Widok

STARAJĄCE SIĘ LVI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Troche się tajniaczyłam, ale chciałam być w 100% pewna, ze wszystko jest ok :)
W pierwszą rocznice slubu- 18 września, dowiedzieliśmy się że zostaniemy rodzicami :)
W środę byłam u ginekologa, maluszek ma 11.3 mm i serduszko mocno biło :) :) :)

Dziś jest 7 tydzień i 4 dzień a my jesteśmy przeszczęśliwi !!!! :)

Wszystkim Wam życzę takich wspaniałych emocji, z jakimi związane są te pierwsze chwile, kiedy dowiadujemy sie o maluszku :) Trzymam mocno kciuki !!!!! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no niestety, znowu mi sie nie udało...
będę próbować aż do skutku :)
a może przy porodzie mi coś popsuli?
emenems ja jestem z gdańska-łostowic :) i czt i pt jestem w domu więc mi pasuje :)
Nulka i Pyszotka - GRATULACJE!!! :D
A pozostałym starającym się (a także sobie) życzę owocnego poczęcia! :))
Dzięki Dziewczynki :-)))

Karolinka :-))) czyli fajny tydzień by wychodził według Twoich norm i może na wizycie w poniedziałek będzie widać maleństwo i bijące serduszko,ach oby wszystko było wporządku,a co tam trzeba pozytywnie myśleć na pewno będzie...

Nulka jesteś szalona ;-) Bliźniaki... Ważne,żeby było zdrowe,a dwójka za jednym razem to mega wyzwanie :-))) No,ale dwie ręce są i dwie piersi też,więc co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)))
a skad jestes?? chetnie odkupie, ale bede w gda tlyko poltorej dnia jutro polowe i piatek
Dziewczyny mam do sprzedania 25szt. testów owu zakupionych w tym roku na allegro :) Część zdążyłam zużyć a te co zostały narazie mi się nie przydadzą a szkoda żeby się zmarnowały :)
a ogólnie, to tak widze opieke medyczną w norwegii :

image
Madness is the gift, that has been given to me!!
wlasnei chyba dostalam mjeisiaczke, wiec musze myslec o kolejnym jajeczkowaniu ale mam jedno jeszcze pytanie, marynial, ja zrozumialam w koncu co piszesz ;D u mnei ciezk ow tym temacie, ale mam pytanie, jak jestem raz w tygodniu 24 na nogach (zaczynam w sorde o 23 prace, to odsrody rano do czwartu rano jestem na nogach i sie na nocki przestawiam i w druga strone, dzis ostanią pracuje wiec bede na nogach do wieczora, zeby spac w nocy) to rozumiem ze mam meirzyc o tej samej porze ale mam przed mierzeniem po prostu odpoczac tak ??
no co ty :) ja meiszkam na malej wioseczce...5000 mieszkanców i to jest najwieksza w okolicy :) wrecz wiesz, wszyscy c zazdroszcza ze w Gol mieszkasz:) hehhehehe
na pewno nie ma w sensie mojej okolicy czyli po 100km w kazda stronę, ale masz racje, zainteresuje sie, moze w miescie gdzie jest szpital jakis sie znajdzie:) byloby bajecznie, bo to zawsze wygodniej jechac 200 km do miasta niz 250 na lotnisko i jeszcze do Gda leciec :)

w szwecji to wiem ze wlasnie sa, ale nigdy nei interesowalam sie, myslisz ze na googlach wyszukam po prostu?? czy to bardziej skomplikowane?

marynial- boje sie ze nei uda mi sie, bo jestem bardzo niesumienna, i to ne to ze nei chce tylko po prostu zapominam....wielkim przedsiewzięciem jest i tak branie regularnie kwasu foliowego...musze sobie kartki po calym domu zostawiac zeby nie zapomniec, pozstariam sie pozytam i zobaczye jak mi pojdzie (p.s. meisiaczki nadal nie mam)
emenems z tego co kojarzę to chyba jesteś w Norwegii - i tam nie ma żadnego polskiego ginekologa?? ja mieszkam w Irlandii i tu są takie same zasady jak u Was, ale są również polscy ginekolodzy, oczywiście drożsi niż GP
Emenems źle mnie zrozumiałaś. Żeby temperatura była wiarygodna musisz przez 3 godz odpoczywac leżąc. Ale w pracy nie możesz jej mierzyc, bo mierzy się ją jeszcze przed wstaniem z łóżka (jeśli jesteś aktywna temperatura może co chwila się zmieniac). Musisz trzymac termometr w szafce nocnej albo pod poduszką :) Tylko, żeby temperatura "że tak powiem nie była sfałszowana" musisz co najmniej 3 godz spac, bo wtedy jesteś wystarczająco wypoczęta. Teraz rozumiesz czy mam coś jeszcze wytłumaczyc? Może piszę to za mało zrozumiale, ale napewno inne forumki mi pomogą wszystko Tobie wyjaśnic. No i musisz pamiętac, aby temperaturę mierzyc w danym cyklu zawsze o tej samej godzinie.
marynial - z ginekologiem to nie takie latwie - po pierwsze u mnie nie ma, ginekolog ci nei prowadzi ciazy tlyko lekrz rodzinny i polozna (spotkanie raz z jednym raz z drugim, usg jest raz , po 12 tygodniu i musisz jechac do szpitala 180 km, tam jest najblizsze) tutaj podejscie jest inne...nie ma patalogii ciazy itp, jak poronisz to znaczy ze dziecko nie bylo wystarczająco silne, moze jka pare lat nie zajdziesz w ciaze i nei bedziesz mogla adoptowac to ci pomogą...w Gda bede 2 dni to za malo. coz

pozstaram sie robic jak mowisz,ale to dla mnie czarna magia...3 godziny po przebudzeniu to znaczy juz w pracy bede musiala meierzyc-ale postaram sie, moze mi to wyjdzie ;) :)
kilka dni tu nie zaglądałam i..... szok! Nulka moje serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!
pyszotka, moze to beda bliźniaki :D ???
Ja majac cykle 25-26 dniowe, bete robilam w 30 dc i wyszła 2783 a po dwoch dniach powtórzona, wzrosla prawie 100% - 5438 i miesciłam sie w normach dla 5-7 tygodnia :)
pyszotka wg. moich norm tj. na moim teście ciążowym to 5-6 tydzień
Jeszcze "nie dziekuję" Kochane,żeby nie zapeszyć,ale dziekuję Wam bardzo,że zawsze Mnie tak wspieracie to dużo dla Mnie znaczy :-)))

Beta jest duża chyba tak szczerze mówiąc nie umiem tego wyniku zinterpretować,który to tydzień itp. Może któraś z Was Kochane umie Mi cos podpowiedzieć???Wizyte u gina mam w poniedziałek,więc wszystko sie okaże :-))) Boje sie ,a zarazem cieszę... :-)))

A betę robiłam w 37 cyklu,a test 39 dc.
pyszotka, woow, faktycznie beta wysoka. w ktorym dniu cyklu robilas badanie? a po cichu gratki :)
betę oczywiście możesz zrobic, ale jeśli jest to pierwszy cykl, w którym się staracie, to nie szalej za bardzo z testami...tym bardziej jesli masz nieregularne cykle. niektóre dziewczyny z forum starają się bardzo długo...więc nie zamartwiaj się jeśli to dopiero początek...może idź do gina, weź skierowania na jakieś badania.
Emenems temperaturę mierzy się w danym cylku o tej samej godz jeszcze przed wstaniem z łóżka. Jeśli pracujesz w nocy to musisz miec conajmniej 3 godz odpoczynku. A na śluz też są sposoby. Możesz spróbowac łykac wiesiołek. No i możesz sprawdzac rozciągliwośc śluzu, a nie tylko obserwowac bieliznę czy wkładkę. Ja wiem, że to może z początku wydac się dziwne i obrzydliwe, ale trzeba się przemóc i próbowac. W ten sposób poznasz lepiej swój organizm. No i można sprawdzac szyjkę czy jest nisko czy wysoko, czy jest twarda czy miękka, ale ja jakoś nie mogę się tego nauczyc. Ja narazie właśnie próbuję tymi sposobami, ale jak do końca roku nie zajdę w ciążę to spróbuję z testami owulacyjnymi. Odwiedź skarbmamy.pl, zobacz, poczytaj, zerknij na wykresy innych dziewczyn.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry