Widok

**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE - 20 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
na powitanie gwiazdeczki nowy wątek :D

mroovka.o: 02.01.09
Kasika: 08.01.09 --- > chłopczyk:)
Agnesik: 08.01.09 --- > dziewczynka :)
iza28: 11.01.09
alycja_83: 14.01.09
inees: 14.01.09
olivka75: 15.01.09
blueeyes: 19.01.09 --- > dziewczynka:)
agnieszka25: 21.01.09
aarrkkoo: 28.01.09
gwiadeczka: 28.01.09 -- > chłopczyk:)
wiśnia24: 02.02.09
piernik: 07.02.09
agalu: 07.02.09
kasiek13: 09.02.09
Nisia82: 18.02.09
gosia78: 19.02.09
tokio: 20.02.09
Patita5: 20.02.09
Ewela25*: 19.02.09
Agatha: 22.02.09
andzia.79: 24.02.09
Betty_174: 03.03.

ps: nie chcę by sie Betty poczuła wyrzucona, ale skoro jest juz wiosenny wątek i u nas się nie udziela, to może usuniemy z listy?

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
był ten temat :) nawet na krócej starczają, jełsi dziecko jest długie, to sie męczy i nie jest bezpieczne w nim, wiec to że on jest do 13 kg ... to chyba 13kg ziemniaków, a nie dzidziusia :D

papilio1@op.pl
Kasika TY lepiej zdecyduj ktory wozek kupisz jak sobie nim pojezdzisz, ja wczoraj bylam w akpolu i jezdzilam wozkami:) ten co Ty wkleilas to ja bym sie nim bala jezdzic a szczegolnie spacerowka, jak zostawisz malego w wozku -spacerowce a on sie nachyli na jedna strone to wozek leci....ja odladalam x-landery i sa albo na 3 kola, albo na 4 taki rozsaw normalny jak tokio wkleila albo taki jak Ty wkelilas i Tokio wozek bardziej stabilny...ale moze to moje osobiste odczucie...musicie poprobowac same, te na 3 kola Panie sprzedawczynie nie polecaja wiec cos w tym chyba jest...a wiecie co jest najgorsze ze te foteliki samochodowe nakladane na stelarz starcza dziecku do ok 6 m-ca....az zal tyle kasy wydawac bo moze sie okazac ze wcale sobie tym nie pojezdzisz

no my też ten tylko bez fotelika:)

ja za bardzo pewnie nie pomoge bo nie jestem z trojmiasta, ale za tydzien jade z mezem na ogladanie wozeczkow w mama i ja w gdansku i w rumi w bobo wózki:-) może odkocham sie w moim wymarzonym :-) chodz wątpie, ja jak sobie cos wbije do glowy to ciezko mi pozniej to wybić...

Ja już też sie zaczęłam zastanawiać nad wózkiem. Podobają mi się oba te, które Kasika i tokio sobie wymyśliły. Chętnie bym je zobaczyła "na żywo".

Chciałam się w sobotę poszwędać po sklepach. W sumie mam cały dzień wolny bo mojego męża nie będzie aż do niedzieli. Tylko tak mi się nie chce samej jechać i nawet nie wiem gdzie bym mogła pojechać...

Może mi coś podpowiecie? Matarnia? Auchan? Coś w mieście?
Gdzie są sklepy z art dla dzieci? Kompletnie się nie znam.

maritiki@op.pl
my nie potrafimy jednoznacznie zdecydować w następujących tematach:
1. wybór wózka - zastanawiamy się pomiędzy największą Emmą (edge duo combi) a Teutonią Mistral P Sama już nie wiem...

2. pokoikiem, kolory tzn. tapety już mam a najgorsze to te mebelki. Przeważnie zestawy obejmują komodę, szafę i łóżeczko a chciałabym od razu mieć jakikolwiek pasujący regał na zabawki, książki itp. Mamy stosunkowo duży pokój, bo około 16 metrów i boję się, że te trzy rzeczy będą sprawiały wrażenie pustawego gniazdka... aha, na pewno dokupie fotel z Ikeii

3. no i powoli zaczynam oglądać ubranka - aż głowa boli, po pierwsze od różności wyboru no i momentami niestety od cen...

a tak poza tym to w piątek czeka nas usg połówkowe:) i zobaczymy naszego Antona ponownie... już się cieszę... u nas chłopiec na 100%
i trochę mi smuto, bo jeszcze nie czuję ruchów a to 21 tc....
no był taki wątek :) i dziewczyny zachwalały tańsze wózki i super, z pewnoscią nie trzeba za coś zaplacić 3000 żeby to ktoś bym zadowolony, niech kupują, na pewno będą chwaliły, a ja chce Mutsy, czy będzie kosztował 400zł czy 3000zł ... mam wybór i takiego dokonałam :D

papilio1@op.pl
wozek za 2500??? no jak sie czlowiek uprze to i pewnie za 5 tys znalazł tylko pytanie-po co??? Mi sie podoba multum wózków do 1000zl i wcale nie odbiegaja wygladem i funkcjonalnoscia od tych super drogich.Nawet gdybym miala tyle kasy na wozek,to i tak bym tak drogiego nie kupila.wolalabym te kase rozlozyc na wozek i inne potrzebne rzeczy:)

Ja unikam tematu wózka jak ognia. Przeraża mnie mnogość możliwości i te magiczne ceny pow.2 500 tys. Był taki wątek o wózkach w rozsądnej cenie i tam tez dziewczyny chwaliły niektóre tansze modele. Czy my przypadkiem nie nakręcamy się nawzajem na te droższe zakupy?? Bo w zasadzie najczesciej się rozmawia jednak o tych drogich modelach. Gdyby się nie pojawił wątek o tych tanszych, to zyłabym w przekonaniu, ze tanszych po prostu nie ma.
na 17:45, wiec albo wieczorem zupełnie coś napiszę albo dopiero rano, no i zdjęcia też dopiero jutro, bo nie mam w domu dostępu do skanera :D

papilio1@op.pl
OK TOKI DZIĘKI POTEM NA PEWNO ZERKNĘ ;) a na która idziesz na to 3D?? koniecznie pochwal sie nam i wklej jakieś foteczki :)

Kasika, niemam zdjeć, ale mam link do aukcji, zajrzyj :]
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=436607159

papilio1@op.pl
witam, ale fajne temaciki sie zaczely wózeczki super,
dziś chyba ładniejsza pogoda to sobie pospaceruje, chodz od wczoraj brzuszek mi sie chyba podniosl do gory i zrobilomi sie jakos tak ciezej w poniedzialek jeszce zapinalam plaszz a wczoraj ciut za ciasno pod biustem :-)

ale sie ciesze, dzis mam to USG super :) może jak znajdę 5 minut to wpadnę wieczorem się pochwalić czy sie groszek nie wstydził i pokazał :D

papilio1@op.pl
wiśnia może dzidzia nóżkami jakoś dziwnie sie ułozyła :) nie martw sie na pewno wszystko jest ok:)

tokio ten drugi tez fajny:) ten pierwszy ma przód skrętny i te koła przednie troche mniejsze:) jak juz wypróbuje w sklepie jeden i drugi to na pewno napisze jak sie prowadzą:)
hehe ale co do wózka to widze ze juz mam problem z głowy:) tylko tak sie zastanawiam z tym fotelikiem do sam. bo ten drugi to taki jest nawet rozkładany:) nie wiem któy lepszy

hej,ale mialam dzis ciezki poranek:(strasznie bolal mnie brzuch takie dziwny ten bol......... kulo mnie pod zebrami jakby mi ktos igle wbijal...ale sie wystraszylam.....a teraz juz jest dobrze ale myslalam ze pojade do szpitala:(

Czesc Mamusie:) Tez zaczelismy sie powoli rozgladac za wozkami. Mi zalezy zeby byl lekki, ale przy tym stabilny i kolezanki namawiaja mnie na Nestora - ponoc jest niezniszczalny:P. Chociaz wybor wozkow jest tak ogromny,ze idzie zwariowac przy tych wszystkich dodatkowych funkcjach:)

my ten chcemy :D

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=184&products_id=1367&osCsid=b9dbbaee5d2589e79077d0ba7248ed01

koła ma duże z przodu i tylną strętną oś

papilio1@op.pl
to jest "3 rider", ten na innym stelażu, też mi sie spodobał na początku, ale zdecydowaliśmy się jednak na stelaz "urbanroder" :)

ale fajny jest, fakt, jak go sprawdzisz już to napisz koniecznie jak sie prowadz i takie tam :D

papilio1@op.pl
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=44&products_id=1379&osCsid=731e19a7fa71acdb7a3292b78b40ec5f

TU JEST FAJNY ZESTAW ZA 2400 :)

hehe to już chyba wiem jaki wózek bym chciała:) musze jeszcze mężowu pokazać ale pewnie tez bedzie mu s e podobał:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry