:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry