Widok

STARAJĄCE SIĘ LIX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W poniedziałek wieczorem byliśmy na usg i lekarz potwierdził 6 tydzień ciąży, a dokładnie to 5 tydzień i 1 dzień :)))))) Niestety nie było widać jeszcze serduszka bo to za wcześnie. Następna wizyta za 4 tygodnie! :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe, po tej wypowiedzi widać że sie w nim zakochałaś ;))))
Gratuluję :-) Cudownych 9 miesięcy :-) Dbaj o siebie i maleństwo :-)
No i cudownego pierwszego bicia serduszka to cudowne uczycie... :-)))

Stokrotka gratulację zostania ciocią wiem jak bardzo czekałaś na swojego chrześniaka :-))) Wielki chłopak...
pyszotka dziękuje tak to prawda..wyczekiwalam go razem z jego rodzicami,dziadkami...wiesz..to pierwsze takie malusie dzieciatko w rodzinie..:-)
hop hop odświeżam :)
u mnie słabo coś starania idą...pewnie nic z tego nie będzie...
image
gratuluję i wszystkiego dobrego życzę:)
Cześć kochane

Ja dzisiaj byłam na wizycie i serducho bije - to najpiękniejsze co mogłam zobaczyć... Co prawda męczą mnie strasznie mdłości i od tygodnia nie mogę nic jeść ale to nic przejdzie - taki urok. Tylko żeby wszystko było dobrze :)
Sylwiaagnieszka - to może niech zmieni Tobie na luteinę pod język albo na puphaston przez d, a nie p...wtedy zobaczysz czy dalej plamisz...każde plamienie powinno być skonsultowane, może u innego lekarza
imageimage
Jest ok, plamienia miałam 2x, raz nie wiadomo co różowe na papierze toaletowym i drugi raz brunatne też znikome :) Dzięki :)
imageimage
Gratuluje dziewczyny :)

Na młości polecam wam herbate firmy Malwa Imbir z cytryna, swietnie sprawdza sie przy mdlosciach i wymiotach.
usiadł, i wytrwale czekał...
Pare dni temu kupiłam tą herbatę i jakoś nie odczułam poprawy ;) Pani w aptece poleciła mi także jedzenie migdałów, ale one też mi nie pomagają... :)
Każdego dnia budze sie i strasznie mnie mdli, aczkolwiek nie wymiotuje :/
Wystarczy że otworzę lodówkę i poczuję zapach jedzenia -och, masakra. Jak robię obiad to nie raz musze wstrzymywać oddech bo nie moge zcierpieć zapachu mięsa ;) hehe. Od tygodnia jem wyłącznie chleb z masłem i pomidory-to jedyne co mój organizm trawi. Po innym jedzeniu mam mega niestrawność i bule brzucha, no i oczywiście mdłości, jak bym zeszła prosto z karuzeli.... :)
Moja mama miała identyczną sytuację kiedy była w ciąży. Cały dzień ją mdliło ale nie wymiotowała-taki stan podobno zwiastuje dziewczynkę ;P hehe
image
Ja taki stan miałam na chłopca, i mdlosci, zgage i wymioty mialam do 8miesiaca...oby wam szybko przeszlo !!
do 8 miesiąca ?!!!!!!???
Ja jestem dopiero w 7 tygodniu i juz mam dość ;P
image
Nie narzekać mi tu na żadne dolegliwości ciążowe, tylko się cieszyć, że dzidzie rosną!!! :)
My dostaliśmy zielone światło, więc w grudniu się okaże, czy coś z tego wyszło.
I dziewczyny cieszyć się cieszyć i nie narzekać, moja znajoma idzie w czwartek do szpitala ratować swoje nienarodzone dziecko, więc ani słowa marudzenia!:)
zaczelo sie od mdlosci, pozniej doszly wymioty :) w 5,5 misiacu skonczly sie wymioty, mdlosci zostaly a doszla zgaga :)...ale zawsze mnie podziwiano ze opowiadam o tym w sposob lekki,jakby mi to wogole nie przeszkadzalo i zabawny :)...cieszylam sie kazdym kolejnym dniem ciazy, i zawsze sobie powtarzalam ze bedzie tylko lepiej :) i bylo bo urodzilam Aniołka, ktory nie mial kolek,prawie nie plakal i od 3 miesiaca przesypial cale noce :)...zycze wam tego samego !
ja miałam mdłości i wymioty do 4 miesiąca, zgaga mnie męczyła tak hm 3-4 miesiąc straszliwie (po czekoladzie zwłaszcza więc przestałam ją jeść)jem np.cukierki z galaretką z mieszkan krakowskiej :) (mało czekolady,pyszne) Na zgage pomaga mi kilka łyków wody gazowanej
image
czesc Dziewczyny:-)
czytajac wasze "dolegliwosci" ciazowe troszke Wam zazdroszcze:(...u mnie 43dc...dostalam jakis sluz teraz od 2 dni jakbym miala dni plodne..@ dalej nie widac...objawow na @ i ciaze brak..staran bylo malo a do tego gin powiedzial,ze chyba cykl jest bezowulacyjny..
image

stokrotka a ile przeważnie u Ciebie trwa cykl??
image
ja wymioty miałam do 25 tc chyba, no i na porodówce też wymiotowałam:D

czasami po prostu nic nie działa i trzeba przetrwać, ja czasami płakałam jak musiałam cokolwiek zjeść;)
imageimage
z moich obserwacji wynika, ze jak cykl jest bezowulacyjny to ciagnie sie jak flaki z olejem...:/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry