Widok

Stokke xplory - pomoc dla fanek i niezdecydowanych :)))

Witam wszystkich zainteresowanych wózkami stokke:)
poczytałam trochę na forum i widzę,że brak jest konkretnych info na temat tego wózka:( chętnie pomogę, doradzę i odpowiem na wasze pytania :) użytkuje stokke od ponad dwóch lat i nie zamieniłabym go na żaden inny więc może komuś pomogę przy wyborze.

zapraszam również inne użytkowniczki do wklejania zdjęć swoich stokke!!!

image

image

image

pozdrawiam i zapraszam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia już zdecydowłam chce stokke :) szukam po aukcjach moze uda mi sie kupic uzywanego w dobrym stanie wiem zey patrzec czy jest oryginalny. Niestety nie znam różnic ale chciałabym kupic na przedłuzonej gwaracji i tylko za takimi sie rozgladam :) majac paragon bede wiedziala czy nie podróba. Co sadzicie o aukcji na allegro

http://allegro.pl/wozek-stokke-xplory-v3-gleboko-spacerowy-sklep-i3002922445.html

bo jest jeszcze zestaw uzywany na przeduzonej gwarancji w jego skład wchodzi:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2987775802&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

czy to nie za drogo? wsumie duzo rzeczy sama nie iwem czy bardziej oplaca sie uzywany za 4tys czy nowy za 3,4tys i systematycznie dokupować. Albo wogole kupic takiego samego golego w takim kolorze jakbym chciala bez :) uzywanego za 2800 tez v3 jest na allegro i potem dokupowac bajery :)

doradzcie :) a co do fotelika izi sleep juz widzialam jest rzeczywiscie bardzo ciężki i wąski w porównaniu do innych a wkładke dla niemolaka jak sie wyjmie widac styropian przez dziury w materiale ktorymi pasy wychodza jakas masakra i to był oryginalny w sklepie. Izi go nie widzialam ale jest lzejszy i chyba na niego sie zdecyduje bo mimo wszystko wewnątrz jest większy od sleepa chyba :) czy moze postawić na maxi cosi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ivetta przede wszystkim nie kupuj wózka bez zdjęć real !!! To, że ktoś sprzedaje wózek i wstawia zdjęcia katalogowe już jest podejrzany także ja bym sobie darowała ten pierwszy link.

Zobacz tu jest chińska podróba dla zwykłego kowalskiego zdjęcia na samym dole mogą nie świadczyć o podróbce a jednak to jest podróba...

http://www.aliexpress.com/item/2011-stokke-xplory-Stroller-i-year-Guarantee-100-New-Baby-Pram-Stroller-Infant-Pushchairs-Baby-Travle/510827954.html

Wydaje mi sie, że lepiej kupić używany na gwarancji od kogoś. A nie od sprzedawcy niewiadomego pochodzenia

Co do ceny
musiałabyś sobie wszystko przeliczyć po kolei :)
Tak wiec wózek 2 w 1 kosztuje ok 4 tysięcy
Torba na pieluchy 400
Śpiworek 420
Summer Kit 600
Winter kit 1000

Czasami lepiej kupić cały zestaw używany na gwarancji niż nowy i to nie wiadomo skąd.

Co do Maxi Cosi oczywiście że można ale trzeba dokupić adaptery.
image
image

image
Dziękuje Ci bardzo za odpowiedz. A orientujesz sie moze na ile jest przedłużana gwaracja? jak komuś koncza sie 3 lata bo Pani z allegro napisala mi ze na kolejne 3 albo 5 co mnei zdziwilo ma to sprawdzic jak cos bede chciała zdjęcia oczywiście zanim kupic i ona wysle mi wózek. Za daleko mam zeby jechac do niej :) a który fotelik byś mi poleciła sorki ze Cie tak męcze :)
Nie nie w żadnym wypadku. Rozszerzona gwarancja jest o rok czyli 2 + 1 rok rozszerzonej co daje łącznie trzy lata. Bzdurą jest 5 więc w to absolutnie nie wierz. To ta Pani z linku z niebieskim Stokke Ci tak napisała? Poproś ją o skan rozszerzenia i będzie jasność ;) Ale jestem 100% pewna tego co napisałam wyżej :)

Co do fotelika wszystko zależy jakie masz fundusze, MC jest najtańszy potem Go i na końcu Sleep ale tego ostatniego nie kupiłabym ze względu na wagę. Ja miałam MC cabrio Fix i córa podróżowała nim do 1,5 roku.
image
image

image
Hej, ja też się zastanawiałam kiedyś nad tym Stokke niebieskim, ale on z 2010 więc za chwilę już koniec gwarancji. Acha, ten wózek był już chyba z rok temu wystawiany na allegro, tylko było więcej zdjęć m.in pani w białych kozaczkach. Kto czyta forum wózkomanię będzie wiedział o co chodzi. Poproś o dokładne, bieżące zdjęcia, bo tutaj to co zdjęcie to z innej parafii, a i przez ten rok mogło śladów użytkowania i zniszczenia dojść.
Tak to Pani w słynnych już białych kozaczkach ;)
image
image

image
A czy jest możliwość wstawienia zdjęć tego nie oryginalnego Stokke?

Pewno niejedna z osób, które mają te wózki, a nie dostały paragonów chętnie porównają i się uspokoją, że mają oryginały.
Hmm mówice o tym linku co ja wkleiłam że niby słynna pani w białych kozaczkach? Zaczynam się bać ile Wy wiecie o tych aukcjach :)
Tak, dokładnie o tym. A winter kit i śpiworek to już chyba pani sprzedała właśnie http://allegro.pl/winter-kit-spiworek-do-stokke-i3009842018.html
Dominika część zdjęć podróbki jest tu niby na pierwszy rzut oka wygląda jak oryginał ale ostatnie zdjęcia częśći stelarza pokazują jakie niedoróbki ma wózek
http://www.aliexpress.com/store/product/Pink-Stokke-Xplory-2013-the-most-popular-baby-stroller-the-acccessories-for-chooise/907184_738007264.html
image
image

image
stelaża oczywiście ;)
image
image

image
No, po obejrzeniu to już widzę, że mam orginał na 100%. A zbliżenie tego stelaża to jakaś masakra. Jakby piłą niektóre części wycinane, albo nożem, np prezy pałąku. Dzię
Coś mi litery zjadło na końcu. Ale kolor niebieski to im nie wyszedł wcale. Tutaj to po samym kolorze widać, że podróba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jak już odważyłam się coś napisać to pochwalę się też moim Stokkusiem

image
Agusia ,widze teraz roznice ... ten plastik na raczce i inne elementy sa jakby z innego plastiku ,takiego matowego i te kolko biale w spacerowce inne :D:D:d
I jak wspomniala wyzej Dominika elementy wycinane jakby wrzeszczotem :D
image
image
Dokładnie dziewczyny, kolor tylnych kół też jest inny. Mam nadzieję, że chociaż kilka osób będzie teraz miało świadomość na co zwracać uwagę kupując wózek :)
image
image

image
A to nasz w kolejnej odsłonie :)
image
image
image

image
ogladalam wczoraj w sklepie oba wozki i xplory i crusi i ciagle mam watpliwosci, na ktory sie zdecydowac (za xplory przemawia nizsza cena). Niestety w sklepie nie mieli gondoli do xplory a nie widzialam jej jeszcze na zywo. Czy ktos tu na forum uzytkowal gondole xplory? Czy do niej ze wzgledu na ksztalt potrzeba jakies dodatkowe 'specjalne' rzeczy? odpowiednie przecieradlo/ceratke? Wybaczcie moze glupie pytanie ale nie mam jeszcze pojecia co sie wozi w glebokim wozku oprocz dziecka ;)
Różnica jest w wielkości między gondolą Crusi a Xplory.
Gondola Crusi ma długość 79cm
Gondola Xplory 74cm

Kształt gondoli w Crusi jest klasyczny i składa się na płasko. W wyposażeniu standardowym masz materacyk powleczony materiałem w kolorze środka gondoli.

Kształt gondoli Xplory jest inny ze względy na montowanie na stelażu. Również w wyposażeniu standardowym jest materacyk z powłoczką w kolorze wózka. Można dokupić dodatkowe powłoczki np w kolorze białym.

Używałam gondoli Xplory moje dziecię standardowych wymiarów jeździło w niej do 5 miesiąca i pojeździłoby zapewne dłużej ale zrobiło się ciepło i przesiadłyśmy się do spacerówki. Dziecko urodzone w grudniu.
image
image

image
dzieki Agusia :) godole crusi widzialam i macalam, chociaz wiadomo jak to sie oglada milion wozkow na raz, nie zwrocilam dokladnie uwagi co tam bylo w srodku. Czyli na ten materacyk nic juz nie potrzeba? Ta powloczka jest wytrzymala na niespodzianki? Czy jednak jeszcze jakas warstwe czegos nieprzemakalnego warto polozyc? Caly czas mam na mysli cos w ksztalcie tego nietypowego materacyka xplory.

Termin mam na koniec marca/poczatek kwietnia, wiec w gondoli jednak przejezdzimy cale lato niestety. Najchetniej wzielabym gondole Crusi a spacerowke juz na stelazu xplory, ale taka impreza z dwoma wozkami chyba by mnie za duzo wyniosla ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pompa ciepła (25 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (61 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

do góry