Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE****4***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NOWY

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a to moja Kasia podczas pogawędki z mamą:)

image
gosik mała ma prawie wszytskie ciuszki z h&m raz ze lubie tez sklep a 2 ze jest 2 kroki od domku:)no ma troszke tez z kapahla i cubusa ale znacznie mniej:)

no dzis pierwszy dzien bez nabialu

mam nadzieje, ze jednak to nie jest alergia na bialko krowie....

chce nadal kupic hustwke dla malje bo ona uwielbia bujanie, ale np. teraz musze ja bujac noga w lezaczku

monia ty masz hustwke-czy tam dziecko nie siedzi za bardzo jak dorosle?
to niezdrowe dla kregoslupa chyba...:(
a moze masz regulowane oparcie?

image

image
Monia twoja słodka modnisia chyba sukienusie ma z h&m bo ja mojej kupiłam z tej kolekcji bluzeczkę i spodenki tylko nie dżinsowe

Lenusia wygląda jak prawdziwa dama! Prześlicznie jej w dżinsie :))) i jaka pogodna, żadnego śladu po refluksie! Cudna!

Lenka i jej pierwsza kiecka;Pchoc sie zapierałam ze bedzie broj i nie bedzie w sukienusiach "łazić"ale czy nie wyglada słodko:)
image

akurat dzemik malinowy jest dosc bezpieczny;)malinki też...mój mały alergik dzemik malinowy znosi super:)zreszta i alergolog i pediatra polecała...tylko fakt ze kazde dziecko moze byc uczulone na cos innego....

myślę, że szybko.Jedz gotowane rzeczy, bez zbytniego przyprawiania i będzie ok. Ja dopiero teraz wprowadziłam dżem malinowy, banana...moja Ania nie ma kolek i wysypek.

srednio liczy sie tydzien....jak nie widzisz pogorszenia lub wysypka znika to znaczy ze trafiłas na alergen...

ja sie nie doszukuje, ale moja pediatra mi wczoraj udowadniala ze to na pewno wysypka i przez moje jedzenie dziecko ma kolki i to wszystko

wiec chyba od jutra nic nie jem

po jakim czasie powinnam zauwazyc poprawe u Kasi?

image

image
Dziewczynki zaniedbujecie wątek!!! Asia, a Ty sie nie doszukuj chorób u Kasi.

hej dziewczyny,

jakby malutka tak nie szalala przy cycku-tzn. jestem glodna ale cycka odpycha i musze ja na sile przytrzymywac, to juz byloby dobrze....
no i ta nieszczesna wysypka na twarzy-w sumie niewidoczna, ale wyczuwalna pod reka

image

image
Dziewczyny czytam Wasze wypowiedzi, i tak sobie myślę,że tu same problemy z maluchami a u nas (tfu,tfu) spokój. Może i u Ani w kupce jest śluz, ale kupki ma musztardowe - czyli wzorowe, ładnie przybiera na wadze,ma apetyt, więc nie przyglądam się temu śluzowi. Śpi ładnie szczególnie w nocy, w ciągu dnia, raz jest śpiochem innym razem częściej czuwa - wg mnie normalka - nawet udało mi się podczas jej snu umyć okna -2 godziny. Nie skręca się od kolek, nie ulewa (no raz od wielkiego święta odrobinę)......hmmmm czy ja ma ZŁOTE DZIECKO....? Jeśli tak, to z całego serca też Wam takiego życzę, i niech skończą się Wasze problemy raz na zawsze.

co do hormonow to mala ma :
hormon tyreotropowy 4,81 (niby w normie ale podniosl jej sie, w siodmej dobie bylo 3 i bylo ok)
wolna tyroksyna 15

tych leukocytow w moczu to ma 1-5 wpw a to podobno jeszcze nie infekcja
bakterii niewiele-moze sie cos zaplotalo ze skory

image

image
Leukocyty mogą świdczyc o infekcji układu moczowego. Myślę, że będziesz musiała zrobić badanie moczu na posiew. Może jest jakas bakteria. Jedno jest pewne, wyniki musi zobaczyć lekarz.

asiu a jakie macie wyniki ze jestes zaniepokojona?ja bede u endo 14 lub 21 i dam znac czy warto do babki isc tyle musze czekac ale mam nadzieje ze warto bedzie.....mojej małej badania moczu nie robilam wiec nie wiem nic na ten temat...my mamy krew w kupce i na ten temat to cokowleik moge p[owiedziec

kurcze mam wyniki malej i chyba nie jest za dobrze, jutro bede dzwonic do endo mojej na razie zobaczymy co dalej:(

poza tym nie wiem czy leukocyty w moczu malej to cos niedobrego-w sensie bardzo niedobrego:(

image

image
mój synek też ma krostki na buzi, ale lekarz powiedział że to sa potówki. karmię piersią i dodatkowo czasami Bebilonem1(bo mojego pokarmu mam malo i synek sie nie najada).
teraz te krostki już znikaja, robia się blade i nowe już się nie pojawiaja.
a może to było uczulenie na mleko a niektorzy tez mowili ze wysypka hormonalna.
sama juz nie wiem co to takiego.
moja ma tylko na buzi i małe pryszczyki na głowce, na szyjce chyba ma potówki, bo tam jest ciągle spocona. Ja już głupieję, wydaje mi się, że ten sluz wynika z niedojżałości jelit. Wyczytałam też gdzies na forum, że dziewczyny miały też te same problemy ze sluzem do czwartego miesiąca, jak dzieciaki zaczęly dojadać jedzonko ze słoiczków i kaszki problem znikął. Myślę, że sobie odpuszczę te mleka dla alergików i dobiorę jej normalne mleko, tylko które??? Po Bebilonie bolał ją brzuszek i miała wzdęcia a po Humanie zatwardzenia
u mnie 2 pediatrów mowiło ze tez alergia a jedna jak widziała powiedziała ze to normalna konsystencja kupki i tu bądź mądrym;)...a czytałam dokładnie to samo co ty...mała czasami ma ze sluzem czasami nie i sam nie wiem ale jak jest sluz a nie ma wysypki to olewam poki co...bo juz na diecie jestem ostrej a wysypka do konca nie chce zejsc na stopkach i dłoniach sie zawzieła i siedzi cholera za to głowka czysta i buzia sie tez wygładza....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry