Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE CIĘŻARÓWKI 12:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to lecimy z nowym;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pierwsza:)

po 8 mam badanie usg, ale nie dlatego juz siedze na necie bo spać nie mogę-musiałam przywieźć do pracy meża no i siedzę w biurze jem śniadanko i pojadę na badanie;)
ciekawe jak dziecko się pokaże-wczoraj szalało bez przerwy z 5 godz. i pewnie dziś na badanie bedzie spac....

image
ja miałam troszke śmieszną historię ja poszłam pierwszy raz do lekarza w ciąży to miałam dosyć wysokie i się pytał czy mam lekkie nadciśnienie ja odpowiedziałam że zawsze troszkę wyższe miałam więc kazał monitorować bo wrazie czego trzeba będzie tabletki brać ale potem z wizytę na wizytę ciśnienie coraz miższe i faktycznie czy dalej zaawansowaną ciążę miałam tym coraz niższe ciśnienie
problem niestety powstał na początku 9 miesiąca i tu bez tabletek się nie obyło ale biorę słabe i ciśnionko już w normie:)

ja chrzciny również chciałabym zrobić na święta chrzciny,alemaluch bedzie jeszcze maleńki,więcmoże przeniesiemy chrziny na kwiecień.codo strojuto jamam spodenki białe i dłuższa bluzeczka, jak dlamnie ubiró może ciut dziewczęcy,aleco tam na chłopca ewentualnie też będzie ok.

co do ciśnienia, to ja od dwóch lat walczę z lekkim nadciśnieniem, a ponieważ muszę codziennie monitorować moje wyniki toteż kupiłam sobie naramienny elektroniczny ciśnieniomierz. spisuje wyniki rano i wieczorem i na każdej wizycie pokazuje lekarzowi. Dzięki temu uniknęłam skierowania do szpitala, bo w domu zwykle mam 130/70 a u lekarza nie zeszłam poniżej 140 /90....więc gdyby nie dowód, że u doktorka mi skacze,to byłaby mała klapa.

Jeśli teraz wyniki z glukozy wyjdą mi za duże, to również zaopatrze się w glukometr.....tak zapobiegawczo.

Termin mam na 18 stycznia, a chrzciny chcemy zrobic w marcu (przed świętami).

magdo a na kiedy masz termin porodu??
może na chrzest troszkę cieplej już będzie, ile po narodzinach planujecie zrobić chrzciny

Hehe jeszcze tyle czasu a ja już myślę w co ją ubierzemy;) To wszystko przez to, że musimy już ustalić termin bo bardzo zależy mi na przyjeździe kuzyna...

to w sukieneczce bedzie na pewno ladniej wygladac:)

image
Rajstopki i cieplutkie body z długim rękawem obowiązkowo;)

aLE są pewnie i jakies rajstopki ciepłe:)

no wlasnie zeby jej nie podwialo:)

image
Rozmiar napewno kupię większy;) Nie wiem poprostu czy małej w takiej sukienusi nie będzie zbyt chłodno (chodzi o obiad w lokalu - w polarach będzie napewno zbyt ciepło, a czymś takim?), dlatego zastanawiam się też nad tym 2 cześciowym komplecikiem...

magda ale jedno to dla chłopca a drugie dla dziewczynki?
bo na pierwszym to chyba spodenki były czy ja jakaś ślepawa jestem:)
ale oby 2 fajne

magda ładne- a to ma byc na chrzest?

image
Magda wzięłabym te większe, bo dzidzia szybko rośnie,a może mieć 56 cm jak się urodzi

Nie podoba się Wam? Nik nic nie pisze:(

ja prawie od początku ciąży muszę kontrolować ciśnienie dlatego sama w domu codziennie sobie mierzę takie zalecienie
możliwe że monia też takl musi:)

no ja tez tylko w przypadku wizyty u lekarza dlatego zastanawiały mnie te codzienne relacje z ciśnienia

image
ja mam mierzone tylko przy okazji wizyt,a sama to nie.ale z tego co zrozumiałam,to Monai ma mierzone przy okazji szkoły rodzenia

Mi mierzy mój mąż;)

a wy sobie same cisnienie mierzycie, ze macie co chwila wyniki?

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry