Widok

STARAJĄCE SIĘ LVI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Troche się tajniaczyłam, ale chciałam być w 100% pewna, ze wszystko jest ok :)
W pierwszą rocznice slubu- 18 września, dowiedzieliśmy się że zostaniemy rodzicami :)
W środę byłam u ginekologa, maluszek ma 11.3 mm i serduszko mocno biło :) :) :)

Dziś jest 7 tydzień i 4 dzień a my jesteśmy przeszczęśliwi !!!! :)

Wszystkim Wam życzę takich wspaniałych emocji, z jakimi związane są te pierwsze chwile, kiedy dowiadujemy sie o maluszku :) Trzymam mocno kciuki !!!!! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wlasnei chyba dostalam mjeisiaczke, wiec musze myslec o kolejnym jajeczkowaniu ale mam jedno jeszcze pytanie, marynial, ja zrozumialam w koncu co piszesz ;D u mnei ciezk ow tym temacie, ale mam pytanie, jak jestem raz w tygodniu 24 na nogach (zaczynam w sorde o 23 prace, to odsrody rano do czwartu rano jestem na nogach i sie na nocki przestawiam i w druga strone, dzis ostanią pracuje wiec bede na nogach do wieczora, zeby spac w nocy) to rozumiem ze mam meirzyc o tej samej porze ale mam przed mierzeniem po prostu odpoczac tak ??
Madness is the gift, that has been given to me!!
a ogólnie, to tak widze opieke medyczną w norwegii :

image
Dziewczyny mam do sprzedania 25szt. testów owu zakupionych w tym roku na allegro :) Część zdążyłam zużyć a te co zostały narazie mi się nie przydadzą a szkoda żeby się zmarnowały :)
a skad jestes?? chetnie odkupie, ale bede w gda tlyko poltorej dnia jutro polowe i piatek
Dzięki Dziewczynki :-)))

Karolinka :-))) czyli fajny tydzień by wychodził według Twoich norm i może na wizycie w poniedziałek będzie widać maleństwo i bijące serduszko,ach oby wszystko było wporządku,a co tam trzeba pozytywnie myśleć na pewno będzie...

Nulka jesteś szalona ;-) Bliźniaki... Ważne,żeby było zdrowe,a dwójka za jednym razem to mega wyzwanie :-))) No,ale dwie ręce są i dwie piersi też,więc co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)))
Nulka i Pyszotka - GRATULACJE!!! :D
A pozostałym starającym się (a także sobie) życzę owocnego poczęcia! :))
emenems ja jestem z gdańska-łostowic :) i czt i pt jestem w domu więc mi pasuje :)
no niestety, znowu mi sie nie udało...
będę próbować aż do skutku :)
a może przy porodzie mi coś popsuli?
to znowu ja...jednak nei mam okresu...wydawalo mi sie raz w toalecie ale tyko sie wydawalo....strasznie boli mnie lewy jajnik i najgosze ze nei wiem ile mi sie okres spoznia 3 dni czy jeden czy 2...masakra

basia - nic ci nie popsuli, po prostu wiesz, prawo murphiego - nie cchesz masz, chesz nie mozesz:):) uda sie, mowie ci!!
Emenems - są też ustawione reguły mierzenia temp. dla kobiet pracujęcych na zmiany (są też dla kobiet karmiący dziecko, także wstających w nocy, rano itd)
Skąd w Gdańsku jesteś? Może wybrałabyś się do DOBREJ nauczycielki NPR? Ja sie nie mogę zaoferować, bo przeziebienie mnie rozłożyło (no i jeszcze nie jestem tak dobra:P) natomiast mogę sprawdzić, kogo z czystym sumieniem można polecić
A jeśli chodzi o śluz, to jeśli nei wygląd (na wkładce mi sie o wiele fajniej oceniało niż bez wkładki), to moze odczucie Ci pomoże... Kiedy jest "normalnie" albo "sucho" a kiedy bardziej mokro, wilgotno, naoliwienie czuć...

Olej z wiesiołka ogólnie poprawia jakość śluzu - tylko należy pamietać, żeby go brać nie dłużej niż do owulacji, bo jednocześnie powoduje skurcze macicy (ja nawet przy tej zapisanej dawce mocno czułam i zmniejszyłam ją sobie do 2x dziennie zamiast 3x dziennie po 2 kapsułki) a tego raczej po zapłodnieniu by się nie chciało;)
No ja ogolnie ochodze z zaspy ale moj problem polega na tym, ze nei mieszkam w Polsce...bede jutro na połtorej dnia a pozniej na pewno na swieta, wiec jak do tego czasu nic nei wyjdzie, pojde do ginekologa na dodatkowe badania (bo szesc mam za soba) i wtedy chętnie sie spotkam z kims kto mnei przeszkoli, dlatego ze czy bede zaciązona czy nie, to i tak juz tabletek nei chce brac, bralam kilka lat i to nie dla mnie. zreszta po co sie truc jak ma się meza :) hehehe wpadka jak sie zdarzy to nei zaszkodzi - duza rodzina to fajna rodzina :)

takze i tak skorzystam z okazji, mozesz mi dac namiar do siebie albo znajomej teraz, zeby mi sie nie zagubilo, zapisze sobie, bo w pozniejszym czasie, chcialabym znac dobirze swoje cialo i umiec obserwowac nieprawidolowosci...w szkole niestety nikt mnei tego nei nauczyl...:)
Emenems no tak dokładnie to nie wiedziałam gdzie obecnie przebywasz:D ale poszukaj na necie, na pewno powinnaś znaleźć jakieś info odnośnie polskich lekarzy, bo raczej mi się wydaję, że też tam praktykują
Emenems niestety Twój rytm pracy jest dla mnie za bardzo skomplikowany i nie potrafię tego rozstrzygnąc :) tu już musi Ci to wytłumaczyc ktoś bardziej dośwadczony :) mnie uczyli tego w szkole i przed ślubem w poradni małżeńskiej, ale wtedy podchodziłam do tego z dystansem, a teraz sobie doczytałam tu i tam, a że mam długi urlop to mogę próbowac. Ja nie wiem za to co to tabl. anty, nigdy nawet ich na oczy nie widziałam ;)
Na Zaspie to ja się uczyłam prawie dwa lata temu i z czystym sercem polecam tę dziewczynę, tylko... słyszałam, że ma się przeprowadzić. Dlatego namiary na nią dałam Ci na priva.

Fajnie, że spokojnie podchodzisz do starań - czasem najgorsze jest to autowewnętrzne ciśnienie. A dziecko... przyjdzie we właściwym dla siebie czasie;)

A tak dziewczyny przypomniało mi się, jak mój mąż, bodaj w zeszłym roku, chodził do technikum wieczorowego (m.in. z takimi 18-20latkami, co z kilku szkół już wyrzucone były...). No i jedna z tych panien kiedyś przychodzi i na forum klasy stwierdziła, że musi zerwać ze swoim chłopakiem. No to się pytają, czemu? Ona na to, że już 3 razy kochali się bez gumki i ona nie jest w ciąży, czyli on jest bezpłodny, wiec musi z nim zerwać...
Załamka...
chyba jakies medium ta laska :D hahahahah
Miałam z zawodówce koleżankę (wtedy 17 lat), która chciała zajśc w ciążę ze swiom chłopakiem (kompletny czubek, duże dziecko), żeby rodzice dali jej kasę na wesele, bo chciała się wynieśc z domu (patologia). Udało im się za 2 razem, a ona po pierwszym razie lamentowała, że nie może miec dzieci. A teraz szkoda mi tej dziewczyny. Jest taka biedna, on ją zdradza, nie pracuje, tułają się od kąta do kąta. Synka ma fajnego, ale czasem jak jej naprawdę źle to mówi, że żałuje, że go ma. Jaka młodośc umie byc bezmyślna...
Ostatnie wpisy sięgają dnaaaa.

To nie ten temat;-(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
No niestety, smutne to tak...
Chociaż mam kolegę w pracy, który własnie specjalnie "wpadł" z dziewczyną, bo mieli po te 17 lat, a już chcieli być ze sobą...
A to było ponad 18 lat temu... (Starsza córka miała 18tkę, tylko nei wiem, czy w tym czy w zeszłym roku)
I powiem Wam, że fajne małżeństwo, ale nie wątpię, że łatwo im nie było, ale stanęli na swoim (a był czas, kiedy on dojeżdzał do pracy z Sobieszewa do Kolbud na 7 rano) - widać obojgu zależało i nie była to lekkomyśna decyzja (z tą "wpadką";))

Emenems - odpiszę Ci jutro, bo dziś już mam rozluźnienie w myśleniu;)
czemu nie? rozmawiamy o różnych opcjach i postawach starania się o dziecko...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry