Widok

STARAJĄCE SIĘ LII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Tak było trochę ponad rok temu:

image

A dziś? A dziś wiemy, że serce naszego malucha dzielnie bije i mamy nadzieję, że nie przestanie!!!

Ufam, że za niedługo każda z Was przeżyje ten moment:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapraszam :)

http://forum.trojmiasto.pl/Starajace-sie-LIII-t267224,1,160.html
domestosem- zabija brud i zarazki :)
A to nawet nie wiedzialam, bo zlecała mi tylko raz badania a one i tak byly odpłatne- prl

Aga, zerkniesz na skarbka, bo nie wiem po co są te kreski i na co teraz zwracac uwage :P
na NFZ zostanę - w sumie blisko, od biedy, to i autobusem dojadę
ale drugiego na mbank też wezmę - tak by mieć "prywatne" skierowania do szybkiego zrobienia (w tej przychodni Jeleniogórskiej laboratorium działa tylko 2x w tygodniu)
zresztą... to sa tylko takie moje plany, co i jak, to się okaże;)
AgaB, zostajesz u niej ?? ;) Ja ją lubie bo jest konkretna ale tez sympatyczna.. a z tym spoźnieniem, moze mialas pecha.. chociaz nie wiem, bo ja nigdy nie chodziłam jako pierwsza...

A chodze do dr Januszewskiej na ujescisko + ma swoj prywatny gabinet na oruni górnej
ja to sie dzis do pracy spoznie przez starajace pogaduchy:) milego dnia babeczki
Aga i Nulka a do kogo chodzicie?
wiesz co byc moze, ale nigdy mnie maz nie uraczyl takim pytaniem, dlatego jestem w szoku. nigdy az tego tak nie sprawdzalam. byl sobie sluz i dobrze z tym bylo. nie zastanawialam sie jaki on jest, dlatego tez dla mnie dziwne te jego pytania byly.
adziula - a może to normalny twój śluz w tej części cyklu
wiesz przecież, że w trakcie cyklu śluz się zmienia - najpierw go nie ma, potem się rozwadnia, a później znów "nagle" robi się gęsty i lepki
nulka - a ja zawsze całą kozetkę zaścieloną takim jakby ręcznikiem z wałka... tu najpierw się zastanawiałam, czy swoją grubą d**ą trafię hihihi

w ogóle nie naciskałam, jak zeszłam z samolotu, to od razu mówi, a teraz szybkie usg - i była w szoku, że wcześniej, zwłaszcza, że prywatnie, nie miałam robionego (od razu ją polubiłam po tym;P)

wiesz nulka... ja byłam pierwsza, na 9, w kolejce... a w zasadzie druga, bo na 8.55 (a przyjmowała od 9) była jakaś babka w wysokiej ciąży...
a lekarka do pracy przyszła 9.15 + przebranie się -> takie coś bardzo mnie drażni - bo, że może być opóźnienie, to rozumiem, bo jasne jest, ze jedna pacjentka potrzebuje więcej, inna mniej czasu i zawsze jak się zapisuję, to i tak pytam się, od której lekarz przyjmuje, by wiedzieć, czy będzie obsuwa czy nie...
a tak... to tak jakbym ja się spóźniła na spotkanie...
ale nie istotne, może akurat miałam pecha, a normalnie się nie spóźnia
dobrze, to zawieszam :-)) Mam nadzieje ze te miesiace nie beda zmarnowane....
dziewczyny mam nadzieje, ze pomozecie. bo w googlach to mozna znalezc tyle odpowiedzi,ze glowa boli- wczoraj mnie np rozwalilo, jak dziewczyna wie, ze ma kwasny sluz bo probowala blehhh.

no ale do rzeczy

wczoraj maz sie mnie pyta co ja zrobilam, ze mam taki sluz. a ja nic nie zrobilam, wiec zaczynam go wypytwyac no i powiedzial, ze jest gesty i lepki. zauwazylam ostatnio, ze zrobil sie moze ciut bielszy niz szawsze, ale nie zebym zauwazyla cos innego. infekce wykluczam odrazu, bo u mnie takie cos to odrazu widac. mam to conajmniej raz w mcu i wiem jak to wyglada. wiec tym razem to nie to. wiec co to innego moze byc?
ja mam pakiet z pracy w firmie Medica Polska i musze powiedziec, ze to jest jedna z najlepszych rzeczy, ktora mam od swojej firmy :))
pakiet mam rozszerzony, wszelkie mozliwe badania i wyzyty mam za darmo - super sprawa !
Makuszka, powodzenia !!!!
makuszka - nie wypisujesz się, tylko zawieszasz starania na czas wyregulowania:)
AgaB, to sie ciesze :) długo musiałaś naciskać na USG ?? No niestety u niej sie zdarzaja opoźnienia... najdłużej jak ja czekałam to bylo 40 min... ale wcale przez to wizyta nie byla krótsza czy cokolwiek...

No i prywatnie jak teraz chodziłam tez podkład dostałam tylko pod pupe a nie na całość :P
AgaB - G R A T U L U J E !!
Ja na 2 miesiace wypisuje sie ze Staraczek - wczoraj bylam u lekarza, dal mi jakies prochy hormonalne i 2 miesiace mam sie wstrzymac a potem zobaczymy. Mam nadzieje ze gin wie co robi, tak czy siak nie mam wyjscia musze mu zaufac. Powodzenia dla wszystkich Staraczek!
Zastanawiałam sie... ale moj lekarz przyjmuje na nfz ( teraz wyjątkowo chodziłam prywatnie, bo moja gin na urlopie ) wiec nie wiem czy sie opłaca płacic 140zł/mc za 2-3 USG i ewentualnie jakies dodatkowe badania... bo ja za wizyty ani podstawowe badania nic nie płace...

A na ile to trzeba podpisac umowe? na 12 mcy ??
roli - zdecydowałam się nawet na nie - udało się - II test był 13tego sierpnia, a do 15tego trzeba złożyć wniosek by być od następnego miesiąca;)

teraz powoli posprawdzam - jednak mam niejasne wrażenie, ze część badań - toxo i coś jeszcze - nie jest w pakiecie...
dla mnie b. ważne są tarczycowe badania, że są w nim - bo na nie wydaję ok 100zł/mc a pewnie i inne się znajdą za które bym musiała zapłacić...

no i lekarz na tym moim pakiecie z pracy z pzu robił fochy z USG, a myślę, że jak pójdę np do invicty, to usg będzie normalką...

nulka - nie wiem, czy ty się tu czy na skarbku pytałaś, ale "twoja" pani doktor wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie (choć się spóźniła 15 minut!!! przez co ja 40 minut do pracy....)
ale kurcze, jednak widać różnicę... jakie finansowanie - wiesz... jednorazowe podkładki na kozetkę - tylko kawałek pod pupę, a nie na całą kozetkę etc...
Bimka, chyba zaczne tez tak myslec.
do góry