Widok

STARAJĄCE SIĘ LIX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W poniedziałek wieczorem byliśmy na usg i lekarz potwierdził 6 tydzień ciąży, a dokładnie to 5 tydzień i 1 dzień :)))))) Niestety nie było widać jeszcze serduszka bo to za wcześnie. Następna wizyta za 4 tygodnie! :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oooo :) gratulacje :)
gratulacje :)
gratulacje :):):) mój wątek szybko się zakończył :):):) - u mnie to już 7 tydzień i sztraszne mdłości...
Monika848, a jak sobie z tym radzisz? Popijasz wodą gazowaną żeby się odbiło czy masz jakieś inne koło ratunkowe? :)
serdeczne gratulacje :)
image

super:)))) serdecznie gratuluję :)))
imageimage
gratulacje:)
image
image
Gratuluję :)
image
Curly kiepsko sobie z tym radzę... Nie mam apetytu - jak coś zjem to jest mi niedobrze ,, więc prawie wogóle nic nie jem. Najgorzej jest z rana - mam odruchy wymiotne i raz lżejsze, raz mocne i nic poprostu czekam aż przejdzie..
Niestety to po prostu trzeba przezyc... mnie takie coś meczyło 3 tygodnie, nic nie jadłam, tylko piłam wode i herbate... ciągle wietrzyłam mieszkanie bo mąż jeść musiał a mnie mdliło na sam zapach... ciężko bylo ale teraz jest lepiej :) Przy okazji schudłam 8 kg wiec wyszło mi to na dobre ;)
image

Dziewczyny- dziękuje !!!! i oczywiście trzymam kciuki za inne starające się :)))))
Monika - współczuje Ci :/
Mi od paru dni przeszkadzają różne zapachy, mam nadzieje że nudnosci mnie ominą bo nie wyobrażam sobie że miałabym nie jeść i jeszcze schudnąć (i tak mam niedowagę :/)
Na mdłości polecam zaraz po przebudzeniu coś wszamać i popić gazowanym, mi trochę pomaga. Trzeba pamiętać by w żołądku zawsze coś było, wtedy jest lepiej, wiem, że jedzenie bleeeee ale trzeba się zmusić. Swieże powietrze też pomaga.

Ja mam takie nnt.pytanko, jest w 6,5 tyg.ciąży i miewam lekkie plamienia, lekarka powiedziała, że to od luteiny, ale nie jestem do końca przekonana, czy któraś z Was może mnie uspokoić albo pognać do innego lekarza.
Oczywiście GRATULACJE dla nowej mamusi :)
Z tego co wiem, ale nie jestem lekarzem plamienia mogą sie zdarzac, natomiast czy od luteiny... jakos nigdy mi sie o uszy nie obilo... przeciez luteina to progesteron.... wiec on powienien hamowac rozne tego typu rzeczy... dziwne...
image

ja też miałam lekkie plamienia w 7 tygodniu ciąży - trwały dokładnie 3 dni... ale w pierwszej ciąży też miałam plamienia też w 7 tygodniu i to był początek poronienia... ale wtedy był inny kolor... jeśli są to plamienia ciemno-brązowe to pewnie jest ok - ale i tak nigdy nie należy tego ignorować! Ja od razu poleciałam na pogotowie... nie chce Cię straszyć - zawsze warto sprawdzić takie rzeczy...
image
image
Chodzi o to, że luteina dopochwowa niby drażni śluzówkę. Będę się obserwować. Dzięki za odp :)
wielkie gratulacje dla Was:-)) dbaj o Was bo to teraz najwazniejsze:-))

moja sisotra ur w nd synka prawie 4200 i 56 cm cudny jest:-)) taki kochaniutki..ahh..zakochalam sie w nim:-)) stara ciotka sie zakochala w siostrzencu:P
image

4200 to spory chłop :P
przynajmniej będziesz miała okazje się podszkolić zanim urodzisz swoje :)
Wstyd się przyznać, ale ja w życiu nawet pieluchy nie zmieniałam, bo nie miałam komu :))))
no spory:-)) ale kochany i wcale nie widac, ze tyle wazy...aczki taki chudziutki i nozki..a jakie minki robi..ohh...

ja juz przewijalam,ale nie moge sie doczekac kiedy zaczne przwijac siostrzenca..chrzesniaka mojego kochanego chlopczyka:-))

no i nabiore wprawy to prawda:-))

a jak on patrzy i brwi marszczy jak sie do niego mowi:-)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dobry ortodonta (42 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (139 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry