Widok

STARAJĄCE SIĘ LIX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W poniedziałek wieczorem byliśmy na usg i lekarz potwierdził 6 tydzień ciąży, a dokładnie to 5 tydzień i 1 dzień :)))))) Niestety nie było widać jeszcze serduszka bo to za wcześnie. Następna wizyta za 4 tygodnie! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oooo :) gratulacje :)
gratulacje :)
gratulacje :):):) mój wątek szybko się zakończył :):):) - u mnie to już 7 tydzień i sztraszne mdłości...
Monika848, a jak sobie z tym radzisz? Popijasz wodą gazowaną żeby się odbiło czy masz jakieś inne koło ratunkowe? :)
serdeczne gratulacje :)
super:)))) serdecznie gratuluję :)))
gratulacje:)
Gratuluję :)
Curly kiepsko sobie z tym radzę... Nie mam apetytu - jak coś zjem to jest mi niedobrze ,, więc prawie wogóle nic nie jem. Najgorzej jest z rana - mam odruchy wymiotne i raz lżejsze, raz mocne i nic poprostu czekam aż przejdzie..
Niestety to po prostu trzeba przezyc... mnie takie coś meczyło 3 tygodnie, nic nie jadłam, tylko piłam wode i herbate... ciągle wietrzyłam mieszkanie bo mąż jeść musiał a mnie mdliło na sam zapach... ciężko bylo ale teraz jest lepiej :) Przy okazji schudłam 8 kg wiec wyszło mi to na dobre ;)
Dziewczyny- dziękuje !!!! i oczywiście trzymam kciuki za inne starające się :)))))
Monika - współczuje Ci :/
Mi od paru dni przeszkadzają różne zapachy, mam nadzieje że nudnosci mnie ominą bo nie wyobrażam sobie że miałabym nie jeść i jeszcze schudnąć (i tak mam niedowagę :/)
Na mdłości polecam zaraz po przebudzeniu coś wszamać i popić gazowanym, mi trochę pomaga. Trzeba pamiętać by w żołądku zawsze coś było, wtedy jest lepiej, wiem, że jedzenie bleeeee ale trzeba się zmusić. Swieże powietrze też pomaga.

Ja mam takie nnt.pytanko, jest w 6,5 tyg.ciąży i miewam lekkie plamienia, lekarka powiedziała, że to od luteiny, ale nie jestem do końca przekonana, czy któraś z Was może mnie uspokoić albo pognać do innego lekarza.
Oczywiście GRATULACJE dla nowej mamusi :)
Z tego co wiem, ale nie jestem lekarzem plamienia mogą sie zdarzac, natomiast czy od luteiny... jakos nigdy mi sie o uszy nie obilo... przeciez luteina to progesteron.... wiec on powienien hamowac rozne tego typu rzeczy... dziwne...
ja też miałam lekkie plamienia w 7 tygodniu ciąży - trwały dokładnie 3 dni... ale w pierwszej ciąży też miałam plamienia też w 7 tygodniu i to był początek poronienia... ale wtedy był inny kolor... jeśli są to plamienia ciemno-brązowe to pewnie jest ok - ale i tak nigdy nie należy tego ignorować! Ja od razu poleciałam na pogotowie... nie chce Cię straszyć - zawsze warto sprawdzić takie rzeczy...
Chodzi o to, że luteina dopochwowa niby drażni śluzówkę. Będę się obserwować. Dzięki za odp :)
wielkie gratulacje dla Was:-)) dbaj o Was bo to teraz najwazniejsze:-))

moja sisotra ur w nd synka prawie 4200 i 56 cm cudny jest:-)) taki kochaniutki..ahh..zakochalam sie w nim:-)) stara ciotka sie zakochala w siostrzencu:P
4200 to spory chłop :P
przynajmniej będziesz miała okazje się podszkolić zanim urodzisz swoje :)
Wstyd się przyznać, ale ja w życiu nawet pieluchy nie zmieniałam, bo nie miałam komu :))))
no spory:-)) ale kochany i wcale nie widac, ze tyle wazy...aczki taki chudziutki i nozki..a jakie minki robi..ohh...

ja juz przewijalam,ale nie moge sie doczekac kiedy zaczne przwijac siostrzenca..chrzesniaka mojego kochanego chlopczyka:-))

no i nabiore wprawy to prawda:-))

a jak on patrzy i brwi marszczy jak sie do niego mowi:-)
do góry