Widok

STARAJĄCE SIĘ - LXIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie!Jesteśmy bardzo szczęśliwi, widzieliśmy bąbelka, serducho bije!:)
Trzymam kciuki za wszystkie starające się!!!Życzę powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to byl moj pierwszy cykl z d*pkiem..pewnie bez niego nadal bym czekala na @..ale miejsmy nadzieje,ze mi pomoze..no i teraz zaczelam drugi cykl z d*pkiem..tylko...boje sie,ze mam cykle bezowu..i wtedy to d*pa..:((( bo mierze tempke i nie zauwazylam skoku a tempka mniej wiecej na tym samym poziomie przez caly cykl (nie liczac 2 dniowego wysokiego skoku bo bylam chora)...a jak nie widac skoku i nie idzie tempka w ogre po owu to mozna mowic o cyklu bez owulacji...obym sie pomylila..chcialabym miec owu:((((
o,to widzę,że Ci się cykle ładnie wyregulowały:-) to miło,oby ten miesiąc należał do nas;-)
hey to witaj w gornie..ja tez zaczelam nowy cykl..w nd..ale to tylko 3 dni roznicy..:-)) zobaczymy co tym razem wyjdzie z tego..i ile bedzie trwal..
ost trwal z pomoca d*p*astonu 28 dni bo 29 dostalam plamienie...a pozniej juz @..moze teraz sie uda..:-)))

milego dzionka
halo, co tu taka cisza??
u mnie wczoraj koniec @, nowy cykl - nowe starania :) szósty, ostatni przed gruntownymi badaniami ;) mam nadzieję, że się bez nich obejdzie...
Pozdrawiam w ten upalny dzionek :)
nie,to nie kwestia wieku. 23-latka stara się prawie 2 lata,a 30 latka zaszła w ciążę w noc poślubną-za pierwszym podejściem.ja sama mam 25...więc wiek raczej nie jest regułą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
może rolę odgrywa również ich wiek...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no coz,ja znam conajmniej trzy dziewczyny,którym udało się zajść za pierwszym podejściem.niestety dużo więcej znam takich,które zajść nie mogą już kilka miesięcy.ja wśród moich znajomych koleżanek jestem staraczką z najkrótszym stażem-jak narazie 5 m-cy:-/
tak, udalo sie mnie- za pierwszym razem. nawet nie masz pojecia jakie bylo moje zdziwienie jak sie okazalo, zejestem w ciazy. w zyciu tego nie podejzewalam, nawet sie nie staralam. przestalam brac tabletki i odrazu zaszlam w ciaze. a teraz co? 2 lata staran i nic:/
Hej dziewczyny :) W tym cyklu rozpoczęliśmy starania, w sumie to tak na luzie, kiedy przyjdzie ochota to idziemy na całość :) Cykle mam nieregularne, bo 28-32 dni, nie odczuwam żadnych niedogodności związanych z momentem owulacji więc do końca nawet nie umiem dokładnie określić kiedy ona u mnie następuje...
Przytulanie było póki co 8, 11, 13 i 16 dnia cyklu. Bardzo chciałabym żeby już teraz udało się nam zaciążyć i tym samym obyłoby się bez większych problemów typu mierzenie temp, przytulanko w dokładnie wyliczonych dniach itp... Pocieszcie mnie jakoś :) Może którejś udało się tak od razu?
a ja juz wiem co jest nie tak! i jestem z tego strasznie zadowolona, tzn w sensie, ze wiemw czym problem i wiem co robic, a nie tak jak do tej pory tylko sie domyslalismy.

mam nietolerancje glukozy- strasnzie wysoki wynik mialam. lekarz powiedzial mi, ze to powoduje wtorna bezplodnosc. takze teraz do roboty. dieta dla cukrzykow, moze jakies leki i jak unormujemy cukier to mam nadzieje byc w ciazy :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki Monia :) Ja narazie zaczynam starania i nie robie badań itd..... teraz po @ po prostu postaram sie wyluzowac i nie spinać za bardzo.....może sie uda... :)
Ja też za Was wszystkie trzymam kciuki !!! Na pewno się uda tylko nie możecie tak skupiać się na tych wszystkich wynikach i badaniach... Ja byłam po dwóch poronieniach i też w którymś z wątków - starająca :) Po 6 miesiącach skupiania się na wszystkim - czyli wynikach, pomiarach i wbijaniu do głowy co jest nie tak - w końcu odpuściłam...Trafiłam do lekarki, która mi po porostu kazała iść do domu totalnie się wyluzować :) powiedziała cytuję "spij się porządnie" i weź "męża w obroty" - słowo daję też nie mogłam w to uwierzyć :) Ale słuchajcie poskutkowało przez miesiąc odpuściłam imprezowałam i totalnie zapomniałam o wszystkim (przestałam też zaglądać na forum!) i SIĘ UDAŁO jestem teraz w 8 miesiącu ciąży !!!! Także kochane największy problem to jest cały czas myślenie o tym i czytanie o innych starających - miałam to samo w pracy w domu - non stop kiedy ja będę w końcu w ciąży, jak dostawałam okres było załamanie a odbieranie kolejnych wyników stres. Seks nie był dla przyjemności tylko z konieczności o wyznaczonych dniach - masakra. Lekarka mi powiedziała, że to wszystko to stres - który może blokować owulację i to jest prawda!!! Dlatego moje drogie odpuście troszkę - kupcie jakąś fajną bieliznę, wizyta w salonie kosmetycznym, może jakiś romantyczny wyjazd:):):) No i troszkę alkoholu nie zaszkodzi - trzeba się mocno wyluzować - jak nie pomoże to kilka razy:):):) Potem nie będziecie piły przez następny rok :):) Także do dzieła i nie przejmować się będzie dobrze - i maluszek się w końcu pojawi :) pozdrawiam Was serdecznie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, cały czas trzymam za Was kciuki!!!
dzieki..
dzwoniłam do mojego androloga :) w tym cyklu bede tylko prowadzić obserwację a w następnym kolejna próba :) 3majcie kciukasy :)
a w sprawie prolaktyny, to jak byłam ostatnio u gina, to mi pani doktor powiedziała, że wynik po obciążeniu nie powinien być wyższy niż 7x. czyli każdy mówi co innego:/ i nieważne w którym dniu cyklu się to badanie robi.
Cześć dziewczynki:)
Troszkę mnie tu nie było i musiałam nadrobić trochę wiadomości z wątku, więc po kolei:

LG-przykro mi, że się teraz nie udało, ale w końcu się uda, na pewno :)
Agusia 779 - witamy wśród nas :)

a u nie dzisiaj 30dc, czekam na @, bo niestety w tym cyklu nam staranka nie wyszły, przez moją paskudną infekcję pęcherza:/ z racji, że nie mierzyłam w tym cyklu tempki to nawet nie wiem, kiedy się spodziewać @. ale już od przyszłego wracamy do gry ;)
Pozdrawiam Was cieplutko Staraczki
Adziula mi dwóch lekarzy mówi że mam "dobry" wynik (mam 17krotnie wyższy po obciążeniu) i mówia tak tylko dlatego że mam książkową owu :/
dlatego szukam dobrego endo do którego pójdę z nowymi świeżymi wynikami i najpierw prl zbiję a później jeśli nadal nie będzie ciąży będe kombinować :)
Moim zdaniem za wysokie,przynajmniej tak mój lekarz zareagował na moje 8 krotne przekroczenie. Nawet obecnie gdy wyniki są ok to muszę brać pół dawki tabletki by utrzymać wyniki.
wlasnie rozmawialam z lekarzem i stwierdzil, ze ten wynik jest ok. przed obciazeniem 315 po obciazeniu 3520! sama juz nie wiem co robic?!
za dużo, idź do lekarza po leki - prolaktyne można bardzo szybko zbić np. bromergonem itp.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry