Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 2009 - 44

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
maga79 - 09.01 Marysia
Abigejl - 19.01. Janek zwany Johny,
7.01.2005 Jakub zwany Broj
blueeyes - 26.01 Natalia
Ania27 - 30.01 Mateusz
mr1983 - 30.01. Rafał
Sylwia_ - 10.02. Lena
Martha - 15.02 Maja
piernik - 15.02 Wiktoria

Abigeil jesteś jeszcze z nami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczny czy mogę do Was dołczyć?:) siedze juz tyle na tym forum a jakos nie widziałam tego wątku;):)
mój Tomek urodzony 30.01.2009
właśnie spi:)
tak ja ubieram, a prznajmniej od tygodnia nosi, Maga a Ty tylko już bluzeczki? Ja się boję, że Młodą zawieje po pleckach, że zaraz wyjdzie ta koszulka ze spodni i gołe plecki będą.
Oj, Martha, przepraszam bardzo, zapomniałam napisać, że mleczko nieaktualne :(

Byłam w niedzielę u koleżanki a ona ma kuzynkę z trójką dzieciaczków, która kiepsko sobie radzi, więc pooddawałam jej trochę różnych rzeczy po Marysi i mleko też min. zawiozłam.

Niemniej jednak może jakoś się spotkamy dziewczyny? Dzieciaczki się pobawią...może nawet kawę dadzą wypić?? ;)
Ja ze swojej strony zapraszam do Rumi, jeśli ktoś ma ochotę nas odwiedzić :)
W Gdańsku oczywiście też bywamy...

Od października prawdopodobnie oddam Młodą na 3 dni do żłobka, zaczynam już działać zawodowo nareszcie ;)

Czy ubieracie maluchom jeszcze bodziaki? Bo ja przestałam ubierać jakoś w czerwcu i właściwie nie wiem, czy kupować jeszcze na zimę, czy nie...
Hej,
No właśnie Ania ja jeszcze nic nie dostałam, wczoraj napisałam do nich wiadomość, zobaczymy co odpiszą.
Ja używam tylko 3R, więc jestem chętna:)
U nas chyba z ząbkami się znów uspokoiło, nadal brakuje jednej dwójki, dziwne to, jakoś nie pokolei wychodzą.
A tak fajnie było podczas wakacji i wyjazdu - mało trzeba się było ubierać, a teraz znów bodziak, bluza,spodnie, kamizelka....
Rano jak wychodzimy po 6 to 5-10 stopni jest, na cebulkę trzeba:)
hejka

a ja się biję od paru dni z myślami, czy wziąć jednego z tych małych kotków...nie wiem jedynie, czy moja kocica go zaakceptuje :( ona zresztą też jest znajda, prawie trzy lata z nami :)

Maryśce dają czadu trójki...żal mi jej, chodzi, trzyma się za buźkę i mówi "mamusiu, ziąb boli":(:( faktycznie opuchnięte strasznie dziąsła, mam nadzieję, że lada chwila coś wyjdzie...

Wzięło mnie coś ostatnio na porządki jesienne :) Sprzątamy sobie z Maryśką różne zakamarki, zauważyłam, że jak raz na parę miesięcy nie zrobię remanentu to strasznie dużo niepotrzebnych rzeczy się zbiera...tak samych z siebie ;)

Moja Młoda nie pije już Bebika 3R, tylko samą 3. Czy któraś z Was używa może 3R? Mam dwa opakowania, chętnie wymienię się na jedno Bebiko 3 :)

W Gdańsku bywam raz na parę dni, w razie co...teraz trochę mniej mobilna byłam, bo nam grad auto poniszczył, ale dziś chyba wreszcie stłuczoną lampę wymienimy i będzie można normalnie jeździć...poza tym, że dziury jak po wojnie w całej karoserii...
Tak,dostałam a Ty nie?
ja kotka, pieska cokolwiek chętnie... ale nie z moimi siersciowymi alergikami:(
Czy pozwoliła nam wypocząć? Pewnie... nawet zwiedziliśmy Kapadocję (wycieczka dwudniowa) i Pamukkale (1 dzień) byliśmy też w delfinarium. Odzielnie, bo zawsze któreś z Młodą zostawało w hotelu, ale zaliczone. Tydzień temu to wsiadaliśmy do samolotu:) ehhhhhhh.... zimno tu....
Ania dostałaś jakiegoś maila z Dzidziusia?
Brzmi super :) Chociaż nie wiem, jak bym zniosła taką temperaturę...ja z tych zimnolubnych ;)
A jak Maja? Pozwoliła Wam chociaż troszkę wypocząć?

Mój szkrab ze dwa tygodnie po przyjeździe z wakacji stawał na uszach, żeby mnie wkurzyć...były krzyki, ryki, świat jest zły, nikt mnie nie rozumie itd.

Ale jakoś od tygodnia spokój, nawet się bawić zaczęła zabawkami...;)

A trójek nadal nie ma...i słabiutko z jedzeniem, ale to pewnie minie niedługo...

Dziewczyny, może któraś chce małego kotka?
byliśmy dwa tygodnie w Turcji w miejscowości Alanya.
Było rewelacyjnie, hotel super, jedzenie i obsługa też, basen, brodzik i zjeżdzalnia z basenem, blisko do morza i do centrum miasta. Dzieci szalały w basenie, Młoda nauczyła się pływać:) oczywiście z rękawkami:) Młody ćwiczył nurkowanie. Troszkę pozwiedzaliśmy i miasto i kraj (Kapadocja, Pamukkale).
Jedyny minus.... (hahahahahaha) to było baaaardzo gorąco bo ponad 40 stopni. Męczący był ten upał i wysoka wilgotność.
Kraj piękny, różnorodny pod względem geografi, klimatu, kultury, ludzi. "Tubylcy" sympatyczni, otwarci, pomocni, nastawieni na turystów, żyjący jakoś tak bezstresowo, spokojnie.
Staliśmy któregoś razu na środku ulicy bo Młoda szalała z kotami, samochody omijały nas z jednej i drugiej strony, nie było trąbienia, krzyków - u nas chyba byłaby całkowicie inna reakcja:)
:)
i gdzie się ostatecznie wybraliście?
medluję się po urlopie:) odezwę się więcej po dojściu do siebie:)
Jezu jak tu zimno, wieje, i przywitał nas deszcz.... brrrrrrr
My już po dinozaurowym spacerze :) Polecam, super miejsce. Fajne diny, mini zoo (najlepszy był osioł :P), wielki plac zabaw dla dzieci trochę starszych ale i dla naszych coś się dało wykombinować...Młoda szczęśliwa :)
W przyszłym tygodniu skoczymy w drugą stronę na Mierzeję Wiślaną...mam sentyment, bo kiedyś tam trochę bywałam :)

Aniu, podziwiam za smoka :)
U nas też sen różnie - zależy gdzie się akurat włóczymy, o której wracamy, ile i czy śpi w dzień...itd.
jesli chodzi o dinozaury to my w tym roku byliśmy w solcu kujawskim - młodemu dinusie baardzo się podobały, oglądał, głaskał, a do tych większych nie chciał podchodzic bo się bał:), potem szlał chyba z godzinę na placu zabaw zjadł obiadek i ruszylismy dalej w podróż.
w łebie nie wiem jak jest.
my tez mielismy wszystko jak w zegarku
Aniu, a teraz Rafał zasypia raz o 20, raz 20:30,a czasem nawet o 19:30 wszystko zalezy jak długo spi po południu, a no i teraz zasypia przed obiadkiem tak ok 12, za to ja mam od 2-3 h dla siebie:)
Cześć dziewczyny,
Co u Waszych dzieci,jak mijają Wam wakacje?My byliśmy na krótkim urlopiku(3 dni)na kaszubach,gospodarstwo agroturystyczne,były konie,krowa,świnki,kurki i inne zwierzęta,Mati miał okazję zobaczyć wiejskie życie,tylko bał się bardzo krowy,szczególnie jak zamuczała,no ale teraz już wie jak robi krowa,a najlepiej naśladuje kozę,mówi meee.
Z jedzeniem u niego różnie,ma okresy lepsze i gorsze,ale narazie jest ok.Nadszedł już czas odzwyczajania od smoka,od wczoraj trwa akcja smoczek be,całe popołudnie powtarzałam mu,a on za mną,że smoczek jest be,i powiedziałam że mama wyrzuci,a Mati nieeee,no ale przyszedł wieczór,Mati do łózeczka i jak zawsze pokazuje na szafę(tam jest jego dyd) noi mówię mu ze nie ma,jest be,mama wyrzuciła,ten w ryk i chce do szafy,więc go wziełam na ręce i pokazuje że nie ma,a on powtarza nie ma.Noi pierwsza noc bez smoka zaliczona,usnął z nami,za to dziś w dzień miałam koszmar,usypiałam go od godziny 11 do 15,byliśmy na spacerze,zasnął co prawda w wózku ale jakiś dzieciak go obudził,noi po kolejnej godzinie męki i płaczu padł w łóżeczku i śpi teraz.Ciekawe jak to będzie dalej,boję się że mi się rozreguluje przez to i będzie chodził spać kiedy będzie padał już ze zmęczenia,a tego bym chciała uniknąć,do tej pory mieliśmy wszystko jak w zegarku.
hej
Dziewczyny, czy któraś z Was była może z maluszkiem w Parku Dinozaurów w Łebie? Chcieliśmy jechać w weekend i zastanawiam się, ile Młoda skorzysta z tych atrakcji.
badanie krwi do kardiologa było potrzebne, a przepuklina zobaczymy, jak 2 lata skonczy czy bedzie zabieg konieczny
Mr 1983, u nas też przepuklina pępkowa, którą prawdopodobnie trzeba będzie kiedyś tam zoperować. Czy te szmery w serduszkach to się często zdarzaja u dzieci, bo też dostałyśmy skierowanie do kardiologa z ich powodu. Mam nadzieję, że to nic groźnego. A badanie krwi to tak sama z siebie robiłaś czy były jakieś wskazania? Bo w sumie pierwsze pobranie krwi na zlecenie lekarza to chyba robi się dopiero na bilansie dwulatka?
Udanego urlopu :) Dobrej pogody przede wszystkim...
Co tam u Was Babeczki?
"Niunio" u nas tylko do spania lub gdy choroba czy zęby, w aucie zasypia bez i na spacerkach też bez - nie upomina się. Też się zastanawiam kiedy zacząć odzwyczajać, jak widzę takie 3-4 latki w sklepach i ze smokiem w buzi - tragedia.
Nocnik u nas w użyciu, od tygodnia udaję się "dwójkę" złapać do nocnika. Młoda woła "pupa" i jak narazie w 50% jest jeszcze czas na posadzenie na nocnik, 30% już po wszysktim i 20% w trakcie:) Dziś chodzi cały dzień w majtochach i przypominamy, że jak siusiu to nocnik bo nie ma pieluszki:) Najgorsze jest to, że na urlop trzeba wziąść nocnik - jak już są sukcesy to trzeba teraz pilnować, żeby nie zapomniała.
A właśnie - opuszczam Was na 2 tygodnie:) Nareszcie wakacje z Rodzinką.
u nas dydy tez niestety na topie i wywalanie nie pomaga, awantura, łzy, piski, kladzenie się na ziemi i jak zawsze ustepuję...nietety
z nocnikiem z dnia na dzień coraz lepiej, choć najlepiej się siusia na podłogę i woła mama sisi i pokazuje cwaniak że mokre potem sam chce sprzatac
przepuklina objwia się wypukłym pępkiem...
po wizycie u kadriologa szmer okazał sie niewinny i do kontroli dopiero za 4lata, lekarz mówi ze prawdopodobnie sam zaniknie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry