Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 5 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy wątek :)

maritiki@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tokio, ale jak??nigdy w życiu nie byłaś???????:)))))))
ja uważam, że trzeba robić, ja tego bardzo pilnuję, przed ciążą miałam wszystko si, zobaczymy, co będzie później:)
słyszałam wielokrotnie, ze jak sie zajdzie w ciążę, to trzeba szybko "robić zęby" bo cię posypią ....

nigdy nie byłam u dentysty i w sumie nie wiem czy powinnam, mam raptem jedno zasinienie w siódemce ... TRZEBA to na gwałt "robić" ?

papilio1@op.pl
taaaak, bo to jak ze wszystkim, "zapeszysz" i juz po ptakach :)))) hihi

papilio1@op.pl
ja się nie smaruję niczym od samego początku ciąży...balsamów nie znoszę, oliwki to już w ogóle, kupiłam sobie ziajkę i stoi, zbiera kurz na półce w łazience, póki co nie mam ani jednego rozstępu-jestem w 31 tc, uważam, że jeśli ktoś ma tendencje to choćby się smarował non stop, to i tak mu wyjdą:))ja tego nie robię z lenistwa, ale zazdroszczę wytrwałości wszystkim dziewczynom, które się smarują:))no i teraz nagadałam i pewnie wyjdą:)))))
A mnie swędzą uda i to przeokropnie :) Kurcze, czyżby też rosły?? :)
lecę jakiś obiadek zrobić i warzywka na sałątkę wstawić, bo zachciało mi się sałatki:P

[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
hihi no właśnie tak to było z tymi kremami jak _m_g pisze :P coś pokręciłam ale w końcu doszliśmy do sedna sprawy :P

image
Kasika:)))
wlasnie o fissan chodzilo-sprawdz iza28 ulotke, pisze wyraznie ze dopiero od 4 m-ca mozna stosowac, na tubce chyba tez to jest napisane...mnie upomniala Pani w aptece jak chcialam sprawdzic ceny...,,wtedy wlasnie zadzwonilam do swojego lekarza i on powiedzial ze niby mozna stosowac wzcesniej ale producenci zabezpieczaja sie wlasnie w ten sposob i nie chca ponosic konsekwencji jakby cos sie stalo
na musteli jest napisane ze mozna od poczatku
ja w kazdym badz razie zaczelam stosowac od 4 m-ca a wczesniej wklepywalam oliwke

sprawdziłamn ta mustelę, kurde 190 zł za dwupak !!

papilio1@op.pl
Oliwką dla dzieci lub fisanem można spokojnie się smarować, wszystko w nadmiarze szkodzi ale nikt nie karze jednej tubki na dzień zużywać :) mi w pierwszej ciąży wystarczyło 1 opak fisanu i 0,5 średniej oliwki, to są tłuste kremu bardzo i wydajne.
a tą mustele to chyba na allegro można dostać

image
pewnie dlatego że tam tak szybko wszystko się rozwija a prze skórę mogą się wchłonąć jakieś szkodliwe dla maluszka substancje - wiadomo jak to w kremach. Najlepiej zapytaj się swojego lekarza - ja się nigdy swojego nie pytałam w sumie, bo moja kol która też chodzi do Niego pytałą i pozwolił jej smarować się od 4 miesiąca. Jak teraz będę to zapytam co i jak z tymi balsamami.
Ja w sumie jeszcze nic nie używam... a już chyba czas najwyższy zacząć

image
a czemu nie można?

papilio1@op.pl
aaaa tylko wiecie co tymi kremami na rozstępy to nie można się smarować w 1 trymestrze... tzn można ale lekarz mówi że to na swoją odpowiedzialność

image
witam agnesik - widzę że mamy takie same terminy:)
Nisia piękna fasolka:) moja na zdjęciu z 9 tyg jest bardzo podobna:) szkoda że nie mam zdjęcia z 12 tyg bo bym wkleiła, ale idę do lekarza za tydz w piątek to wtedy coś wrzucę:) iza gratuluję córeczki:) ciekawe czy u mnie będzie coś widzać w następny piątek - w końcu będzie to już początek 17 tyg:) zobaczymy:)
a co do brzuszka to mnie też swędzi czasem ale tak trochę. Ale za to cycki to swędzą... dobrze że w pracy w pokoju mam samem baby to nie jest głupio jak się drapię:P

image
już sprzedany .... widziałam ten wątek

papilio1@op.pl
:) rozkraczyła się pięknie :)) w całej okazałości :))nie wiem po kim to ma :)
co prawda zawsze jest jeszcze granica błędu no ale sama widziałam mini wargi sromowe:))) więc na 100% się jeszcze nie nastawiam .
Zresztą mój małżonek już po pierwszej mojej wizycie u lekarza wybrał imię dla dziewczynki, zresztą z pierwszą ciąża było tak samo :)
Jakaś laska sprzedaje na forum krem mustela przeciw rozstępom - podobno bardzo dobry ( dzięki niemu mojej koleżance rozstępy zrobiły się tylko na pośladkach bo zapomniała żeby je smarować :) ) a nowy kosztuje duużo.

image
image
o jej, już w 14 tygodniu pokazała ??? :)
no to gratuluję córeczki :)

papilio1@op.pl
Smaruj smaruj koniecznie albo balsamem albo oliwką dla dzieci - jak najczęściej, moja kuzynka w ciąży przytyła prawie 30kg i i wierzcie mi tak poharatanego ciała to w życiu nie widziałam :(( mnie na szczęście rozstępy ominęły , może dlatego że mam dość tłustą skórę, aczkolwiek widzę że w drugiej ciąży jest bardziej sucha i smarowankooooooo...:))
No i byłam dzisiaj u lekarza :)))) na 90% druga dziewczynka :)))
Tatuś ma "nosa" tylko szkoda że w toto lotka nie :]
image

image
boszsz, jak ja nienawidze balsamów .... ale nic to, jak trzeba, to trzeba ... nie chcę potem się z rozstępami męczyć ... jakos 27 lat przeżyłam bez ani jednego, nie wiem, jak zaakceptuję popękaną skórę :(((

papilio1@op.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

podrażnienia po goleniu (23 odpowiedzi)

dziewczyny:jak radzicie sobie z podraznieniami po goleniu miejsc intymnych oraz z niemiłym...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

do góry