Widok

STARAJĄCE SIĘ - LXIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie!Jesteśmy bardzo szczęśliwi, widzieliśmy bąbelka, serducho bije!:)
Trzymam kciuki za wszystkie starające się!!!Życzę powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
slonczeko tez widzialam,ale nie wiem jak moge zaprosic do znajomych...
ja prowadze w kompie, dostalam taka karte na kompa i tam sobie notuje..ale w necie jest lepiej bo dziewczyny mzoe pomoga;-))

ktos mnie zaprosil tam..moze to ktoras z Was?;-)
może ja też założe sobie tam konto,jak narazie korzystam z kartki i długopisu;-) a w sumie tak wirtualnie to chyba wygodniej.
ja sie kiedys zalogowalam na skarbmamy.pl ale nie bywalam tam..dzisiaj weszlam, wpisalam moje temp...msuze sie tam ogarnac..moze ktos z czasem jak juz bedzie dluzszy wykres pomoze zinterpretowac go..
ja mam tak,że po wieczornym przytulanku rano mam zawsze wyższą temp.o mniej więcej 0,1 st.czyli np. kilka temp. mam 36,3, a ta poprzytulankowa jest 36,4.w sumie wahania lekkie mam przez cały cykl,ale zawsze po wzrasta mi o kreseczkę.
a obserwacja to swoją drogą, wczoraj zaczęły mi się dni płodne,ale i tak nic z tego...
Taaaaaak!! Zapraszamy na skarbmamy.pl :)
Ja kiedyś mierzyłam temp i się obserwowałam, teraz temp nie mierze, ale po obserwacji wiem kiedy mam owu - czuje ten moment :)
Warto dla samej siebie obserwować jak pracuje organizm :)
Ja mam wykres ( teraz karte ciąży) na skarbmamy.pl ... zresztą dziewczyny z tego forum mnie namówiły :) to jest to samo, tylko bezpłatne :)

A przytulanko nie powinno zaburzac temp, ale krótszy sen, leki, kilka pobudek do wc itp jak najbardziej może...
dziewczyny, ja to dopiero zaczynam mierzenie tempki i jakas zielona w tym jestem.
czy przytulanko powoduje / moze powodowac skok temp?

jestescie moze na 28dni.pl? fajnie by bylo podgladac siebie nawzajem, komentowac i porownywac wykresy, bo tak jak mowie, jestem zielona i nawet nie mam do kogo tego porownac i przeanalizowac.
ja mierzę tam na dole:-)na początku ciężko było mi się przemóc,ale teraz mi to nie przeszkadza:-)
Ja tez zaczynałam mierzyć jakos po @, od 4 dc, ale ja mierzyłam w buzi, pod językiem... jakos nie mogłam sie przekonać do innych miejsc ;)
No i potem jak zobaczylam na tescie II to przestałam ( w sumie troche załuje bo bym wiedziala, czy zostaje wysoko czy rośnie jeszcze)
ja też mam problem z mierzeniem w weekend, czasami sobie odpuszczam, w zależności od dnia cyklu;-) w trakcie @ nie mierzę,zaczynam zawsze od 6 dc.
heh skad ja to znam..najgorzej mi w weekend mierzyc..bo normalnie wstaje o 5.30-5.40 to tak mierze temp..a w sb i w nd chcialoby sie pospac..ale w sb po meirzeniu juz nie moglam zasnac..w nd jednak bez problemu:-))
na wykresie fajnie widac skoki:-)

a w @ tez mierzycie?(gdzie?)
bo czytalam artykul,ze meirzy sie od pierwszego dnia po skonczonej @..
Ja cały cykl mierzyłam tylko raz( bo sie udało ) i ogolnie polecam... albo mój cykl był naprawde wyjątkowy, bo wszystko slicznie na nim widać co gdzie i jak... ;)
Tylko to niestety wymaga troche cierpliwosci i samozaparcia, głównie w weekendy jak człowiek chce sie wyspać a temp powinno sie mierzyć codziennie o tej samej porze...
Ja nigdy nie mierzyłam, nie mam do tego zacięcia, generalnie polegam na obserwacji organizmu. W pierwszej ciąży miała podwyższoną temp tuż przed datą spodziewanej miesiączki i utrzymywała się tak do 6 tygodnia a w drugiej nic takiego nie miało miejsca, nawet piersi mnie nie bolały, choć objawy powinnam mieć intensywniejsze, bo była to ciąża bliźniacza.
adziula,z własnego doświadczenia i tego,co mnie uczono,to Twój spadek nie był wcale duży.u mnie to np. z 37,1 na 36,4. (niestety mój temp. z dwoma miejscami po przecinku się zepsuł i mierzę zwykłym elektronicznym)u stokrotki to też już duży spadek. np. ja wahania w granicach 0,2-0,3 st. mam i przed skokiem i po.
ja tez dopiero zaczelam mierzyc tempke. dzisiaj jest 42dc, okresu dalej brak, dzisaj temp spadla dosc mocno- rano bylo 35,89 a poprzednia to 36,17 wiec juz mialam nadzieje na @ ale chyba nic z tego :/
ja zaczelam mierzyc pod koneic cyklu ale np. tak w pt 36,73, w sb 36,86 a w nd 36,39..czyli spadla prawie o 0,5 stopnia a to chyba duzo..i w nd dostalam @...w pn mialam 36,44, dzisiaj 36,54...
tak też przypuszczałam.. ja dopiero mierzę od tego cyklu więc nie mam jeszcze obrazu jak to wygląda na tle innych cykli..
LG, u mnie spada w dniu okresu. jak rano mam niższą temp. o kilka kresek, to znaczy, że w ciągu dnia mam się spodziewać @. wyjątkiem był mój ostatni cykl, gdzie temp. spadła dzień wcześniej, a właściwie to @ przyszła dzień później, bo wydłużyła mi się faza lutealna (zawsze miałam 12 dni, ostatnio było 13)
w tym cyklu nawet nie mierzę:)
U mnie jeszcze ostatni tydzień tego cyklu, od dnia owulacji boli mnie brzuch, ale nic sobie nie wkręcam, na dodatek mój mały zaraził mnie grypą jelitową i wczorajszy dzień miałam wyjęty z życiorysu.
Jutro umawiam się na czerwiec z lekarzem na badanie do AM, jak nie załatwię tego w czerwcu, to dopiero po wakacjach, więc mam nadzieję, ze się uda.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry