Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 2009 - 44

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
maga79 - 09.01 Marysia
Abigejl - 19.01. Janek zwany Johny,
7.01.2005 Jakub zwany Broj
blueeyes - 26.01 Natalia
Ania27 - 30.01 Mateusz
mr1983 - 30.01. Rafał
Sylwia_ - 10.02. Lena
Martha - 15.02 Maja
piernik - 15.02 Wiktoria

Abigeil jesteś jeszcze z nami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maga79 - karmienie w nocy to dla mnie standard, dziś nawet 2 razy: 00:30 i 4:00... po drugim jedzeniu długo nie mogła zasnąć, a przy okazji ja też, poczekałam do 4:30 i poszłam się umyć, wyprasowałam kupkę rzeczy z wekendowego prania i do roboty:)
Powoli zaczyna mnie łapać kryzys:) Chyba czas na kawę.
Trójki są okropne :/
Ja dziś zajrzałam Młodej do paszczy po kilku dniach i patrzę wreszcie jest pierwsza trójka!!!!! Męczy się już z dwa miesiące albo dłużej...jeszcze trzy zostały.
Podejrzewam, że przez trójki moje normalnie dobrze śpiące dziecko od prawie miesiąca budzi się ok. 3-4-5 rano i jak nie dostanie butli to nie chce spać dalej. Jak zje, to potrafi potem spać nawet do 10.00.

Jedzenie u nas ostatnio też ok, poza tym, że nadal je jak mała świnka. Zazwyczaj jest cała usmarowana i najbliższe otoczenie też :)
Hej,

GRATULACJE dla młodej Żonki:)
Z Mini mini i rybką nie ma problemu bo nawet jak jej nie ma to łoda mówi "jubka będzie" i już:)
Młodej wyłazi pierwsza "3"i jest troszkę marudna. Ogólnie w weekend dała troszkę popalić - jakaś nieznośna się stała i upierdliwa:) Ale uczę się przy niej ogromnej cierpliwości. Ehhhhhh czasami to po prostu bym ja "udusiła" bo taka jestem na nią zła a zaraz potem "udusiła" ale z miłości:) W weekend przekonała się do fonatnny playskool i się długo nią bawiłayśmy.

Aniu Gratulacje na Matiego za jedzonko - oby tak zostało, no i decyzji o własnym M a gdzie kupujecie? Ja cały czas mam ten mały smoczek, ale Mam ma smoczki 16+, tu masz linki ze stronki Mam i qqkids na allegro:
http://www.mambaby.pl/produkty_smoczki_16_miesiaca_mam_original.html
http://allegro.pl/mam-baby-original-od-16-m-ca-bpa-free-gratis-i1259178019.html
Cześć,

Po pierwsze gratulacje dla Sylwi,fajnie że się nie stresowałaś na swoim ślubie,ja byłam koszmarnie zestresowana.
Mam pytanie do Marty,czy nadal Maja używa smoczka z Mam,ten 6+,bo jak rozumiem nie mają większych,i chyba trzeba zmienić firmę.

U nas odpukać poprawa z jedzeniem,nie wiem czy to zasługa witamin jakie mu daję,wygląda na to że tak,ktoś mi kiedyś tak poradził.Dziś padł jakiś totalnie niezrozumiały rekord na śniadanie,Mati zjadł dwie kromki chleba z pasztetem i pomidorkiem,bez skórki,kosztem chodzenia po stole i ściąganiem z parapetu wszystkiego co możliwe,ale co tam,najważniejszy jest efekt.
Choć waga rośnie bardzo powoli,bo jak byliśmy w środę na zaległym szczepieniu to ważył 10.700 i 85 cm wzrostu,a je tak pięknie od jakiegoś już czasu,najlepiej jest z obiadami,je zupę a za jakiś czas drugie danie,i co mnie zdziwiło ostatnio makaron ze szpinakiem wsuwał,gdzie wcześniej nie lubił makaronu,bo szpinak tak.

Jak dobrze wszystko pójdzie to niedługo czeka nas przeprowadzka do własnego M,jesteśmy w trakcie załatwiania kredytu.

U nas zabawki nie robią furrory,nadal najlepsze zajęcie to robienie bałaganu w całym domu,wszystkim tylko nie zabawkami:(
Moje dziecię lubi bawić się kablami,wyciąga z szuflady ładowarki,i inne kabelki i chodzi z nimi po domu,ponadto jakieś sprzęty typu odkurzacz,mikser są super zabawą.
Sylwia, gratulacje raz jeszcze :)
Dawaj jakąś fotkę, chociaż jedną w sukni ;)
A jak Lena zareagowała na ślub i całą imprezę?
No i udanej podróży :)

Marta, dzięki bardzo :) Nie wiem, czy widziałaś ale Mini mini zmieniło trochę tą tablicę między bajkami i teraz jest taka skrzynia na dnie morza, a rybka chyba już rzadziej bywa. Rozczarowanie u nas okropne :D

Strasznie senna jestem ostatnio, rano mnie też trochę mdli, ale ogólnie nie jest źle, da się wytrzymać :)

Maryśce wreszcie katar chyba przeszedł, bo od ponad tygodnia mokry nosek cały czas był.
Hey hey dziewczynki :).

Ja tak po skrócie bo czasu nie mam póki co.
Ślub rewelacja :). Mieliśmy rzeczywiście piękną pogodę, aż sama się dziwiłam :). Stresu raczej mało bo tak biegałam do ostatniej chwili że nie miałam kiedy się stresować :). W kościele ciągle się śmiałam, bo nie wiedziałam czy wyjść do księdza i czy mogę wrócić na swoje miejsce itd. Później wesele, super zabawa, extra żarcie którego się bałam i super zespół którego znalazłam w ostatniej chwili z gazety :). Nie mieliśmy poprawin, ale teraz uważam, że to dobrze bo wszyscy byli mega zmęczeni, więc najbliższa rodzina została tylko na śniadaniu.
A teraz co, normalne życie dalej :). Z tą może różnicą, że już mam inne nazwisko i jestem żoną a nie narzeczoną :). A i tak mieszkaliśmy razem, mamy Lenę więc nic się nie zmienia.

No i jak to życie płata figle, zaraz po ślubie musieliśmy wyjechać bo zmarła babcia Ł. Wczoraj pogrzeb, a teraz mamy taką nieplanowaną mini podróż poślubną w Berlinie :).

Pozdrawiam. Żona! :D
Witam Was

moje szkraby już większe od waszych bo 3 i 6 lat, ale czułam się podobnie kiedy były mniejsze. chciałam poplotkować, popatrzec na inne twarze wiedząc, że moje smyki są zaopiekowane i fajnie się bawią. czasem się udawało i miałam 20 min dla siebie, ale jak tu naładować akumulatory zeby starczyło dla dzieci, partnera i dla samej siebie.wyzwanie.
anyway teraz spełniłłam swoje marzenie o takim magicznym miejscu, gdzie taki czas regeneracji jest możliwy. nazwa mówi sama za siebie "ZielonoMi". zapraszam na "wizję lokalną".
poczekaj z zakupem:) powiem Ci czy warto i najwyżej ja przez moje kupie dla Mańki:)
Mańce się podobała, jak jej pokazałam...muszę w końcu założyć konto na allegro :)
u mnie jest identycznie:):) dlatego taka decyzja:)
http://allegro.pl/rybka-mini-mini-pluszowa-maskotka-pacynka-duza-i1245137206.html

to jest duża ma 30 cm ale jest też mała ma 12 cm, w allegro wpisałam "rybka mini mini"
Marta a co to za rybka? Podrzuć linka, Maryśka jak jedzie do babć to zawsze siedzi i czeka kiedy skończy się bajka, żeby "jibę" zobaczyć :)
a ja właśnie na allegro kupiłam rybkę z Mini Mini - zobaczymy jaki będzie odzew, bo jak jest w tv to jest szaleństwo:)
No i od pn jest poranne siusiu w nocnik:)
Miała fajną pogodę w weekend na ślub i wesele :)

Oj, fontanna wywołała u Maryśki identyczną reakcję, jak kiedyś u koleżanki zobaczyła i jej włączyliśmy :)

Mój tata jak robi porządki w piwnicy to ciągle jakieś zabawki po mojej siostrze lądują u Młodej, ostatnio dostała kucyki Pony, jakieś figurki zwierzątek.
Hej,

Jestem ciekawa jak tam Sylwi weselicho się udało:)

Moja też swoimi zabawkami się nie bawi, chyba dopiero pod choinkę kupię jej Duplo - zoo albo farmę - bo lubi zwierzaki. Moja też tylko książeczki - czasami mnie zamęcza Mam czytaj i muszę jej czytać jedną bajeczkę aż uśnie.... też jak czytam to powtarza wyrazy i czytamy wspólnie, że taka mała głowka a już pamięta co będzie dalej. No jeszcze piłka, balony. Młoda ma kuchnię ale jeszcze zero zainteresowania, czasami tylko każe sobie do tych kubków nalewać picie lub mleko i z tego pije.

Kolega z pracy robił porządki w piwnicy i dostała fontannę playskool i robota fisher price, na fontanne a raczej muzyczkę i ten hałas reaguje płaczem, więc stoi to wszystko w kącie.

Kurcze tak pięknie było rano a teraz ehhhhh...
Cześć po weekendzie...
poprawiłam sobie w sobotę humor fryzjerem i nowymi okularami, poprzednie chyba z 5 lat już miały...jakoś tak mi lepiej od razu ;)

Czym się bawią Wasze dzieci?
Zastanawiam się nad jakimiś nowymi zabawkami dla Marysi, patrzę na Allegro i nie wiem.Wszyscy chwalą odkrywczy domek kiddilandu i farmę fisher price ale obawiam się, że zainteresuje ją to na krótko a to drogie rzeczy.
Ostatnio u nas głównie książeczki, gazety, rysowanie, gotowanie obiadu lalkom (ma takie małe plastikowe naczynia), ewentualnie przewijanie lalek itp. Lubi tez słuchać piosenek, tańczy sobie, powtarza teksty.

Większość fisher priców, które podostawała leży w kącie nieużywane.
Na basenie dobrze,śmiał się,wogóle nie płakał,za nurkowaniem też nie przepada,a i pływaczki ściągał bo mu przeszkadzały,więc robiliśmy ćwiczenia bez nich jako jedyni,bo ja mam jedyne i niepowtarzalne dziecko:)
Marta,mnie wychował tata i też miał ciężko,bo pracował a mnie podżucał babci(przybranej) bo prawdziwa to zołza,a swoich rodziców nie znał,więc jakąś pomoc miał,albo często pilnowała mnie sąsiadka,póżniej przedszkole i jakoś ten czas zleciał.Ja nie mam znikąd nawet najmniejszej pomocy.Żadnych sposobów na takie dzieci niestety nie ma,ten typ tak ma,bardzo ruchliwe,energiczne dziecko.Trzeba to przetrwać,póżniej będzie przedszkole,szkoła i zleci,cóż poradzić.
Noi każde dziecko ma geny z obojga rodziców,więc wychodzi na to,że ja i mój mąż to mieszanka wybuchowa,i tak jest szczególnie jak się kłócimy:)
na otwarciu było malutko ludzi, obsługa weekendu się boi, bo wtedy może byc sporo.
aaa..i z tym nocnikiem t się chyba pochwaliłam za szybko, dzis zasygnalizowal, ale że trzeba zmienic juz pieluchę. mam nadzieję, ze jutro bedzie lepiej:)
hej
Młoda mi skasowała poprzedni post, więc napiszę od nowa.
Ja też jestem sama z Maryśką cały dzień. Muszę ogarnąć dom, a trochę tego jest, zakupy robimy zawsze razem, poza tym inne sprawy też.
Teraz doszła praca w domu i ciąża. Łatwo na pewno nie jest ale nikt nie obiecywał, że będzie.
Staram się ją czymś zajmować, co pozwoli mi chociaż na chwilę spokoju.
Czasem się udaje, czasem nie. Czasem to trzy minuty, czasem 10.

Teraz znowu ma gorszy czas, katar przechodzi po jednym dniu, ale zęby chyba ciągle dają czadu. Nie wiem jak to możliwe, trójki się nie przebiły jeszcze a ona ciągle pokazuje na bolącą piątkę?

U nas wyraźnie Mania nas testuje. Robi świadomie rzeczy zabronione, patrząc na nas i się śmiejąc. Czeka na reakcję. Potem jest chwila płaczu, że nie wolno ale coraz szybciej mija.
W każdym razie mniej jest długotrwałych histerii, których było sporo jakoś po roczku.

Czasem też mam już dość i mam ochotę gdzieś zwiać daleko :) Ale to mija, jak sobie odpocznę, zrobię coś dla siebie itd.

Na pewno nigdy już nie będzie tak jak kiedyś, ale chyba już bym nie chciała...
nie Aniu to nie było skierowane do Ciebie - to była taka moja myśl tylko.

Ja z Myszą spędzam około 4 godzin dziennie w ciągu tygodnia i jest to czas spędzony w aucie lub w domku, rzadziej spacery czy sklep. Pozostaje weekend - ale nie mam takich problemów jak Ty. Mysza siedzi w wózku na zakupach albo swoim albo zakupowym i jak dam jej lizaka lub piłkę - to nie mam dziecka:) I zakupy zawsze robimy we dwójkę, więc ktoś na nią ma oko. Ale nie lubię z nią robić zakupów, a już wogóle żeby kupić coś dla siebie (ciuch) to odpada - nie umiem się skupić.

Pamiętam, że pisałaś, że byłaś taka sama:) Więc musisz może pogadać ze swoją Mamą jakie miała na Ciebie sposoby:) Pewnie musisz być baaaaaaaardzo cierpliwa:)

Dziś fajna pogoda, może jeszcze po południu na plac zabaw pójdziemy.

Ania a jak pierwszy basen po tak długiej przerwie? U nas było nawet ok, troszkę marudzenia przy nurkowaniu - ale to u Majki standard.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry