Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE****2***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
rozpoczynam nowy ;)))

jakos nie mam czasu zajrzec na forum ... a o dluzszym pisaniu nie ma mowy :/

monia z biodrekami dalyscie rade to i z refluksem dacie ;)

moja Kornelka tydzien temu ważyła 4660 -przypomne ze przy urodzeniu wazyla 2475 :))) rośnie jaak na drożdzach :)uporałam sie juz z wszystkimi krostkami ;)
monia a jak u Ciebie z mlekiem w piersiach?? ile wypija Lena za jednym razem,,,moja niunia tak ok 100-120 ml-wiem bo zciągalam do butli na wyjscie ;)
grubasek sie z niej zrobił:) rozglada sie już wszedzie i ma ,,oczy ciekawe swiata,,
potrafi miec zadowolona mine gdy sie do niej mowi;) i marszczy tez brwi-po tatusiu :)
podobna jest do męza :)

wszytskie juz sie rozdwoily- szybko zleciało:)

mi przyplatało sie popołogowe zakażenie macicy :( biore antybiotyk i globulki az 3 rodzaje i masc -zalamk!a!!!!!
kobitki jak traktujecie ciemieniuchę?? małej dopiero sie zaczeła i ciekawa jestem jak dlugo trwa z reguly...smaruje oliwka i wuczesuje-wkurza mnie to bo Kornelka ma duzo wlosow i sa tłuste:/po oliwce

wkleje kilka fotek Kornelki :)))
image
image
image
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Julka też leżała pod lampami ale na karmienie mogłam ją wyjmować. A problem może być w tym że z butelki lepiej leciało i teraz się wkurza bo musi się bardziej pomęczyć. Nie poddawaj się. Czym więcej będzie ssał tym więcej będziesz miała mleka.

dziewczyny a bierzecie dalej witaminy ?

dziewczyny co zrobic zeby pokarmu bylo wiecej????
mój synek jutro kończy 2 tygodnie, a ja mam chyba zbyt mało pokarmu bo synek sie nie najada.
zastanawiam ile Wasze maleństwa zjadają na jedno karmienie?

u mnie może być problem, bo synek był naswietlany lampami bo miał żółtaczkę i jak był naświetlany to musiał jeść sztuczne melko (nie mogłam go wyjmować spod tych lamp na karmienie) w ilościach większych niż ja miałam pokarm. juz sama nie wiem czy jemu się może żołądek rozszerzył i teraz ja swoim pokarmem nie daje rady go nakarmić.
no mysmy tez poszly na spacer i zlapal nas sniegodeszcz-brrrr

image

image
hej
Ania tej nocy ciut się męczyła z brzuszkiem, najpierw mi głośno jelita pracowały, a potem ona miała to samo i ciągle puszczała bączki, robiła kupkę i ciągle jej się odbijało lekko przeszkadzało w spaniu. Teraz jest ok, ale od czego miałyśmy takie przeboje żołądkowe to pojęcia nie mam.

Miałyśmy iść na spacer, to rozpadało się na dobre. Teraz kiedy ona śpi snem kamiennym i się za 30 minut obudzi to oczywiście słońce wyszło. Mam nadzieje, że po południu pogoda będzie taka sama, to sobie na spacerek pójdziemy razem z tatusiem, który dziś ma imieniny.

w środę idziemy do lekarza, ważyć Aneczkę! A mój mąż ma katar......omijamy go szerokim łukiem.

oj Asiu podejrzewam ze jeszcze bardziej bo ja raczej kura,marchewka,jablka(teraz juz nie) i kanapki z wedlinka i dzemami,czasami rosół bo juz znudził sie..teraz zaczynam probowac roznych rzeczy ,wczoraj surowki z czerwonej,białej i pekinskiej :)wiem duzo na raz ale było super mała zniosła,kisiele zaczynam jesc i tez mała spoko:),wczesniej po skonczeniu 1 miesiaca wprowadziłam produkty mleczne i niby było ok,ale po kilku dniach mała dopstala wysypki i choc pediatra mowi ze to nie skaza a inne uczulenie to znowu odstawiłam,chce sprawdzic czy to pomoze,teraz jem tez paróweczki,banany,wczesniej jadłam tez duszone puplpety bez przypraw(odrobine soli tylko)w wywarze warzywnym i buraczki gotowane bez przypraw....ja sie troszke ograniczałam bo od poczatku mam z mała problemy a czesto refluks wspolistnieje z alergiami pokarmowymi,skaza białkowa....

moja kruszynka to ma jeszcze duze wahania w tych godzinach snu.
jednej nocy potrafi przespac 5h bez karmienia a innej (jak dzis) budzila sie co 2,5h...

najsmieszniejsze jest to, ze w nocy nie marudzi i nie spina sie a w dzien jakby staje sie inna osoba-szaleje z nozkami i ulewa...
takze nie wiem na ile to moja dieta a na ile to jej lapczywe jedzenie i polykanie powietrza gra role w tych kolkach....

monia a ty tez stosujesz tak restrykcyjna diete jak maljs?

image

image
świetna jest Ania;)
a Lenka znowu spała cała noc a ja z megaprzepełnionymi piersiami wstalam ale z jednej mała wyjadła a z drugiej sciagnełam tak połowe(około 50 ml)i potem na kolejne karmienie mala przystawiłam jak juz sie ponowanie napełniła:)..boje sie jednak ze zaburzy sie u mnie proces laktacji jak mała w nocy nie bedzie jadła a mi sie wstawac nie bedzie chciało o 2-3 zeby odciagac;)jak zmeczona bede hehe...no ale od porodu 3 noce przespane a mała nawet 2 miesiecy nie skonczyła wiec jest dobrze:)

mały drapieżnik, hihi, ale jaki słodziutki i milusi...cudna!

majls ale fajna Ania a jaki kombinezonik bajer:)

Asia, moja Ania nie ma kolek a nie jestem na samej wodzie, gotowane mięsko, rybki, ziemniaki, ryż, marchewka,buraczki, kanapeczki z wędlinką drobiową, delikatna herbata i rozcieńczony sok jabłkowy. Zasada: ja chudnę a mała niech tyje i rośnie ha ha ha

ale superaska majls:)

moja jeszcze nie ma programu dnia - moze poza tym, ze jak sie wyspi to marudzi i sie skreca - chyba trafilo mi sie kolkowe dziecko a nie chce byc tylko na wodzie bo mleko z czegos musze produkowac - i tak czuje ze chyba zęby mi osłabiło:(

image

image
hej,a poniżej moja Ania, która rośnie jak na drożdżach, ale moja córcia - bzdurcia potrafi zjeść. Zaczęłam ja ubierać w ciuchy na rozm.62 a jak się urodziła miała 53 cm.

Moja w nocy budzi się dwa razy i zauważyłam, że ma już pewien schemat dnia, np.zasypia ok 11 i śpi do 14 - to jest nasz czas na spacer!

A oto moja tygrysica....

image

Moje dzidzie:)Pozdrawiamy
image

no ja też myślałam ze co jak co ale jablka...no i duszone w dodatku...ale mała dzis słabo spała wstawała 23,1,4,6,8 wiec sobie nie pospałam tymbardziej ze o 1 posżłam spac myslałam ze jak 2 dni spała po 7 godzin to teraz tez a tu taka akcja:)no ale przynajmniej z piersi sciagneła i laktacja bedzie ok:)teraz sobie lezy i sie smieje:)wiec do niej wracam:)miłej niedzieli dziewczyny!:)jak Wasze maluchy?

monia
nie ma sprawy, trzymam kciuki za poprawę samopoczucia Lenki!!! Swoją drogą, to jabłka są zaliczane do jednych z bezpieczniejszych owoców, więc kurcze nie pomyślałabym, że mogą nie służyć zdrówku.

izka - moja po humanie też strasznie się męczyła i kupki były mało luźne...
w szpitalu dokarmiana była nan active, w domu siostra dała humane nie wiem czemu... wróciłam po dniu do nan active bo pediatra zalecił by nie zmieniać jak już w szpitalu dostawała nana...
jelitka potrzebują kilka dni by się przestawić... więc troszku musisz jej pomóc masażami etc...
no i ważne byś dopajała małą - herbatka hipp rumiankowa lub z kopru włoskiego, 100 ml na dobę - najlepiej zapodać nieco przed mleczkiem

wiem, że poza nanem bardzo dobrze tolerowany jest bebilon - ale generalnie dobrze by było skonsultowac sprawę mlekczka z pediatrą

dlaczego nie karmisz piersią?? pytam bo sama jestem mama butelkowa i mam straszne wyrzuty sumienia... choć wiem, że natury nie przeskoczę i nie ja jestem winna, że cycki puste...
Iza a dlaczego nie mozesz karmic swoim mlekiem?nietolerancja czy inne przyczyny?....ja dzis odkryłam ze mała źle toleruje jabłka;(eliza a Tobie dziekuje za "namiary"na kisiele;)

tylko ona wczoraj zrobiła kupkę, nawet dwie, ale wieczorem była bardzo twarda.
Sama już nie wiem od czego to jest i jak mam jej pomóc :(
iza
kup w aptece czopki glicerynowe dla dzieci, powinny pomóc. Nataszka po Nutramigenie też miała podobne problemy, tyle że nie były to zaparcia, bo jak zrobiła w końcu kupkę to była normalnej konsystencji, tylko z jelitek nie chciało schodzić. Dziecko na mleku modyfikowanym powinno załatwiać się raz dziennie, więc nic dziwnego, że po 3 czy 4 dniach zaczyna już cierpieć :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry