Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE CIężARóWKI 15:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to nowy:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja Tobie na starym odpisałam :))))

monia;)
mis ise pokoik podoba:)
tez chce kupić nakleiki na sciane na allegro:)

majls
widzę, że weszłaś juz w siódmy miesiac, gratulacje:)

kurcze przed dwiema godzinami dostałam takiego bólu brzucha, że myśłałam, ze się popłaczę- nie wiem czy to macica się rozciąga, mięśnie czy może coś ćwiczy-aż mi się niedobrze zrobiło-trwało z jakieś 2-5 min.
ostatnio dostaąłm nieco słabszego bólu w pracy
dziś całe szczęście byłam w domu i poszłam spać-teraz jest ok:)

też macie czasem coś takiego?

image
image
dziekuje wam:)...kupiłam dzis juz chyba ostatnie rzeczy 2 butelki tommeee tippee (to z polecenia przyjacióli i na własne oczy widziałam o ile fajniejsze niz aventu-przynajmniej jej mała je lubi),szczotke z grzebykiem chicco-bardzo miekki włos i delikatny,klin (tez jak byłam u przyjacióły to widziałam jak sie przydaje)i płyn zmiekszajacy jelp na pierwsze pranka bo chyba po 2-3 miesiacach zaczne sobie eksperymentowac z moimi płynami do prania i płukania:)...no jeszcze tylko jakies pokrowce na zmiane na ten klin trzeba teraz kupic:)ale to juz takie koncówki...kupiłam tez dzis szlafroczek do szpitala i kapci:)śmieje sie z mezem ze juz mozemy rodzic:)wyprawka z najwazniejszych rzeczy juz skompletowana:)aaa jutro kupuje 1 opakowanie piluch pampers new baby ale mniejsze nie 100 i poki co nie robie zapasów:).....ale odetchnełam ze to juz prawie wszytsko....teraz sie zastanawiamy tylko nad easybase,bo niesttey nie mamy isofix'u no i nad termometrem i chyba brauna kupimy ...bo juz kolejne osoby polecały z doswiadczenia
Asia dobrze byłoby gdybyś powiedziała o tym ginekologowi przy następnej wizycie. Ja też miała coś podobnego. Mniej więcej w 27 t.c. Okazało się, że to szyjka macicy się skraca. Dostałam No-spę i nakaz leżenia, aby uniknąć przedwczesnego porodu. Z tego co piszesz nadal chodzisz do pracy. Może czas odpocząć??

dobrze, nie omieszkam mu powiedziec-choc w poniedzialek sprawdzal szyjke i wszystko bylo ok...

nie chce sie nakrecac negatywnie

ale mialas takie skurcze w dolnej czesci podbrzusza czy wlasnie caly brzuch-na górze i bokach (nie wiem jak to nazwać...)?

image
image
a ja bym albo poszła albo zadzwoniła do lekarza jesli to taki silny ból...nie miałam niczego takiego,ale na pewno bym sobie nie odpusciła nawet jesli to normalne to nic nie zaszkodzi jak zapytasz:)
Chyba trochę przsadzają z tą opieką nad nami :)) Ja nie mogę iśc sama na zakupy, w takiej pogodzie jezdzić samochodem, nawet do mojej mamy nie mogę jechać sama, ale gdy tylko mężuś gdzieś wychodzi ,to Izunia myka na zakupy i do mamusi :))
Co do pokoiku, to ja też jeszcze nie zrobiłam, ale w przyszłym tygodniu wymalujemy i nakleimy nalepki, kupiłam na allegro takie bardzo kolorowe z Myszką Mickey, Plutem i Kaczorem Donaldem :) Chcieliśmy mieć kolorowy pokoik dla małej. Dokupimy jeszcze lampkę "księżyc" z Ikei a ściany pomalujemy na odcień żółtawo-brzoskwiniowy. Meble mamy dwukolorowe w odcieniu wanilli i jasnego brązu wiec wszystko powinno ładnie i jasno wygladac :)
teraz mnie nie boli, a w poniedzialek i tak ide do niego wiec bedzie okazja powiedziec

kurcze jutro musze wczesnie wstac-o 6 :(
zeby o 7 byc w pracy...
potem do lekarza-endokrunologa i potem do projektnta kuchni-ciekawe czy cos fajnego wymyslil...

byle tylko nie bylo slisko...

image
image
czesc,
pozdrawiam z pracy:)
image
Hej

Bolał mnie dół brzucha. Miałam cały napięty. Ból promieniował aż na plecy.

Asia nie martw się. Pewnie wszystko jest o.k. Pogadaj z lekarzem i pomyśl o ewentualnym odpoczynku. ;)
Mam nadzieje, że Cię niepotrzebnie nie nastraszyłam ;)

Ja jak usłyszałam o tej mojej nieszczęsnej szyjce to miałam okropnego stresa. Z czasem przestałam o tym myśleć. I proszę. Dotrwałam do końca i teraz obawiam się, żeby za bardzo nie przenosić ciąży.

hej...taka ładna pogoda a ja taka niewyspana:(jescze nie czuje zmeczenia ale ciezko rano było wstac do telefonu....poszłam spac około 2 i sie obudziłam przed 5:(kurcze mała daje czadu w nocy,chyba nie bedzie grzeczniutkim przesypiajacym całe noce dzieciaczkiem:)jak tam Asia droga do pracy dzis....bo rano był mróz dosc ślisko?
droga była ok, mam zimowe opony więc się nie ślizgałam, ale było rzeczywiście -3 stopnie
jakiś mam badziewiasty płyn do spryskiwacza (zamarzal na szybie) - nie najtańszy a już cos nie teges...

mi to chyba brzucho rośnie po prostu juz zaczynaja sie cycki na nim opierac-w takim tempie to pod koniec ciazy bede wygladac na trojaczki:)))

image
hehe:)ja na razie ok z tym brzuszkiem od 4 tygodni przystopowałam też z tyciem ale bez kontroli (wrecz przeciwnie bo mi zachcianki słodyczowe weszły do menu)ale pewnie jescze dojdzie mi z 5 kg,bo weszłam w okres 500g/tydzien-tak powinno sie teraz tyc od 28 tc ja troche mniej poki co ale pewnie jak bede juz ociezała to zaczne dobijac tej wagi...jeszcze tylko 9 tygodni:)
hej, Monia wczoraj myślałam nad tym nieszczęsnym termometrem i powiem Ci tak,ja kupuję elektroniczny pod pachę. Czemu? Moja siostra kupiła taki na czółko, gdy Olunia nam się rozchorowała i próbowała jej zmierzyć temperaturę właśnie tym termometrem skończyło się na jeszcze głośniejszym płaczu,wyrywaniu się, energicznym kręceniu głową, przerażeniem małej, że ma coś na czole, co jest przytrzymywane przez mamę, ogólnie moja siostra się popłakała, bo nie mogła zmierzyć temperatury, Ola była cała roztrzęsiona i w efekcie moja siostra wyjęła termometr elektroniczny,włożyła małej pod pachę i po prostu ją przytulała, trzymając ciut mocniej za rączkę - tak aby termometr się nie wysunął. Dzięki temu Ola sie uspokoiła, moja siostra również i co najważniejsze - zmierzyła temperaturę.

A tak ogólnie, mała coraz bardziej sie rusza, co mnie oczywiście bardzo cieszy...Dziś mój mąż również nie pozwolił mi wychodzić, bo zadzwonił do mnie z pracy i poinformował,że jest bardzo ślisko. Zrobi zakupy, a mi dziś to pasuje, bo mam jakiegoś totalnego lenia!

Asia,a Ty już chyba powinnaś sobie odpocząć......może pomyśl ewentualnie o pracy w domu, ja nie miałabym już siły wstawać tak jak przed ciążą o 5:20 i zasuwać do pracy,bo jest mi coraz ciężej się poruszać.

troche siedze jak moge w domu i tam pracuje, choc praca w domu mnie troche rozleniwia

moja mama pracowala do 2 tyg. przed porodem i dlatego tak ambitnie jeszcze pracuje:)

image
a moja do porodu:)ale mnie to nie mobilizuje bo mam prace w ciazkich i szkodliwych warunkach:)....pytanie:) http://www.allegro.pl/item267788755_spiworek_3_w_1_torba_welniany_nowy_sprawzd_fv.html co sadzicie o czyms takim na zime?tani jak na jego wielofunkcyjnosc no i moze sie przyda do spacerówki za rok a teraz jak ma byc taka trzaskajaca zima to moze lepije jednak sie zaopatrzyc?....maja ale juz wiele opinii słysząłam ze te elektroniczne pod pache(nawet brauna)pokazuja żła temperature,najlepije 3 krotnie sprawdzic i po kazdym pomiarze jest inna temperatura,te na czoło sa sekundowe tez wiec mała nie powinna za bardzo zauwazyc:)ale ja sie zastanwiam nad tym do ucha choc 200 jakos mi szkoda dzis zapytam jescze innej połoznej
kurcze ladny ten spiworek:)

ja sie chyba zdecyduje jednak na ten do ucha, ale jeszcze mam troche czasu na decyzje...

niedlugo lece na AM do endokrynolog a potem ogaldac projekt kuchni...

czyli monia jestes w 31 tyg?
skoro napisalas ze jeszcze 9 tyg:)

image
cześć dziewczyny. Dzisiaj nie mogę się obudzić, oczy mnie szczypią, nic mi się nie chce i ogólnie jestem do du... Mała też dzisiaj śpi, tylko małe kopnięcia.
ja na nogach od 6, w sumie po 5 juz sie obudzialam i moje male dokazuje na calego:))

moze idź na spacer-chyba taka pogoda orzeźwia

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry