Widok

STARAJĄCE SIĘ LI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W związku z licznymi naciskami zakładam nowy wątek :)

Wczorajsza (pierwsza po urlopie mojej lekarki i długo wyczekiwana) wizyta była dla nas totalnym zaskoczeniem...Dostaliśmy od Boga niesamowity dar!! Nosimy pod serduszkiem dwa nowe serduszka :) Maluszki są jednojajowe :) Jeden jest "wzrostu" 0,65cm a drugi 0,68cm. Serduszka mocno biją :) Oddajemy się w opiekę Najwyższego i w nim pokładamy nadzieję na szczęśliwy bieg wydarzeń.. :)

Życzę wszystkim szczęśliwego i owocnego zakończenia najbliższych cykli :)) trzymam kciuki!!!!

A teraz AgaB zakładaj swój wątek :P :P :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Akamara !!! łał :D super !! kolejna panna młoda z 2010 roku ;)

Oleńka, oby tym razem poszło lepiej, trzymam kciuki !! a 14 wrzesien jeszcze nie stracony wiec korzystaj z męza od pierwszego dnia powrotu :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wlasnie nie wiem czy stracony,czy nie... :( okres dostalam wczoraj, a mam go różnie co 31 albo 28 dni... od śmierci Maleństwa rozregulowało się wszystko..choć oczywiście próbować będziemy od razu :)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Dziewczyny bardzo dziękuję, ale ja ostrożnie podchodzę do tego testu-nawet mężowi nie powiedziałam, przez chwile walczyłam z podwyższoną prolaktyną i sama jestem w szoku. Jak się potwierdzi to wtedy przygotuję mu niespodziankę, pomysł juz mam:)
czesc Dziewczyny:-)

a ja nadal bez @..
wczoraj rozmawialam z moja siostra i mowila,ze jej test tez wykazywal negatywny wynik a jak zrobila bete to wyszlo,ze 4-5tydzien...i test byl negatywny do 9 tyg..

moze jest szansa..

po weselu jestem padnieta i chce jzu do domku a nie w pracy siedziec:/

milego dzionka:-)
ja powinnam dostać @ w środę.... już sie nie mogę tej środy doczekać, cykl wcześniej było na luzie, nawet nie zauwazyłam że mi sie spóźnia. Wy tak na mnie działacie ;)
Olenka witam Cie cieplutko! wracamy razem :)
ja mam tez wszystko rozregulowae niestety...dzis ide do ginki, pewnie mi da puphaston na te cykle

gratulacje oczywiscie i czekamy na nowy watek Akamara :)
Ja ide do Ginki w środe, zobaczymy co powie ;)

Akamara, a jaką masz niespodzianke ?? ;)
Trip, za Ciebie tez mocno trzymam kciuki ! :)
Nulka dziekuje :)

a mi sie cos wydaje, ze Ty chyba tez bys chciala nam cos powiedziec? ;)
jaaaa???? :)

hmm, własnie zjadłam cały koszyczek malin... mniam ! :P
Akamara - nieoficjalne gratulacje!!! (oficjalne bedą w Twoim wątku;P)

Wesele przeżyłam. choć tak po oczepinach trochę cieżko zaczęło się robić - chyba stopy mi trochę spuchły - bo w tych butach przetanczyłam dwa wesela i poprawiny i niegdy nie byly takie ciasne;P
Najgorsze jednak było, jak po 1;30 przynieśli szaszłyki i kurczaka - po prostu zapach tego mnei powalał (a jestem pewna,że pachniały normalnie i apetycznie) i nagle zaczęłam czuś zapach wsyzstkiego, co było na stola - sąłatki, soku, wędliny, chleba itd... w końcu się poddałam i ok 3 poszłam spać.
Dobrze, że na dziś "kacowe" wziełam, bo nie wiem, jak bym się do pracy doturlała (obudizałam się ok 10...)

W życiu nei pomyślałabym, że mogę NIE CHCIEĆ bliźniaków jednojajowych, albo woleć JAKIEŚ dziecko od innego - dziecko to nie towar, to DAR i wielka radość. A czy to będzie chłopiec, czy dziewczynka, dwójka czy nawet piątka - to moze być co prawda lżej lub cieżej pod pewnymi wzgledami, ale żadne z nich nie przychodzi na świat przecież na złość rodzicom!
Zresztą, kto długo czekał na ten dar, to, choć przerażony może, jest szczęśliwy z każdego rozwiązania i ta miłością przezwycieży wszsytko
AgaB nie sądzę, aby którakolwiek z nas patrzyła na dziecko jak na towar, ale niestety punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... jak się ma małe dziecko w domu a druga ciąża - w moim przypadku bliźniacza- z każdym dniem coraz bardziej zagraża Twojemu życiu a dziecko może zostać sierotą, to myśl o kolejnych bliźniakach i realnych komplikacjach (w ciąży jednojajowej jest to np.syndrom podkradania), może wzbudzać niechęć.
Balbinka ale oli chodziło, że dwójka taka sama by była, a dwujajowe jakoś by jeszcze "zniosła" bez załamania więc AgaB odniosła się do tego komentarza....Kochana mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze się skończy...a w którym tc jesteś?
dokładnie odniosłam się do wypowiedzi oli

nie wiem, czy Basia pytałas się mnie czy Balbinki - ja wg @ zaczęłam 7tc, ale wg owu 6tc - myślę, że po dzisiejszym usg lekarz potwierdzi "moje" liczenie i tak już zostaniemy;)
zawsze sie ciąże liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, nawet usg tak wykazuje z małymi wahaniami. Też sie dziwiłam, bo ja sobie wyliczyłam, że zapłodnienie było 7 tygodni temu, a usg wykazało że jest 9 tydzień, czyli na pierwszy dzień ostatniej @
Pewnie są odstępstwa od tej reguły, ale to chyba już lekarz decyduje
Aga pytałam się Balbinki, bo u Ciebie wiem co i jak z wykresów ;)
Ja... Basieniak, ale fajnie :) juz 31 tc... kurcze :) ale leci co ? :)
tak Nulka to do Ciebie bylo :P
Nulka ja już chcę rodzić :D:D:D coraz ciężej jest;)
Oj ale to taki słodki cięzar :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry